Zeker weten?

Vrije tijd Good to know

Hardlopen in het buitenland

Laatste update: 3 augustus 2022  ◦  6 februari 2020 door Foto van Vera Vera  ◦  4 minutes leestijd
Hardlopen in het buitenland

Ga jij binnenkort op stedentrip of misschien wel werken in het buitenland? Dan komt er een moment dat je je koffers moet gaan pakken. De hardloopschoenen moet je dan zeker meenemen, want hardlopen in het buitenland is ontzettend leuk! Waar jij in Nederland dat extra zetje nodig hebt om de deur uit te gaan om je vaste standaard rondje te lopen, zal dit in een nieuwe omgeving een stuk makkelijker gaan. Dus geen smoesjes! Pak je hardloopschoenen en verken de nieuwe stad op je gemakje! Wij vertellen je in deze blog over de beste plekken om hard te lopen. Mocht je nu een echte fanatiekeling zijn? dan kun je natuurlijk ook mee doen aan één van de gave hardloopevenementen die staan beschreven in deze blog!

5 Trustpilot-sterren Review van

Mijn erg positieve ervaring met Yobbers

Nadat ik op de site van Yobbers had gesolliciteerd op verschillende banen in het buitenland kreeg ik binnen een paar dagen een online gesprek. Hierin werd gekeken welke baan/banen bij mij paste. Vervolgens kreeg ik een gesprek met het bedrijf, ook dit verliep erg soepel en fijn. In mijn geval ben ik aangenomen bij een bedrijf in Valencia. Ik zou het iedereen aanraden om via Yobbers een baan te regelen. Fijn contact van het begin tot het einde van je sollicitatie! ..lees meer

18 juli 2022

Lissabon

Mocht je gaan werken in Lissabon, dan is het leuk om de eerste dagen de stad al hardlopend te verkennen. Een ideale plek om hard te lopen in Lissabon is de boulevard, één van de weinige vlakke stukken in de stad. Geen kronkelige bochten of gladde stenen, gewoon rechttoe rechtaan. Het handigste is om in de ochtend te lopen, omdat er minder toeristen zijn. Je zult wel meer mede hardlopers tegenkomen, maar wie weet werkt dat weer extra motiverend! Let op dat je je goed insmeert voordat je gaat hardlopen, zelfs in de ochtend. Ook al schijnt de zon in de ochtend misschien minder fel, je hebt nog steeds kans om te verbranden, zeker als je intensief bezig bent.

 

In oktober wordt er een marathon en een halve marathon georganiseerd. Daarnaast kun je ook meedoen aan een mini-marathon van 8 kilometer. Je kunt genieten van een prachtige route. Bij de halve marathon start je op de Vasco da Gamabrug, één van de belangrijkste bruggen van Europa en je eindigt op Praca do Comércio. Langs de route is live muziek op 10 verschillende podia, dat zorgt voor een gezellig sfeertje!

 

EDP Maratona de Lisboa, 11 oktober 2020

Rondrennen door het centrum van Lissabon

Sydney

Sydney is een walhalla voor sportliefhebbers. Hardlopen over de iconische Harbour Bridge is iets wat je van je bucketlist kunt afstrepen wanneer jij gaat werken in het buitenland!

 

De city2surf in Sydney is een geweldige run om te doen. Vanuit de stad ren je naar het strand van Bondi Beach. Eenmaal daar aangekomen, spring je op je surfplank! Dit is eigenlijk de run beschreven in een notendop. Het belangrijkste doel van de run is om plezier te maken... het gaat niet zozeer om het hardlopen. De meeste mensen verkleden zich op allerlei gekke manieren, daarom wordt deze run ook wel ‘funrun’ genoemd. De run is zo'n 14 kilometer lang. Wanneer je gefinisht bent kun je direct afkoelen in de zee.

 

The Sun Herald City2Surf, 9 augustus 2020

Valencia

Het Turia park is uitermate geschikt om een stukje te gaan hardlopen. Je zult je niet vervelen tijdens je run, want er is ontzettend veel te zien! Het park loopt van de Bioparc Zoo tot de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Daarnaast kom je nog veel meer bezienswaardigheden tegen zoals het Palau de Música, Museo de Bellas Artes. Sportief bezig zijn en een cultureel tripje in één! Wil je je hardlooprondje afwisselen met kracht training dan kan dat ook, want in het park staan namelijk allerlei fitnesstoestellen, waar jij zo gebruik van kunt maken. Turia park is een ideale plek om te sporten wanneer jij gaat werken in Valencia. Hardlopen in Valencia is dus erg populair, daarom worden er ook verschillende hardloopwedstrijden georganiseerd. Wij lichten er één voor je uit.

 

In de maand oktober wordt de jaarlijkse halve marathon georganiseerd door de sportclub S.D. Correcaminos Valencia, die ook de jaarlijkse marathon van Valencia organiseren. Beide hebben een Gold Label van de internationale actie bond ontvangen. Dit betekent dat er internationale lopers zullen deelnemen aan deze gave evenementen. 

 

Medio Maratón Valencia Trinidad Alfonso EDP, 25 oktober 2020

 

Berlijn 

Berlijn ademt natuurlijk historie, de stad heeft een indrukwekkende geschiedenis en dat is ook terug te zien aan bepaalde delen in de stad. Dit geef een extra dimensie tijdens jouw rondje hardlopen door de stad. Een groot voordeel voor hardlopen in Berlijn, is dat deze stad erg plat is, zo zijn de meeste Nederlanders dit natuurlijk ook gewend om hard te lopen. Bij voormalige vliegtuigveld de Tempelhof, zul je veel hardlopers tegenkomen. Vooral in de zomer wordt hier veel gesport, op de startbaan staat zelfs het startpunt van een route van twee kilometer lang gemarkeerd.

 

De marathon van Berlijn is één van de grootste loopwedstrijden ter wereld. Sinds 2006 behoort deze marathon tot de World Marathon Majors. Die van Londen, Boston, Chicago, Tokio, New York, het WK marathon en de olympische Marathon vallen ook in dit rijtje! Ben jij een ervaren loper? Dan is dit de ideale marathon om jouw persoonlijk record te verbeteren, het is namelijk één van de snelste marathons ter wereld. Maar ook als je geen Usain Bolt bent, is dit een prachtige run om te doen. Deze kun je in ieder geval afstrepen van je lijstje tijdens je periode van werken in historisch Berlijn!

 

BMW Berlin Marathon, 27 september 2020

New York
 

Central Park is natuurlijk de plek waar je aan denkt als je gaat hardlopen in New York. Als je het hoofd pad volgt, maak je een volledig rondje van zo'n 8 kilometer. In het park zijn veel taps waar je je flesje kunt vullen voor onderweg. Het klinkt misschien leuk, maar de iconisch Brooklyn Bridge is niet de meest ideale plek om hard te lopen. De brug is erg smal en er gaan veel mensen fietsend en lopend over de brug heen. Tip: pak liever Manhattan Bridge of Williamsburg Bridge! Jij zult genoeg tijd hebben om de stad te ontdekken wanneer je gaat werken in New York.

 

Deze mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje! de marathons der marathons: de New York marathon. Deze vindt elk jaar plaats op de eerste zondag van november. De route van deze spectaculaire marathon loopt door vijf verschillende stadsdelen van New York en eindigt in Central Park. Fun fact! Dit jaar in 2020, vindt de 50e editie van de marathon plaats, is dat niet runderful!

 

New York City Marathon, 1 november 2020

Casey Neistat tijdens de marathon in New York

Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in