Geweldig nieuws: Grenzelooswerk wordt Yobbers!
Lees meer!

Duurzamer reizen doe je zo!

7 januari 2020 door
Foto van Femke Brink
Femke Brink  ◦  649 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
Duurzaam reizen

Het nieuwe jaar is begonnen en nieuwe voornemens zijn bedacht. Steeds meer mensen zijn ervan bewust dat we maar één planeet hebben en dat we daar best zuinig op mogen zijn. In deze blog lees je duurzame voornemens voor als je dit jaar gaat werken in het buitenland of als je een gave reis op de planning hebt staan.

Trustpilot 4 stars Review van Tamara

Aanrader!

Grenzelooswerk is een duidelijk en goed platform om leuke banen in het buitenland te vinden. Sollicitatieproces liep snel en gemakkelijk. Zeker een aanrader! ..lees meer

26 maart 2020

1. Vervang het vliegtuig voor de trein

We know! Met de trein reizen kost vaak meer tijd en het is vaak ook wat duurder. Toch kiezen steeds meer reizigers voor de trein als duurzaam alternatief voor het vliegtuig. En als je er op tijd bij bent, hoeft een treinkaartje helemaal niet duur te zijn. Een vliegticket koop je vaak ook van tevoren! Ga je werken in het buitenland en is de afstand kleiner dan 1.000 km, bekijk dan ook zeker eens de opties die treinmaatschappijen bieden. 

2. Bewuster vliegen

Kies je toch voor het vliegtuig als je gaat werken in het buitenland of op reis gaat, dan zijn er tegenwoordig interessante opties die je tijdens je boeking al kan selecteren. Daarnaast zijn er ook genoeg andere duurzame initiatieven om met een lekker gevoel dat vliegtuig in te stappen. Wij werken sinds kort met One Tree Planted, een non-profit organisatie die wereldwijd duurzame herbebossing projecten leidt. Voor slechts 1USD plant One Tree Planted een boom op de wereld. En hoe gaaf is het dat je zelf het project mag kiezen!? Van Azië en Afrika tot aan Noord-Amerika en Latijns-Amerika. Met een kleine bijdrage maak jij al het verschil! 

3. Skip die plastic flesjes

Het is zo makkelijk om even de supermarkt in te lopen om een plastic waterflesje te kopen. Maar wist je dat een liter bronwater wel 500 tot 1000 keer duurder is dan een liter kraanwater. Wil je in 2020 meer op de duurzame tour en je eigen single-use gebruik verminderen? Koop dan een leuke, handige waterfles die je altijd bij kunt vullen. Tegenwoordig koop je de leukste duurzame waterflessen gewoon online. Kies voor een fles van Dopper, 24Bottles, BE O Bottle of Flaske. Daarnaast zijn er vaak ook nog leuke initiatieven verbonden bij de aanschaf van een duurzame waterfles. Flaske doneert bijvoorbeeld 10% aan de Ocean Cleanup. Dubbel duurzaam dus! 

4. Go local

De lokale bevolking heeft vaak veel te bieden en kan jou de ultieme authentieke beleving geven. Zo kan je eten bij locals of boek je online (bijvoorbeeld via Withlocals) eenvoudig unieke tours en activiteiten. Daarmee wordt niet alleen jouw eigen ervaring unieker, maar steun je ook lokale initiatieven. Kies je voor het lokale eten, dan is dat ook een stuk beter voor onze planeet. De spaghetti van die lekkere pasta in Thailand heeft namelijk de halve wereld afgelegd om op jouw bord te belanden. Not so duurzaam dus! 

5. Gebruik de benenwagen of de fiets

Ga je werken in het buitenland? En ligt het kantoor niet op loopafstand? Bekijk dan eens de mogelijkheden om een fiets te huren. Swapfiets zit bijvoorbeeld al in België, Duitsland, Denemarken en Nederland. Wereldwijd zijn er nog meer van dit soort initiatieven. Ga je op reis? Dan kan je vaak gewoon een fiets huren bij de accommodatie. Zo hoef je geen (dure) taxi te huren, ben je lekker actief én zie je ook nog meer van de omgeving. Niet twee, maar drie vliegen in één klap!

Heb je nog niet alle voornemens voor het nieuwe jaar op een rij, dan heb je dat nu vast wel! Ga je wonen en werken in het buitenland of staat een avontuurlijke reis naar Azië, Amerika of Afrika op de planning, overweeg dan zeker eens deze duurzame mogelijkheden. Duurzame alternatieven zijn namelijk niet per definitie ook duurder dan minder duurzame keuzes. Als we allemaal lief zijn voor de planeet kunnen we nog langer genieten en de hele wereld blijven ontdekken! :) 

Wij staan altijd open voor suggesties en horen ze ook graag! Laat het hieronder weten en wij gaan er mee aan de slag.


Reizen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account