De 5 leukste sport-apps voor in het buitenland

19 mei 2020 door
Foto van Femke Brink
Femke Brink  ◦  1146 keer bekeken  ◦  4 minuten leestijd
Sporten in het buitenland

Wij houden van de wereld ontdekken (verrassing!) én we gaan lekker op sportieve uitdagingen. Niet alleen om te genieten van adembenemende uitzichten, te dwalen in onbekende steden en om de conditie op peil te houden, maar ook zodat we met een fijn gevoel nóg meer kunnen genieten van de lokale keuken. Dat is trouwens ook nog een andere hobby van ons; lekker eten. Nu de smaak van Mexicaanse burritos, Sri Lankaanse curries en Balinese fruitbowls alweer omhoogkomt, is het tijd om terug te gaan naar de kern van dit verhaal: sportieve uitdagingen. Ben je voor een langere tijd op een plek, omdat je bijvoorbeeld gaat werken in het buitenland, dan is het tijd dat je jouw standaard wandelroute langs het strand eens vervangt voor een nieuwe route. In deze blog delen wij 5 sport-apps die niet mogen ontbreken als je in het buitenland bent. Dus hup hup met die beentjes en laat die zweetdruppeltjes maar komen!

Trustpilot 4 stars Review van June

Positief verrast

Ik heb een hele fijne ervaring gehad met Grenzelooswerk! Het proces ging makkelijk en snel, en na slechts een paar sollicitaties kreeg ik te horen dat ik was aangenomen en in december mag beginnen bij een hotel in Oostenrijk. Heel tof! ..lees meer

6 november 2019

#1 AllTrails - Gratis

De app AllTrails is by far één van de meest leuke sport-apps als je gaat werken in het buitenland en de omgeving wilt ontdekken. De app is inmiddels in vier talen beschikbaar (Engels, Duits, Frans en Spaans), dus je kunt ook je talenknobbel nog even op de proef stellen! AllTrails biedt meer dan 100.000 (de naam verklapt het al) trails over de hele wereld die je per voet, fiets of mountainbike kan afleggen. Genoeg opties om jouw bucketlist aan te vullen en jezelf te vermaken in je vrije tijd, wanneer je gaat wonen in het buitenland. De gratis versie van de app biedt veel leuke features. Zo staat bij iedere trail de lengte, duur en de moeilijkheidsgraad weergegeven, maar kan je kunt ook routes opnemen, routes terugzien en leuke routes opslaan voor later. Daarnaast kan je ook beoordelingen, foto’s en opnames van sportievelingen die de route al hebben gevolgd checken. De pro versie biedt offline navigatie aan (ook als je van de route afwijkt). Zo verdwaal je dus nooit! Het leuke van een pro account is dat 1% wordt gedeeld met non-profitorganisaties die zich inzetten voor onze planeet. Hoe tof is dat?!

#2 Strava

Houd jij jezelf fit tijdens het werken in het buitenland met wandelen, hardlopen, fietsen, kanoën, hiken, skiën of een andere sport? Dan is het leuk om je persoonlijke prestaties te tracken met de gratis app Strava. Met deze sport-app houd jij eenvoudig jouw activiteiten bij. De app registreert onder andere je afstand, gemiddelde tempo, beweegtijd, hoogteverschillen en het aantal verbrande calorieën. Je kan jezelf aanmelden voor clubs, activiteiten en uitdagingen waar je ‘badges’ mee verdiend voor je digitale trofee kast. Strava is eigenlijk het Facebook onder de sporters. Je kan dus ook de activiteiten van vrienden en volgers zien, reacties en kudo’s aan elkaar geven voor gepresteerde activiteiten. Dus vergeet niet om Strava aan te zetten tijdens een blokje om, want alles voor de kudo’s! Ook mag een kiekje van je activiteit niet ontbreken. Een plus van Strava is dat je eenvoudig je favoriete apparaten koppelt aan de app, zodat alle registraties automatisch gaan. De pro versie biedt nog veel meer mogelijkheden om het beste uit jouw prestaties te halen.

#3 Freeletics 

Wil jij graag bewegen, maar niet in de sportschool? Heb jij geen zin om dure attributen aan te schaffen? Dan is Freeletics jouw ideale sportbuddy als je gaat wonen in het buitenland. Freeletics is een digitale personal trainer die ongeacht je niveau helpt bij het realiseren van jouw sportdoelen. De trainingen zijn gebaseerd op het HIIT-concept (High Intensive Interval Training). Dit zijn korte, explosieve trainingen die maximaal een halfuur duren. In totaal heeft de app zo’n 40 (!) miljoen gebruikers. De app biedt gratis workouts en mindset coaching aan, maar ook betaalde ‘trainingsreizen’ (zoals Freeletics het noemt) van 3, 6 of 12 maanden waarbij je persoonlijk advies krijgt. Alles om lekker fit te blijven als je gaat wonen en werken in het buitenland!

#4 Map My Hike

Under Amour heeft een selectie sport-apps waaronder Map My Hike. Met deze app houd jij specifiek alle details bij tijdens je hike. Maar de app is er ook in een fitness, run, ride en walk versie. De app registreert onder andere de tijd, het gemiddelde aantal stappen per minuut, de verbrande calorieën, de afstand en de hartslag tijdens je hike. Daarnaast is het mogelijk om routes over de hele wereld te ontdekken, of je nou gaat werken in Dublin, Barcelona of Kaapstad. Op die manier leer je steden op een super leuke manier kennen! Ook is het mogelijk om samen met vrienden challenges te starten en samen sportieve doelen te stellen, of kies voor de community challenge van Under Amour. De app werkt ook met veel bekende sporthorloges. Ideaal als je fit wilt blijven tijdens jouw avontuur in het buitenland!

#5 Daily Yoga 

Daily Yoga is een superleuke sport-app als je wilt beginnen met yoga en vanuit huis iets sportief wilt doen, zodat je lekker fit blijft als je gaat werken in het buitenland. De app biedt gratis yogasessies aan met 40 duidelijke instructievideo’s. Elke serie bestaat uit een aantal sessies met een specifieke focus. Zo heb je series met sessies voor de beginnende yogi, oefeningen om de dag mee te beginnen of bijvoorbeeld een serie gericht op je nek of rug. Daarnaast vind je in de app ook verschillende oefeningen om te stretchen of je flexibiliteit te vergroten. Daily Yoga registreert je persoonlijke data, zodat je altijd terug kunt vinden welke series je hebt voltooid. Het leuke aan deze app is dat het een super actieve community heeft van yogaliefhebbers die dagelijks nieuwe content en tips met elkaar delen. Ben je al wat meer ervaren in yoga, dan is het mogelijk om een abonnement af te sluiten zodat je classes voor gevorderden kunt volgen. In totaal zijn er 500 asanas (yogahoudingen), 70 yogaprogramma’s en nog veel meer. En het enige wat je nodig hebt is een fitnessmatje, dus wat houd je nog tegen!? 

Blijf jij ook graag fit als je gaat reizen of wonen in het buitenland en weet jij nog een andere musthave sport-app? Vertel het ons in de reacties! Zijn de apps gedownload, maar zoek je nog een leuk avontuur in het buitenland? Check dan snel onze vacatures in het buitenland!


Apps Tips Werken in het buitenland Sport Wonen in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures