Zeker weten?

Vrije tijd Good to know

12x herkenbare situaties; voor, tijdens en na je reis!

Laatste update: 17 februari 2023  ◦  21 april 2020 door Foto van Maaike Maaike  ◦  2318 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Werken in het buitenland

Nu we een tijdje niet kunnen werken in het buitenland en onze reismogelijkheden beperkt zijn tot de vier muren van onze woonkamer, is het soms wel fijn om even terug te denken aan al die geweldige avonturen in het buitenland, die je (misschien) al hebt beleefd! Of het nu gaat om je gave avontuur in Thailand of je geweldige roadtrip door Frankrijk! De wereld ontdekken is hoe dan ook iets waarvoor we dankbaar mogen zijn! Om even terug te denken aan deze tijden, hebben wij 12 typische dingen voor je op een rijtje gezet, die je geheid zult herkennen wanneer je hebt gereisd of gewerkt en gewoond in het buitenland!

5 Trustpilot-sterren Review van

Mijn erg positieve ervaring met Yobbers

Nadat ik op de site van Yobbers had gesolliciteerd op verschillende banen in het buitenland kreeg ik binnen een paar dagen een online gesprek. Hierin werd gekeken welke baan/banen bij mij paste. Vervolgens kreeg ik een gesprek met het bedrijf, ook dit verliep erg soepel en fijn. In mijn geval ben ik aangenomen bij een bedrijf in Valencia. Ik zou het iedereen aanraden om via Yobbers een baan te regelen. Fijn contact van het begin tot het einde van je sollicitatie! ..lees meer

18 juli 2022

1. Je maakt voortdurend overal foto’s van!

De zonsondergang, het schattige dorpje, de heerlijke azuurblauwe zee, of de leuke locals, niks is te gek! Tijdens het reizen of werken in het buitenland wil jij het liefst ALLES fotograferen. Het nadeel is: van zo’n dag intensief 10.000 foto’s schieten, sneuvelt menig mobiel naar een batterijpercentage van 2%. Maar ach ja, het is het waard toch? De enige issue is nog: een selfie, iemand vragen om een foto te maken of gewoon een foto van the view

2. Ontbijt eten voor twee is ‘heel normaal’

Wie herkent het niet? Wanneer in tegenstelling tot je normale bordje havermout thuis, in eens alle remmen los gaan bij het all inclusive ontbijt. Croissants, pannenkoeken, ei, muffins of misschien toch een gezond bakje fruit? Er is zó veel! Maar ja, je hebt er voor betaald en het is zonde om het niet te proberen. Dan maar meerdere keren in shifts langs het buffet.. 

3. Je bent continu aan het controleren of je alles wel hebt!

Mobiel, portemonnee, paspoort, koffer.. oh ja, heb ik mijn vliegticket wel mee? Na acht keer controleren is het dan eindelijk klaar! Je draait vol zelfvertrouwen de deur op slot om je vervolgens te realiseren dat je geen tandenborstel mee hebt genomen (kan de beste overkomen). Kleine aanrader: maak een checklist zodat jij niks vergeet wanneer jij gaat wonen en werken in het buitenland

4. Zodra 3 op reis er weer op komt sprint jij naar de tv (of je laptop)

Jij wilt, net als Floortje Dessing, de hele wereld over gaan..

5. Je neemt om 13:00 uur al een drankje!

Ach ja, het is tenslotte vakantie.. Hola sangria, biertje of een héérlijke cocktail (of twee).

6. Je begint een gesprek met alle andere Nederlanders die je tegenkomt

In het buitenland heb je opeens de bijzondere gewoonte om met alle andere Nederlanders een gesprek te beginnen, terwijl (laten we eerlijk zijn) je dit thuis niet snel zou doen. Al snel heb je je ‘partner in crime’ gevonden, alleen al omdat je samen de barman niet begrijpt met zijn: ik spreek geen Engels. 

7. Tanning is een belangrijk en serieus onderdeel van je reis!

Rode kreeft is helaas ook een veel gehoorde term.. Maar ja, het is wel een klein beetje je doel om thuis te komen met zo’n mooie gebruinde huid. Toch mag zonnebrand zeker niet ontbreken wanneer jij gaat reizen of werken in het buitenland! 

8. Je eet gerechten die je thuis per direct zou vermijden

Waar we thuis misschien de standaard AVG’tjes (aardappel, groente, vlees) eten, willen we in het buitenland opeens op ‘exotische-culinaire tour’. Kikkerbilletjes, gefrituurde sprinkhanen of andere gekke gerechten waarvan je de naam niet eens kunt uitspreken (Khao mu krop mu daeng). Altijd leuk om, wanneer jij gaat werken in het buitenland, eens wat anders te proberen! 

9. Vroeg opstaan komt regelmatig voor!

We willen er natuurlijk wel op tijd bij zijn om de zon te zien opkomen vanuit een luchtballon, wanneer je gaat werken in Turkije. Voor sommige dingen maken we toch echt wel een uitzondering om midden in de nacht ons bed uit te komen (hallo koffie). 

10. Je bent door die lieftallige verkoper weer in een ‘klassieke tourist trap’ getrapt

Ja hoor, het is weer zo ver! Je komt thuis van je reis met een koelkast magneet (waarop staat ‘groeten uit Kroatië’), zo’n plaatselijke alcoholisch drankje en een fout ruikend lavendel zeepje. Ach ja, de verkoper zag er zo aardig uit en met jouw ‘onderhandeling skills’ heb je er ook nog een leuk prijsje van gemaakt. Goed voor de plaatselijke economie toch? 

11. Wanneer jouw koffer niet snel opduikt op de bagageband, schiet de paniek er in.. 

12. ‘'Huh? Ga je alweer naar het buitenland?'' is iets dat je vaak hoort!

Reizen, wonen en werken in het buitenland is gewoon zo leuk! Het liefst wil jij de hele wereld ontdekken! 

Welke punten herken jij? Waarschijnlijk allemaal.. 😅 Laat het ons weten in de reacties, we zijn heel erg benieuwd!


Wat vind je van deze blog?

reizen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in