Zeker weten?

Vrije tijd Good to know

6 apps om je mooiste reisfoto’s te bewerken!

Laatste update: 2 augustus 2022  ◦  28 april 2020 door Foto van Kaylee Kaylee  ◦  3 minutes leestijd
Bewerkings app

Wanneer jij gaat werken in het buitenland wil je natuurlijk zoveel mogelijk momenten vastleggen met je telefoon. Van het up-to-date houden van je Insta feed tot het maken van een fotoboek of om gewoon nog eens lekker te swipen door je shots. Ieder heeft zijn eigen redenen om momenten vast te leggen. Het leuke is dat je tegenwoordig ook geen pro meer hoeft te zijn om foto’s te bewerken. In de appstore zijn er tientallen fotobewerking apps die jou helpen bij het creëren van het perfecte plaatje. Check hieronder welke apps onze credits krijgen!

5 Trustpilot-sterren Review van

Top service!!!

Top service!!! Ben enorm goed en snel geholpen :D ..lees meer

19 oktober 2020

1. Pixlr

Deze app heeft wereldwijd maar liefst 500 miljoen(!) gebruikers en dat is natuurlijk niet zonder reden. Met Pixlr creëer je in no time een professioneel bewerkte foto. Een leuke bijkomstigheid is dat de app helemaal gratis is (houden wij Nederlanders van). Het is een super eenvoudige en overzichtelijke app die ontzettend veel verschillende tools biedt om kleuren, onzuiverheden in de foto etc. naar eigen voorkeuren te bewerken.

2. Afterlight

Afterlight staat ook wel bekend als de meest complete en eenvoudige fotobewerking app voor iOs apparaten. Het is een iets minder uitgebreide bewerking app dan Pixlr, maar het biedt genoeg mogelijkheden om jouw foto’s een extra boost te geven. De app heeft mooie kleurenfilters, borders en filters om een speciale look te creëren. Net als Pixlr is het een overzichtelijke en gebruikersvriendelijke app. Ideaal voor beginners of als je gaat werken in het buitenland en niet zoveel tijd hebt om je in technische features te verdiepen!

3. Snapseed

Snapseed is de eigen fotobewerking app van Google en onderscheidt zich van andere apps doordat het meer de focus legt op de verschillende functies die een foto (kunnen) verbeteren. De app beschikt in totaal over 29 tools en filters, waarmee je shots met oog voor detail kunt bewerken. Persoonlijke looks sla je eenvoudig op, zodat je de volgende keer exact dezelfde instellingen kunt gebruiken. Tof om op die manier één stijl te creëren voor je eigen Insta feed!

4. Adobe lightroom

Adobe Lightroom is onderdeel van het Adobe Photoshop. Deze app is iets minder gebruiksvriendelijk, omdat het oorspronkelijk is ontworpen voor professionele editors. Begin je net met het bewerken van foto’s, volg dan de interactieve zelfstudies van de app gemaakt door medefotografen. Superleuk én interessant! Lightroom biedt veel professionele functionaliteiten waarmee je foto’s echt een professionele look krijgen. Vind je het toch lastig, dan kun je ook gebruik maken van de standaard presets die in de app staan of schaf je presets aan die zijn gemaakt door andere bewerkers gratis of tegen een (kleine) bijdrage. Met Lightroom Premium worden extra functionaliteit beschikbaar en til je jouw edit skills echt naar een hoger niveau.

5. VSCO

De bewerking app VSCO staat bekend om fotografie naar een hoger level te brengen. Volgens VSCO moet jij namelijk verliefd worden op je eigen creativiteit en dat vinden wij ook! Deze app is super makkelijk in gebruik en heeft hele mooie filters, waardoor jij je feed meer kan onderscheiden van andere feeds. Ook leuk om te weten is dat je met deze app ook je bewerkte foto’s kan delen met gebruikers die over de hele wereld wonen in het buitenland, zodat je inspiratie kunt uitwisselen.

6. Facetune

Deze award-winning app is in vergelijking met bovenstaande apps een hele andere editing app, omdat het specifiek gericht is op portret- en selfie bewerking. In de app zit een krachtige technologie gebouwd, waarmee je in no time onder andere kleine oneffenheden, vlekjes, contouren en een slechte verlichting corrigeert. Je kunt niet alleen veranderingen aanbrengen aan het lichaam of gezicht, maar ook de achtergronden vervagen. De app is super makkelijk in gebruik en laat foto’s met een paar kleine aanpassingen shinen.

Bovenstaande apps hebben allemaal eigen features waarmee je zelf het prachtigste resultaat haalt uit je foto’s. Niets houd je nu nog tegen om de fotograaf in jezelf naar boven te laten komen wanneer jij gaat wonen en werken in het buitenland en shots vast legt om nooit meer te vergeten! Weet jij nog een musthave app? Laat het ons weten in de reacties!


Wat vind je van deze blog?

reizen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in