Zeker weten?

Vrije tijd Travel inspiration

De hotspots van Thessaloniki

29 september 2023 door Foto van Linda Linda  ◦  3 minutes leestijd
Sights to see in Thessaloniki

Deze blog staat vol must-sees in het Griekse Thessaloniki. Lees verder en laat je inspireren!

Welkom in Thessaloniki: de betoverende stad waar geschiedenis, cultuur en moderniteit samenkomen. In deze blog vertellen we je over de verborgen juweeltjes en bruisende hotspots die van Thessaloniki zo'n unieke bestemming maken. Of je nu een snel bezoek plant of voor je werk verhuist, deze blog geeft je een overzicht van alles wat je absoluut gezien moet hebben in Thessaloniki! 🌞

 

De Witte Toren van Thessaloniki

De Witte Toren van Thessaloniki is een iconisch symbool van de stad en een must-visit voor iedereen die Thessaloniki bezoekt. Deze historische toren heeft een rijke geschiedenis die nog teruggaat tot de Ottomanen. De naam "Witte Toren" is afgeleid van zijn kenmerkende witgekalkte buitenkant. Naast zijn prachtige uiterlijk, bevindt zich in de toren een museum dat zich verdiept in de levendige geschiedenis van Thessaloniki, waar bezoekers de kans krijgen om zich te verdiepen in het diverse culturele en architectonische verleden van de stad. Een klim naar de top van de toren wordt beloond met een adembenemend panoramisch uitzicht over Thessaloniki, de Egeïsche Zee en de Olympusberg aan de horizon. 

De Olympusberg

De Olympusberg, niet ver van Thessaloniki, is niet alleen de mythische woonplaats van de Griekse goden, maar ook een betoverend natuurwonder. Een bezoek aan deze majestueuze berg is een unieke kans om zowel de mythologie als de natuur te verkennen. Met zijn prachtige bossen, ongerepte rivieren en uitdagende wandelroutes is de Olympus een paradijs voor outdoorliefhebbers en avonturiers. Of je nu een fanatiek wandelaar bent met als doel de top Mytikas bereiken, of gewoon op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen in de wildernis, dit natuurlijke heiligdom biedt indrukwekkende uitzichten en een diep gevoel van verbondenheid met de Griekse mythologie. Bovenop de Olympus heb je het gevoel dat je op de top van de wereld staat! 

Theatro Dassous

Theatro Dassous, midden in het historische centrum van Thessaloniki, is een cultureel juweeltje vol charme en artistieke mogelijkheden. Dit openluchttheater, omgeven door weelderig groen en verlicht door de sterrenhemel, is de perfecte locatie voor een avondje entertainment. Er worden verschillende voorstellingen gegeven, zoals theatervoorstellingen, concerten en dans, allemaal met de Romeinse ruïnes op de achtergrond. Of je nu een theaterliefhebber bent of gewoon op zoek naar een onvergetelijk avondje uit, Theatro Dassous zorgt voor een bijzondere en betoverende sfeer om van de kunsten te genieten. Met zijn rijke geschiedenis en levendige culturele scene belooft een bezoek aan Theatro Dassous een onvergetelijke ervaring in het hart van Thessaloniki.

Het Heptapyrgion Fort

Het Heptapyrgion Fort, ook bekend als de Yedi Kule, staat als een historische wachtpost boven Thessaloniki. De zeven opvallende torens getuigen van een eeuwenlange geschiedenis, van de Byzantijnse tijd tot het Ottomaanse tijdperk. Vandaag de dag nodigt dit goed bewaarde fort je uit om een stap terug in de tijd te zetten en de oude hallen, muren en prachtige uitzichten over de stad te ontdekken. Terwijl je ronddwaalt tussen de historische stenen ontdek je een schat aan verhalen, van verdediging tot het gebruik als gevangenis tijdens de Ottomaanse heerschappij. Het Heptapyrgion biedt een boeiende mix van geschiedenis en architectonische schoonheid, waardoor het een must-visit bestemming is voor geschiedenisliefhebbers en mensen die het rijke verleden van Thessaloniki willen leren kennen.

De Umbrellas

De Umbrellas van Thessaloniki, een schitterende kunstinstallatie langs de waterkant van de stad, bestaat uit een betoverend dak van kleurrijke paraplu's die in de lucht hangen. Naast de artistieke schoonheid is het een bekend symbool van de stad geworden en zorgt het dag en nacht voor een unieke en mooie achtergrond voor foto's en een betoverende sfeer. Als jij op zoek bent naar een memorabele foto, mag je een bezoek aan de Umbrellas niet overslaan.

Wil je meer tijd hebben om deze stad te verkennen? Bekijk al onze vacatures in Griekenland en solliciteer vandaag nog! 


Wat vind je van deze blog?

ontdek Griekenland werken in het buitenland wonen in Griekenland inspiratie werken in Griekenland ervaring tips

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in