Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

De hotspots van Casablanca!

Laatste update: 27 januari 2023  ◦  19 april 2019 door Foto van Suzanne Suzanne  ◦  3 minutes leestijd
Wonen en werken in Casblanca

Ga jij binnenkort wonen en werken in Casablanca? Een hele goeie keus! De stad ligt maar een uurtje rijden van de hoofdstad Rabat en wordt steeds toegankelijker en bekender onder de toeristen. Ook biedt Casablanca steeds meer opties om te werken in Marokko! Tijd om eens te kijken wat nou dé hotspots zijn in Casablanca, die jij zeker niet mag missen wanneer jij gaat werken in Casablanca.

Hassan II-moskee

Dit is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Casablanca. Als je de moskee ziet, dan weet je gelijk waarom. De Hassan II-moskee is één van de mooiste en meest indrukwekkende gebouwen van Marokko. Het behoort ook nog eens tot één van de tien grootste moskeeën van de wereld. De Hassan II-moskee wordt gezien als het hoogtepunt van de Marokkaanse bouwkunst. Ook zit er een klein museum bij de moskee. Hierin krijg je alle informatie over de bouw van de
bijzondere moskee. Dit maakt het bezoek aan de Hassan II-moskee nog leuker. Ook wanneer jij gaat wonen en werken in Casablanca is het leuk om iets te kunnen vertellen over deze bijzondere plek!

Boulevard de la Corniche

Bij de Hassan II-moskee zit een uitkijkpunt waar je de wijk Corniche d’Aïn Diab kunt zien. Dit is één van de mooiste en chicste wijken van Casablanca. In deze wijk vind je namelijk de betere restaurants en clubs. In de zomer stroomt de boulevard vol met toeristen en de locals komen hier vaak om elkaar te ontmoeten. De boulevard is een ideale plek om een drankje te doen met uitzicht op de zee.

Marocco Mall

Vlak bij La Corniche vind je één van de grootste winkelcentrums van Marokko: Morocco Mall. Hier vind je ontzettend veel winkels, van H&M tot Dior. Wanneer jij gaat wonen en werken in Marokko kan jij je hier heel goed vermaken! Bovendien is er een indoor aquarium, schaatsbaan en bioscoop. Een echte hotspot in Casablanca dus!

De oude Medina

Het oude stad centrum (medina) is waar veel mensen wonen en werken in Casablanca. De Medina bestaat uit eindeloze kleine Marokkaanse straatjes waar je doorheen kunt dwalen. Er hangt dan ook een hele gezellige sfeer. Je vindt hier bovendien veel winkels met bijvoorbeeld schoenen en kleding. Geniet naast het winkelen vooral ook van de prachtige typische Marokkaanse huisjes!

Quartier Habous

Ten zuidoosten van de oude medina vind je de wijk Habous. Hier kun je veel winkeltjes met souvenirs, sieraden, tassen, etc. vinden. Deze wijk heeft een typische Marokkaanse sfeer, het heeft veel weg van een zogenaamde ‘souk’. Een souk is een Arabische markt in de open lucht met handelaren die hun spullen graag willen verkopen. Als je de lokale sfeer wilt proeven tijdens het werken in Marokko, moet je zeker in Quartier Habous zijn!

Rick's Café

In de oude medina van Casablanca vind je Rick’s Café. Mede door de wereldbekende film Casablanca is dit restaurantje ontzettend populair geworden. Bij Rick’s Café kun je genieten van gerechten die worden bereidt met verse producten uit Casablanca. Ook is het een geschikte plek voor een lunch of een drankje in de avond. Wanneer jij gaat werken in Casablanca is deze café bezoeken iets dat zeker bovenaan je Casablanca bucketlist moet staan!

Park van de Arabische Liga 

Woon en werk jij in Casablanca? Het Park van de Arabische Liga is een fijne plek om even aan de hectiek van de stad te ontsnappen. Het bevat een aantal terrasjes en vooral veel palmbomen. Het Park van de Arabische Liga is één van de meest sfeervolle parken van Casablanca waar je helemaal tot rust kunt komen.

Dar Beida

Dit restaurant is niet alleen een plek om te dineren maar je zult ook voorzien worden van een show van buikdansers en livemuziek. Dar Beida serveert lokale gerechten in een oosterse cabaret sfeer. Hierdoor wordt jouw avondje uiteten wel heel speciaal!

Natuurlijk zijn er nog talloze andere mooie bezienswaardigheden te bezoeken wanneer jij gaat werken in Casablanca. Van grote, indrukwekkende bouwwerken tot typisch Marokkaanse eettentjes. Laat je vooral leiden door wat deze prachtige stad jou brengt en proef de Marokkaanse sfeer.


Wat vind je van deze blog?

hotspots ontdek Casablanca reizen Marokko inspiratie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in