Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

De leukste adresjes in Londen

Laatste update: 4 augustus 2022  ◦  9 maart 2020 door Foto van Maaike Maaike  ◦  4 minutes leestijd
Werken in het buitenland

Londen, de stad van de Britse Royalty’s, de scones en de rode telefooncellen. Ga jij binnenkort werken en wonen in Londen of heb je een leuke citytrip op de planning staan? Deze wereldstad zit vol impressive hotspots en views die je absoluut niet wilt missen! Maar waar ga je nou naar toe? Er is zoveel te doen. Speciaal voor jou verzamelden wij de 14 leukste adressen van Londen. Van koffietentjes tot arty brunch toko's, de leukste wijken and more. Lezen, op schrijven en gáán!

5 Trustpilot-sterren Review van

Mijn erg positieve ervaring met Yobbers

Nadat ik op de site van Yobbers had gesolliciteerd op verschillende banen in het buitenland kreeg ik binnen een paar dagen een online gesprek. Hierin werd gekeken welke baan/banen bij mij paste. Vervolgens kreeg ik een gesprek met het bedrijf, ook dit verliep erg soepel en fijn. In mijn geval ben ik aangenomen bij een bedrijf in Valencia. Ik zou het iedereen aanraden om via Yobbers een baan te regelen. Fijn contact van het begin tot het einde van je sollicitatie! ..lees meer

18 juli 2022

1. The nest in Treehouse

Een prima plekkie voor brunch with a view. The nest in Treehouse zit op de bovenste verdieping van het Treehouse hotel. Dit rooftop restaurant heeft een 360º graden uitzicht over de gehele stad en O-M-G het is zo gaaf! Ook is dit de place to be voor een (of twee) lekkere cocktails op hoogte. Leuk om na het werk heen te gaan met je nieuwe vrienden in Londen.  

2. Crosstown - Doughnuts & Coffee

Hou jij net zoveel van een sugar rush als yours truly (me)? Dan moet je na het werken in Londen zeker langs bij Crosstown Doughnuts! Dit is de plek voor de meest lekkere en bijzondere donuts (denk aan Chai tea en Chili flake smaak). Leuke extra, elke dag varieert het aanbod donuts, dus niet getreurd als jouw favo smaak er de ene dag niet tussen zit! Geloof me, zet dit absoluut op je ‘must-proef’ lijstje. 

3. Sketch

Sketch is het walhalla voor de perfect instagrammable picture. Het is compleet ingericht met de meest schattige roze fluwelen banken en pastel roze muren. Hier kun je terecht voor lunch, diner en (aanrader!) de afternoon tea. Maar misschien nog wel leuker, hier kun je terecht voor de perfect foto on the gram. Perfect place om te bezoeken na het werken in Londen. 

4. Palace Theatre

Bezoek voor de ‘afwisseling’ eens het mooie Palace Theatre in Londen. En voor de diehard Harry Potter-fans (die net als ik vroeger Wingardium Leviósa en niet Leviosá zeiden) onder ons, spoiler-alert: The Cursed Child musical draait hier!!

5. Coppa Club

Eén van mijn persoonlijke favorieten, Coppa Club in Londen. Hier eet jij na het werken in Londen het meest lekkere eten in unieke ‘iglo’s’. Het restaurant heeft niet alleen een bijzondere locatie (uitzicht op de Tower Bridge) maar is ook nog eens zeer budget-friendly, we like it. Een pizza Margherita is bijvoorbeeld ongeveer tien euro, prima te doen toch?

6. Fabrique Bakery

Bij Fabrique Bakery kun je terecht voor koffie en lekkere verse broodjes. Nog niet vol? Neem dan vooral ook een van de héérlijke taartjes! Of neem het als take-away mee naar je werk in Londen. 

7. Shoppen bij Harrods

Ben jij een shopaholic en loop je van de ene winkel naar de andere (it’s a way of life)? Dan moet je zeker naar het luxe Harrods. Dit is misschien wel het bekendste warenhuis van Londen, met wel 7 verdiepingen en ruim 4000 medewerkers is er genoeg voor iedereen. Geen zin om lopend te gaan (want shoppen is natuurlijk al cardio 2.0) en wil je liever met de helikopter komen? Geen probleem! Voor een ‘bescheiden’ bedragje (als je multimiljonair bent) kun je met Air Harrods vliegen. 

8. Notting Hill

Nee niet de film Notting Hill met Julia Roberts en Hugh Grant (smelt, smelt) maar de wijk Notting Hill in Londen. Kleurrijke pastel huisjes, vintage winkeltjes en natuurlijk de iconic Travel Book Co winkel waar Anna Scott en William Thacker verliefd werden. Neem vooral een kijkje bij Portobello Road waar je de pastelkleurige huisje vind. Ideale plek om een voor een Instagram proof picture! Zeker een bezoekje in Londen waard na het werken. 

9. 14 Hills

Laten we het eerst even hebben over de inrichting van dit restaurant, O-M-G (Instagram-gehalte scoort hoog)! 14 Hills is een restaurant en late night bar op de 14e verdieping van het Walkie Talkie gebouw. Lunch, brunch, dinner, cocktail? Het kan hier allemaal!

10. Tower Bridge Thames

Eén cliché maar toch zeker de moeite waard na je werk in Londen! De Tower Bridge is een van de meest famous bruggen ter wereld. Maak een wandeling (goed voor je stappenteller) langs de rivier de Thames waarbij je echt een super mooi uitzicht hebt op de Tower Bridge. Kleine tip: Vooral een kiekje van de zonsondergang is hier een very pretty moment. 

11. Rosslyn Coffee

Koffie en vers gebakken croissants, cinnamon swirls en chocolade broodjes. Bij Rosslyn Coffee kun je ‘s ochtends terecht voor je geliefde goede kop koffie (bring it to me), de perfecte start van jouw ochtend in Londen! Hierna ben je helemaal ready voor je werk in Londen. 

12. The Natural History Museum

Saai, oud en oldschool? Dat is het Natural History Museum in Londen al lang niet meer. Geloof je ons niet? Check dan vooral de foto hieronder! Plus leuke extra: het museum is gratis, we like it.

 

13. Shad Thames

Doe een stap terug in de tijd en reis mee naar de 19e eeuw, de tijd van Oliver Twist (je weet wel die waar Dickens over schreef). Shad Thames is een hippe wijk waar je het ‘oude’ Londen met een moderne touch kunt meemaken. Cu-hute straten, hoge houten bruggen en pakhuizen die zijn omgebouwd tot restaurants, pubs en winkels. You will not regret it!

14. The Mac Factory

Oké dit is echt de laatste keer dat ik over eten ga praten (I just like it too much) maar voor alle ‘Foodies’ onder ons, ga zeker langs The Mac Factory na je werk in Londen! Mac and cheese, cheese, cheese? Conclusie, comfort food tot de max!

We hopen dat je een fan-tas-ti-sche tijd gaat hebben tijdens werken en wonen in Londen en zijn heel benieuwd naar je ervaring! Heb je een nieuw ‘must-see’ plekje, hotspot of trendy restaurant gespot? Laat dan vooral in de reacties weten welke hotspots in Londen volgens jou absoluut nog in deze lijst moet! Thank you


Wat vind je van deze blog?

hotspots reizen inspiratie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in