Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

De 12 leukste hotspots van Porto!

Laatste update: 22 februari 2023  ◦  23 september 2020 door Foto van Laura Laura  ◦  3826 keer bekeken  ◦  5 minutes leestijd
Porto

Ben jij van plan om te gaan wonen en werken in Porto? Of wil je eerst de sfeer proeven tijdens een stedentripje? Wij hebben 12 hotspots in Porto voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder om Porto te ontdekken!

5 Trustpilot-sterren Review van

Goede ervaring met Yobbers

Mijn ervaring met Yobbers is erg goed. Yobbers reageerde snel op mijn sollicitaties en bleef in contact tijdens het gehele proces. Ik kon vragen stellen en kreeg alle nodige informatie voorafgaand aan mijn sollicitatie. Ik ben blij met de begeleiding die ik hierbij gekregen heb! ..lees meer

6 februari 2023

De havenstad Porto is de op één na grootste stad van Portugal. De stad staat bekend om haar schitterende skyline en wordt ook wel de ‘stad van de bruggen’ genoemd. De steegjes en balkonnetjes zorgen voor een romantische sfeer. Ook mooi meegenomen: het is er vaak een paar graden warmer dan in Nederland! Nu we je overtuigd hebben om naar deze prachtige stad te gaan, vertellen we je graag wat meer over de hotspots in Porto!

1. Capela das Almas

Als je gaat werken in Porto, kom je deze kerk absoluut tegen. Hij valt namelijk niet te missen door zijn opvallende blauwe kleur! Het ‘kapel van de zielen’ bestaat uit maar liefst 16.000 Portugese tegeltjes. Grote kans dat dit een van de meest gefotografeerde gebouwen van Porto is en dat begrijpen we helemaal! De buitenkant van de kerk is prachtig, maar vergeet ook niet om de architectuur binnenin te bekijken!

2. Ponte Dom Luis I

Waarschijnlijk de beroemdste brug van Porto: de Dom Luis I brug, vernoemd naar een Portugese koning. De brug bestaat uit twee ‘verdiepingen’. Voetgangers kunnen kiezen tussen het lage en het hoge dek. Mocht je hoogtevrees hebben, dan kun je beter kiezen voor het lagere dek! Durf je wél 45 meter de lucht in? Kies dan voor het hogere dek en geniet van een fantastisch uitzicht over de hele stad! Tip: bij zonsondergang is het uitzicht het mooist!

3. Portproeverij 

Porto is zo beroemd geworden door, je raad het al, de port! En waar kun je een betere portproeverij doen dan in Porto? In het oude gedeelte van het centrum staan nog een paar porthuizen en langs de kade van Gaia kun je de vier grootste porthuizen vinden. Saúde (proost)!

4. Jardins do Palácio de Cristal

Een onwijs mooi park met een geweldig uitzicht op de Douro en de stad: Jardins do Palácio de Cristal! Vroeger stond hier een kristallen paleis, nu is die vervangen door een glazen koepel. Maar er is nog steeds genoeg te zien! Je wandelt hier niet alleen door al het groen, want onderweg kom je ook genoeg fonteinen en rozentuinen tegen. Ook leuk: stop je picknickmand vol met lekkers en zoek een plekje op in de schaduw. Perfect place for a picknick!

5. Sé Catedral do Porto

Deze rooms-katholieke kathedraal moet je gezien hebben als je gaat werken in Porto! Hij staat er al zo’n 800 jaar en is een nationaal monument geworden. Vergeet niet de kloostergangen te bekijken, deze zijn prachtig betegeld! Ook kun je een paar kamers van het klooster bezoeken. Het interieur hiervan is adembenemend. Het plafond, de schilderijen en al het goud: je komt ogen tekort!

6. Soares dos Reis National Museum

Kunstliefhebbers opgelet: dit museum wordt gezien als het beste kunstmuseum van Porto. In het voormalig paleis zijn meubels, schilderijen, sieraden en porseleinen werken te vinden. De oudste kunstwerken komen uit de zestiende eeuw. Een verborgen juweeltje om de Portugese kunst te bewonderen! 

7. Sao Bento

Het station?! Dat klinkt misschien niet zo spannend, maar het is écht mooi! De blauwwitte tegels en glad-in-lood ramen, het is totaal niet te vergelijken met een Nederlands station. Dit is dus zeker een aanrader als je gaat wonen in Porto! Oh en als je er toch bent, kun je gelijk de trein naar Lissabon nemen!

8. Rua dos Clérigos

Deze historische straat heeft naast een mooie kerk (Igreja Dos Clérigos) ook een bijzondere klokkentoren! De Torre dos Clérigos is zo’n 75 meter hoog. Daardoor kun je hem eigenlijk altijd zien als je in de stad bent. Je hoeft slechts drie euro te betalen om het uitzicht vanaf deze toren te kunnen bewonderen. Daar moet je wel even voor klimmen: maar liefst 240 traptreden!

9. Livraria Lello

Deze oude Portugese boekenwinkel staat bekend om haar trap. Neem rustig de tijd om deze ‘stairway to heaven’ te bewonderen, de traptreden zijn namelijk stuk voor stuk mooi versierd. Niet alleen het houtwerk is schitterend, ook het plafond en de glas-in-lood ramen zijn prachtig! Harry Potter fans opgelet: deze boekenwinkel inspireerde J.K. Rowling voor het schrijven van de Harry Potter boeken. Een echte must-see in Porto voor de fans!

10. Ribeira

Als je gaat werken in Porto, moet je hier minstens één keer geweest zijn. Ribeira is het oudste deel van het centrum, grenzend aan de rivier de Douro. Door de oude stadsmuren is het overduidelijk waar de wijk begint. Het is net een levende ansichtkaart: de smalle straatjes hebben kleurrijke huisjes en aan veel balkonnetjes hangt de was. Er hangt hier een gezellige sfeer: dit is de ideale plek om een terrasje te pakken!

11. Avenida Dos Aliados

Dit plein heeft meerdere bezienswaardigheden en is daarom een aanrader om te bezoeken als je gaat werken in Porto! Eén van de vele toeristische trekpleisters: het levensgrote standbeeld van de krantenverkoper. Hij staat naast de rode brievenbus en dient als eerbetoon voor krantenverkopers op straat. Ook de kerk Igreja da Trindade en het stadhuis Paços do Concelho zijn de moeite waard om te bekijken, net als het standbeeld van koning Pedro IV. 

12. Het strand

Nadat je de hele stad verkend hebt, ben je vast even toe aan wat rust. Aan het strand Priara do Ourigo kun je heerlijk zonnen met uitzicht op de Atlantische oceaan. Je kunt hier komen met de tram of bus, maar je kunt ook wandelen naar het strand Homem do Leme. Geniet van de muziek, bestel wat tapas. Genieten!

Wil jij wonen en werken in Porto? Bekijk snel alle vacatures in Porto. Solliciteer nu en maak je klaar om deze mooie stad te ontdekken!


Wat vind je van deze blog?

hotspots Portugal inspiratie reizen werken in Porto Porto wonen in Porto

Reacties

Rui Sousa
Rui Sousa I was born in Porto and i give this list a 10/10. But this is just the centrum from Porto on a 10km radius.

Wil je een reactie plaatsen?

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in