Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

De 12 leukste hotspots in Berlijn!

Laatste update: 18 juli 2022  ◦  27 mei 2020 door Foto van Maaike Maaike  ◦  7762 keer bekeken  ◦  5 minutes leestijd
Werken in het buitenland

Zit er bij jou inmiddels ook al een dikke stoflaag op je koffer? En ben je ondertussen al meerdere keren door al je oude reisfoto’s gescrold? No worries, je bent niet de enige! Nu we momenteel (jammer genoeg) thuis vastgekluisterd op de bank zitten, beseffen we vaak hoe erg we reizen of werken in het buitenland missen. Maar ondanks dat we nu niet kunnen reizen, betekent dit niet dat dit nooit meer zal kunnen. Gebruik daarom deze tijd goed en let’s get inspired voor je volgende avontuur! Wat dacht je van Berlijn? Deze Duitse hoofdstad zit vol impressive hotspots! Keuzestress? Geen paniek, wij verzamelden speciaal voor jou de 12 leukste hotspots! Make sure to take notes (a lot of)...

5 Trustpilot-sterren Review van

Gemakkelijk aanmelden, leuke tijd in het buitenland

Dankzij het gemakkelijke sollicitatieproces via Yobbers woon en werk ik nu een jaar in het prachtige Lissabon. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Het aanmeldproces voor de baan was eenvoudig en goed begeleid door Yobbers. ..lees meer

7 juli 2022

1. East Side Gallery

Berlijn is een stad die geschiedenis ademt! Je kunt dan ook nog steeds een deel van de Berlijnse Muur bezoeken. Verschillende kunstenaars hebben in 1990 op het deel van de overgebleven Berlijnse Muur hun visie over vrijheid mogen schilderen. De East Side Gallery, zoals dit deel wordt genoemd, is het langste (1.3 kilometer) kunstwerk ter wereld. Geloof ons, dit is een absolute must-visit zodra we weer kunnen reizen! 

2. Brandenburger Tor

Een andere bezienswaardigheid in Berlijn die je zeker niet mag missen is de Brandenburger Tor. Dit is de enige stadspoort uit de Tweede Wereldoorlog die nog overeind staat. Inmiddels staat het symbool voor de vrede en de eenwording van Berlijn. Zeker in de toekomst na je werk in Berlijn een bezoekje waard! 

3. The Barn Berlin

Coffee-addicts opgelet! Ga hier zeker even langs voor jouw favoriete koffie (bring it to me please). Of wat dacht je van een héérlijke croissant of cinnamon swirl? Hun motto: ‘Koffie is een serieuze zaak!’ En daar zijn wij het dan ook helemaal mee eens. Na een bezoekje aan the Barn ben jij helemaal klaar voor je werk in Berlijn

4. Freiluftkino Friedrichshain  

Handen in de lucht voor een filmavond! Een openlucht filmavond om precies te zijn. Voor een unieke ervaring ga je een avondje naar de openluchtbioscoop van Friedrichshain. Leuk om na het werk heen te gaan met je nieuwe vrienden in Berlijn. Vergessen Sie nicht de popcorn! 

5. Sony Center Potsdamer platz

Op zoek naar een unieke hotspot voor jouw foto on the gram? Het Sony Center is het walhalla voor een uniek kiekje en is dan ook zeker een aanrader om te bekijken tijdens jouw periode van werken en wonen in Berlijn. De verlichte koepel moet de heilige berg (Fuji) van Japan symboliseren. Deze moderne hotspot is dan ook gebouwd in opdracht van het Japanse Sony. In dit center kun je uitgaan, eten in een van de leuke restaurants of bijvoorbeeld naar de Imax 3D bioscoop gaan. Let op: dit ‘must-see’ center vraagt wel iets minder ‘must-see’ prijzen (lees: duur). 

6. Fernsehturm

De Fernsehturm is een absolute cliché, maar desondanks zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je periode werken in Berlijn! Deze populaire hotspot was vroeger tijdens de Koude Oorlog (voor de cultuurliefhebbers onder ons) een uitzendtoren. Vandaag de dag is het vooral een famous plek om het uitzicht over het mooie Berlijn te bewonderen! Kleine tip: Bezoek de toren tijdens zonsondergang voor ein sehr schön kiekje.

7. Tiergarten Park

Middenin het mooie Berlijn vind je het Tiergarten Park, ofwel Großer Tiergarten. Dit park is wat het Central Park voor New York is! Het park wordt dan ook niet voor niets het groene hart van Berlijn genoemd. Met haar romantische bruggetjes, verschillende parkjes en verborgen geschiedenis is het de ultieme plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Picknicken, hardlopen, varen of als typische Nederlander fietsen: het kan hier allemaal!  

8. Monkey Bar Berlin

Klaar met al dat lopen in het Tiergarten Park? No worries, breng een bezoekje aan de Monkey Bar voor een heerlijke cocktail (of twee) op grote hoogte. Deze trendy bar heeft een panorama uitzicht over het mooie Tiergarten Park. Conclusie: een prima plekkie voor cocktails of coffee with a view. Bonus puntje, er is ook een dakterras aanwezig! 

9. KaDeWe (Kaufhaus des Westens)

Shopaholics opgelet, ook voor winkelen ben je in deze stad aan het juiste adres! Tijdens je periode werken in Berlijn kun jij je gerust uitleven in het op één na grootste warenhuis van Europa. Met wel zes verdiepingen en 60.000 vierkante meter aan winkels is hier zeker genoeg te vinden! Klaar voor een beetje ‘fashion cardio 2.0’? 

10. Brammibal’s Donuts

Heb jij je dagelijkse sugar rush nodig? Ga dan na je werk in Berlijn even lang bij Brammibal’s Donuts. The place to be voor vegan donuts! Ja ja, je hoort het goed: VEGAN (whoohoo). Zeker even proeven of meenemen als take-away, thank us later

11. Reichstagkoepel

Een beetje saai en oud? Nee dat zeker niet! De Reichstag is een Duits parlementsgebouw en zit vol geschiedenis. Het is dan ook de place to be voor cultuurliefhebbers, wat dacht je van de brandstichting in 1933? Maar ook voor iedereen onder ons die hier wat minder interesse in heeft, is de Reichstag zeker een bezoekje waard! Bewonder het adembenemende uitzicht over Berlijn vanuit de nieuwe koepel op het dak. Nog niet helemaal overtuigd? Zie dan vooral de foto hieronder, we likeeee it

12. Let’s go partying in Berlin!

Party, sleep and repeat… Woorden waar je misschien niet gelijk aan denkt bij Berlijn, maar niets is minder waar! Berlijn heeft absoluut genoeg trendy clubs, barren en festivals voor een avond, weekend of zelfs week uitgaan. Wat dacht je van een woensdagavond techno in Watergate? Of een avond Sage: een club mét zwembad? Get ready for een geweldige avond (of meerdere)! 

We hopen dat we snel weer kunnen gaan werken en wonen in het buitenland en dat je een fan-tas-ti-sche ervaring gaat hebben in Berlijn! Ken jij nou nog andere leuke hotspots of ‘must-see’ plekjes die hier nog niet tussen staan? Laat dan vooral in de reacties weten welke leuke plekjes hier absoluut nog tussen moeten staan. Vielen Dank!


Wat vind je van deze blog?

Berlijn wonen in Berlijn inspiratie reizen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in