Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

De 10 leukste hotspots in Marrakech

Laatste update: 9 augustus 2022  ◦  18 september 2020 door Foto van Marit Marit  ◦  4 minutes leestijd
Hotspots Marrakech

Ga jij binnenkort wonen en werken in Marrakech of op citytrip naar deze bruisende stad? Een ding is zeker; je hoeft je zeker niet te vervelen! Marrakech is een erg geliefde stad onder toeristen door de vele bezienswaardigheden, zoals de hammam en de souks. Maar... wat zijn nou dé plekjes die je niet mag missen tijdens het werken in Marokko? Laten we ze allemaal even op een rijtje zetten. In deze blog lees je onze top 10 hotspots in Marrakech!

1. De Medina

De Medina, of beter gezegd ‘de oude stad’, is een hele beleving. Op het moment dat je aankomt in de Medina word je overspoeld door geuren en kleuren! Dat niet alleen, de oude stad is ook erg rumoerig. Jij bent niet de enige die dit bruisende deel van Marrakech bezoekt. Overal waar je kijkt gebeurd er wel wat! De straten zijn niet al te groot en worden bezet door tientallen ezels en scootertjes. Tegelijkertijd proberen verkopers in traditionele djellaba’s hun producten te verkopen aan voorbijgaande mensen. De Medina heeft twee kanten. Zo kan je er terecht voor de soek (markt), maar ook voor leuke Marokkaanse restaurantjes. Heerlijk om lekker een drankje te drinken en een hapje te eten na een lange dag werken in Marrakech!

2. Djeema el Fna

Als je houdt van marktjes en shoppen mag Djeema el Fna niet ontbreken tussen jouw must visits! Djeema el Fna is namelijk hét plein van de stad vol met marktjes. Het bevindt zich in het midden van de Medina en is een hotspot voor toeristen. Overdag wordt het plein gebruikt om typische Marokkaanse specerijen te verkopen. ‘s Avonds verandert het plein in een plek vol entertainment en spot je er de meest bijzondere mensen. Van een acrobaat tot een slangenbezweerder en een muzikant tot tandentrekker; het is hier meer dan normaal. In de avond staan er ook veel kraampjes op het plein die lekkere gerechtjes klaarmaken. 

3. Ali Ben Youssef Madrasa 

Wanneer jij gaat werken in Marokko mag je deze bezienswaardigheid niet overslaan. Deze oude koranschool is de oudste van heel Marokko! Vroeger woonden hier meer dan 900 leerlingen om te studeren. De studenten kregen onderdak en eten om ondersteund te worden tijdens het leren. Het gebouw is nog steeds één van de mooiste in heel Marrakech. De binnenplaats is versierd met prachtige mozaïek, marmer en oude muurtekeningen. Echt een bezienswaardigheid die je moet hebben gezien! Zeker omdat je alle kamers en de binnenplaats kan bekijken!

4. Restaurant Nomad 

Wanneer je geen zin hebt om te koken als je woont en werkt in Marrakech, vind je in de stad genoeg restaurants om te genieten van de Marokkaanse keuken. En geloof ons, die is delicious! Restaurant Nomad is een restaurant waar je zeker heen moet gaan. Western food komt hier samen met de Marrokaanse keuken. Heerlijk! Het restaurant is een hippe hotspot midden tussen de souks met een prachtig dakterras. En je hebt er ook nog eens een adembenemend uitzicht over de stad!

5. Hamam de la Rose

Als je gaat wonen en werken in Marrakech moet je niet vergeten om zo nu en dan een beetje me-time in te plannen! Dat kan met een bezoekje aan de traditionele Hamam. Heerlijk om jezelf in je vrije tijd te trakteren met een stoombad, scrub, massage en een verzorgend masker. Volgens de Marokkaanse cultuur word je nergens schoner dan in de Hamam. Leuk om zo een paar uur ultiem te relaxen toch!? Hamam de la Rose is de grootste traditionele Hamam in Marrakech. Een bezoekje kost ongeveer 10 dirham; nog niet eens één euro! Zo goedkoop ga je het in Nederland niet vinden!

6. Majorelletuin

Deze mooie botanische tuin is van de bekende ontwerper Yves Saint Laurent en staat vol met exotische én zeldzame planten. Het atelier is verbouwd tot een museum waar je honderden objecten van de Berbercultuur in Marokko kunt bekijken. Een privécollectie van Yves Saint Laurent en Pierre Bergé! Het huis is kobaltblauw en zorgt ervoor dat er een prachtig kleurcontrast ontstaat. Een superplek om een kiekje te schieten voor in je fotoboek!

7. Ville Nouvelle

Zin om te shoppen, stappen of lekker te eten? Dan is Ville Nouvelle de place to be. Deze wijk is de nieuwe stad in Marrakech en is een heerlijke plek om neer te strijken samen met je nieuwe collega’s. De stad heeft dezelfde charme als de oude stad maar hier ontvlucht je even aan alle drukte. Wil je een keer iets anders eten dan de typische Marokkaanse gerechten (lees: pasta, rijst of zelfs aardappels)? In Ville Nouvelle kun je dat allemaal eten!

8. Quartier des Tanneurs

Altijd al eens willen zien waar jouw mooie leren tas, jas of schoenen vandaan komen? In de oude leerlooierswijk ontdek je het! De wijk staat bekend om de sterke doordringende geur waar nog steeds zo’n 1600 leerlooiers werken. Zeker de moeite waard om te bezoeken. En hé, een mooie tas of een paar nieuwe schoenen is best een leuk souvenirtje om mee te nemen toch!?

9. Koutoubia Moskee

Dit is de grootste moskee van heel Marrakech! Een interessant feitje is dat de Moskee een keer opnieuw is gebouwd omdat hij niet volledig naar Mekka was gericht. Ondertussen is het gebouw maar liefst 69 meter hoog en bestaat het uit 6 verdiepingen. De Moskee is vernoemd naar de verkopers van manuscripten, al-Koutoubiyyin (bibliothecaris). Helaas kunnen niet-moslimse niet naar binnen, maar alleen al vanaf de buitenkant is het de moeite waard om te bewonderen!

10. Palais de la Bahia

Palais de la Bahia komt uit het jaar 1880 en is de grootste in heel Marokko! Als je de hotspots van Marrakech wilt bezoeken, is het zeker je tijd waard om dit prachtige paleis een bezoekje te brengen. Bahia betekent glans en daar ontbreekt het zeker niet aan! Om het paleis heen liggen enorme schitterende tuinen van maar liefst 8 hectare en de binnenkant is prachtig versierd met Oosters graveerwerk.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie plekken die je wilt bezoeken als je gaat werken in Marrakech. Met onze 10 hotspots Marrakech kan jij deze prachtige stad alvast gaan ontdekken. Weet jij nog een leuke hotspot die niet mag ontbreken tussen onze must visits? Laat het ons weten in de reacties!


Wat vind je van deze blog?

hotspots reizen Marokko ervaring inspiratie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in