Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

De 10 hotspots die je moet bezoeken in het mooie Krakau!

Laatste update: 21 februari 2023  ◦  30 september 2020 door Foto van Marit Marit  ◦  2062 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Krakau

Is het tijd om weer een reis te gaan maken? Jazeker, want het mooie Krakau wacht op je! De prachtige oude binnenstad, de te gekke wijkjes om te shoppen en natuurlijk de historische bezienswaardigheden mogen niet op jouw scratchmap ontbreken. Om ervoor te zorgen dat je niks mist wanneer je gaat werken en wonen in Krakau hebben wij de 10 leukste hotspots op een rijtje gezet!

5 Trustpilot-sterren Review van

Mijn erg positieve ervaring met Yobbers

Nadat ik op de site van Yobbers had gesolliciteerd op verschillende banen in het buitenland kreeg ik binnen een paar dagen een online gesprek. Hierin werd gekeken welke baan/banen bij mij paste. Vervolgens kreeg ik een gesprek met het bedrijf, ook dit verliep erg soepel en fijn. In mijn geval ben ik aangenomen bij een bedrijf in Valencia. Ik zou het iedereen aanraden om via Yobbers een baan te regelen. Fijn contact van het begin tot het einde van je sollicitatie! ..lees meer

18 juli 2022

1. Plac Nowy

Plac Nowy is te vinden in het centrum van de hippe wijk Kazimierz. In deze wijk komt de geschiedenis samen met de opkomende trendy street art. Ook andere hippe must see’s kun je hier vinden, zoals creatieve galerijen, leuke koffietentjes en een schattig klein marktje. Héérlijk om even rond te neuzen voor hebbedingetjes! 

2. De Grote Markt en Raadhuistoren

‘Rynek Glówney’ zoals de Polen het zeggen, de grote markt, is het centrale plein van Krakau. Hier komen alle straten van de prachtige stad weer samen. Het plein is maar liefst 40.000m2 groot en is omringd met gezellige terrasjes zoals het Arkady café waar je voor weinig geld heerlijk kunt eten. De raadstoren ligt aan de zijkant van het plein en is een stukje oud overgebleven stadhuis. Wanneer jij gaat wonen en werken in Krakau moet je dit plein dus écht een bezoekje brengen!

3. De Wawel heuvel

Bij de Wawel heuvel ben je wel even een tijdje zoet. Deze bijzondere sprookjesachtige heuvel is het hart van Krakau en hier kun je grotendeels over de mooie stad heen kijken. Het verhaal gaat dat er vroeger een draak onder de heuvel woonde in een grot. Het is een drukbezochte toeristische trekpleister die iedereen wilt zien wanneer hij of zij gaat werken in Krakau. Op de heuvel vind je nog veel meer prachtige bezienswaardigheden zoals het kasteel en de kathedraal. Als je echt het ultieme uitzicht wilt hebben, kun je de kathedraal beklimmen en genieten van de horizon van Krakau. 

4. Planty Park

Planty is het groene stadspark van Krakau dat de hele binnenstad omcirkeld. Het park staat vol met hoge bomen en schitterende bloemen. Na een dag werken in Krakau is dit dus de ideale plek om lekker te chillen. Ga samen met je nieuwe collega’s of alleen, want hier ontmoet je heel veel nieuwe mensen! Planty is de favoriete plek van Krakauers van alle leeftijden. Wanneer je een keer de weg kwijt bent in de stad moet je altijd naar Planty gaan. Het maakt namelijk niet uit welke kant je op loopt; je komt altijd weer uit bij de Wawel heuvel. Dat is handig toch?!

5. Pierozki U Vicenta

Dit restaurantje ligt in de trendy wijk Kazimierz. Wanneer je gaat wonen en werken in Krakau wil je natuurlijk ‘the whole experience’. Eten hoort daar natuurlijk ook bij! De specialiteit die je hier eet heet pireogi. Dit Oost-Europese gerecht is beroemd onder de Krakauers. De deeghapjes zijn ruim gevuld met gehakt, kool, aardappel of kaas. Dit moet je echt proeven!

6. Józefa street

Houd je echt van shoppen dan is dit een must visit voor jou! De Józefa street is een gezellig charmant straatje vol met leuke vintage winkeltje en enige boetiekjes. Typische Poolse designs vind je in de winkel Unikke Design. Door de unieke kledingstijl scoor je gegarandeerd een bijzonder item voor in je garderobe. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je vrienden dezelfde kleding dragen!

7. Florianska Street

Deze prachtige oude promenade is één van de bekendste van de hele stad. De straat loopt door het midden van de stad en komt uit op het hart van de stad, de grote markt. Het maakt niet uit wat je zoekt; in deze straat vind je alles! Van winkeltjes en restaurants tot aan grote bruisende nachtclubs waar je ‘s avonds lekker kunt swingen. 

8. Sukiennice

Als je gaat wonen en werken in Krakau moet je natuurlijk wel voor vrienden en familie souvenirs meenemen! Gelukkig kun je deze allemaal vinden in de Sukiennice. Deze populaire lakenhal vind je aan de grote markt. Het is een prachtig gebouw met veel karakter wat vroeger werd gebruikt om te handelen. Tegenwoordig is het een museum waar veel schilderijen te vinden zijn en opgravingen van vroeger.

9. Mariakerk

Deze prachtige kerk kun je bijna niet missen als je gaat wonen en werken in Krakau. De twee hoge torens van de kerk steken overal boven uit en vallen op omdat deze ongelijk zijn. De Mariakerk ligt aan de rand van de Grote Markt. De gotische kerk is rijkelijk versierd en staat symbool voor de inwoners van Krakau, Polen en de schatten van vroeger.

10. Tytano

Om een lekkere piwo (biertje) te drinken is dit de perfecte plek! Dit zijn namelijk de toffe fabriekshallen van Krakau. Deze oude tabaksfabriek zit nu vol barretjes, restaurantjes en hippe piwo café’s. Je vindt hier meer locals dan toeristen wat ook wel een keertje fijn is. Niks is leuker dan nieuwe mensen ontmoeten onder het genot van een biertje toch?!

Hebben de charmes van deze prachtige stad jouw interesse al? Ga alle hotspots zelf bekijken en ga wonen en werken in Krakau!


Wat vind je van deze blog?

hotspots Praag

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in