Zeker weten?

Vrije tijd Good to know

8x de leukste budgetproof activiteiten in het buitenland!

Laatste update: 21 februari 2024  ◦  14 oktober 2020 door Foto van Laura Laura  ◦  4 minutes leestijd
Header 8x de leukste budgetproof activiteiten in het buitenland

Okay, we geven het toe: reizen is superleuk maar niet altijd even goedkoop! Hoe zorg je voor een onvergetelijke reis zonder te veel geld uit te geven? Let us help you! Vandaag vertellen we je over acht goedkope reisactiviteiten die je kunt doen tijdens het werken in het buitenland om een onvergetelijke tijd te beleven!

Allereerst: een basic tip. Ga niet op reis naar het duurste land als je op je geld wilt letten! Een paar ‘goedkope’ landen zijn bijvoorbeeld Portugal, Griekenland, Egypte en Zuid-Afrika. Als je eenmaal weet waar je heen gaat, wil je natuurlijk bepalen wat je gaat doen tijdens je reis. Hier komen ze: acht goedkope reisactiviteiten!

1. Stap op de fiets

Wij Nederlanders zijn er dol op: fietsen! Misschien fiets je iedere dag naar school of werk, maar fietsen door Tokyo, New York of Barcelona kun je daar niet mee vergelijken! In grote steden is het vaak mogelijk om fietsen te huren en dat is helemaal niet duur. Op de fiets ontdekt je de stad en fiets je zo van hotspot naar hotspot. Scheelt ook weer wat kilometers lopen voor je voetjes! Als je gaat werken in het buitenland, kun je ook met de fiets naar het werk. Goedkoper dan het ov!

2. Picknicken

Uit eten gaan kan duur zijn, al helemaal in grote steden. Maar de oplossing voor budgetproof reizen is simpel! Haal iets lekkers uit de supermarkt of kies voor local streetfood. It’s picknick time! Strijk neer op het gras rond de Eiffeltoren, de Toren van Pisa of de Big Ben. Geniet van je favoriete snacks, een lekker drankje én het prachtige uitzicht. Wat wil je nog meer?!

3. Gratis cultuur snuiven

Tijdens het werken in het buitenland ben je natuurlijk toe aan amusement. Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar er zijn zoveel plekken en events waar je gratis naar binnen mag! Denk bijvoorbeeld aan historische of moderne musea, theatervoorstellingen en festivals. Sommige van deze plekken kosten normaal gesproken geld, maar met bijvoorbeeld een studentenkaart of tijdens bepaalde uren/dagen mag je gratis naar binnen!

4. Neem je skeelers of skateboard mee op reis

Tuurlijk, een rondje op een segway in Berlijn is helemaal cool! Maar je kunt ook je eigen skeelers of skateboard meenemen en zo gratis door de stad razen. Vooral Las Vegas is dé plek om dit de doen, skeelers zijn daar namelijk helemaal hot and happening!

5. Hunt for a free tour

Citytours zijn sowieso altijd de perfecte gelegenheid om nieuwe vrienden te maken! Je ontmoet nieuwe mensen, ontdekt samen de stad en kunt daarna een drankje met ze gaan doen. Supergezellig! Je hoeft alleen maar te Googlen op ‘free city tours’ en zo vind je allemaal enthousiastelingen die jou graag de stad laten zien. Deze mensen kun je natuurlijk wel een fooi geven, ze doen immers hun best om jou zoveel mogelijk te vertellen. Zo leer je nog eens wat tijdens jouw budgetproof citytrip!

6. Geocaching

Misschien zou je dit niet zo snel verwachten als goedkope reisactiviteit, maar geocaching is een manier om de hele stad of natuur goed te ontdekken. Het werkt als volgt: iemand verstopt ergens een ‘schat’ en jij gaat daarnaar op zoek. Je hebt een GPS nodig, maar kunt ook je eigen telefoon gebruiken. Je komt op plekken waar je nooit zou komen en loopt soms de hele stad af op zoek naar een schat. Als je deze uiteindelijk gevonden hebt, stop je iets kleins in de schat en mag je er zelf ook iets uit meenemen! Dit is de ideale manier om de stad te ontdekken als je gaat wonen in het buitenland.

7. Doe vrijwilligerswerk

Wil je de cultuur beter leren kennen en de lokale bevolking ontmoeten? Of wil je bijvoorbeeld in Australië knuffelen met koala’s en in Sri Lanka olifantjes voeren? Vrijwilligerswerk is dé manier om meer over een land te leren! In sommige gevallen kost het geld om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen. Je betaalt bijvoorbeeld de vlucht en je eigen eten. Maar als je toch al in het land bent, kun je ook gratis een paar dagen helpen! Op die manier kun je nieuwe vrienden maken in het buitenland, de cultuur ontdekken en zie je plekken van het land die de meeste toeristen niet zien. Bovendien maak je je ook nog eens nuttig voor de maatschappij!

8. Ga naar een lokale markt

Op rommelmarkten is er bijna niks wat je niet kunt kopen! In Bangkok is de Chatuchak Market bijvoorbeeld een hele bekende straatmarkt met minstens duizend kraampjes. Hier vind je vooral veel streetfood, leuke souvenirs en goedkope kleding. Je kunt ook heerlijk tot rust komen met een massage! Ontzettend veel steden hebben een eigen markt: zo heeft Knysna de Wild Oats Community Farmers Market en kun je in Las Vegas naar de Broad Acres Flea Market. Oh en vergeet niet… Het is een goedkope reisactiviteit om deze markten te bezoeken, tenzij je natuurlijk veeeeel te veel koopt! ;)

Dit waren 8 budgetproof reisactiviteiten die je kunt doen tijdens je reis in het buitenland. Ga jij wonen en werken in het buitenland? Lees hier ook de beste spaartips! Heb je zelf nog leuke budgetproof ideeën? Laat het vooral weten in de reacties!


Wat vind je van deze blog?

reizen inspiratie tips

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in