Zeker weten?

Wonen Social life

6 tips voor heimwee in het buitenland!

Laatste update: 22 december 2022  ◦  30 juli 2020 door Foto van Maaike Maaike  ◦  2648 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
6 tips voor heimwee in het buitenland!

Ga jij binnenkort wonen en werken in het buitenland, maar ben je bang dat je last gaat krijgen van heimwee? No worries, we’ve got you!

5 Trustpilot-sterren Review van

Mijn erg positieve ervaring met Yobbers

Nadat ik op de site van Yobbers had gesolliciteerd op verschillende banen in het buitenland kreeg ik binnen een paar dagen een online gesprek. Hierin werd gekeken welke baan/banen bij mij paste. Vervolgens kreeg ik een gesprek met het bedrijf, ook dit verliep erg soepel en fijn. In mijn geval ben ik aangenomen bij een bedrijf in Valencia. Ik zou het iedereen aanraden om via Yobbers een baan te regelen. Fijn contact van het begin tot het einde van je sollicitatie! ..lees meer

18 juli 2022

1. Accepteer je heimwee

Woon en werk je in het buitenland en heb je het gevoel dat je last hebt van heimwee? Het beste wat je dan kunt doen is het gevoel accepteren. Dat klinkt misschien wat zweverig en raar, maar in plaats van het gevoel te onderdrukken kun je het beter toelaten. Feeling like shit? Kan gebeuren. Niet elke dag hoeft een topdag te zijn, je mag echt wel eens een slechte dag hebben! Dit hoort namelijk bij het leven (believe it or not).  

2. Er zit iets positiefs in elke situatie

Hoe moeilijk het soms ook kan zijn, belangrijk is dat je positief blijft denken. Wanneer je heimwee hebt ben je vaak automatisch geneigd alles erg somber in te gaan zien. Belangrijk hierbij is dat je naar de positieve kant van je situatie kijkt en hierop focust! Denk bijvoorbeeld aan hoe gaaf het is dat jij deze stap naar werken in het buitenland hebt gezet. Of besef hoe bijzonder het is dat jij in zo’n unieke omgeving in het buitenland mag gaan werken. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen maar zoals Peter Pan vroeger al zei: ‘’Just think of happy thoughts and you’ll fly’ (thanks Peter).

3. Ga iets doen en zoek afleiding

Wanneer jij last hebt van je heimwee wanneer jij gaat werken in het buitenland is het belangrijk dat je op zoek gaat naar afleiding. Ga bijvoorbeeld de leukste hotspots van de stad ontdekken, op die manier ontmoet je ook snel nieuwe mensen. Of wat dacht je van sporten? Ga een stukje hardlopen langs het strand en geniet even van de vitamine-zee (beweging is ook belangrijk voor het verminderen van stress). Op deze manier wen je sneller aan de nieuwe situatie waardoor je uiteindelijk niet meer naar huis wilt!

4. Praat erover

Als je last hebt van heimwee wanneer je gaat werken in het buitenland is het belangrijk dat je je gevoelens met anderen deelt. Praat bijvoorbeeld met je nieuwe collega’s op je werk over je positieve herinneringen aan thuis. Dit zorgt ervoor dat je je vrolijker gaat voelen en zo kun je een band opbouwen met je nieuwe collega’s. En vergeet niet, zij weten ook hoe het is om je soms even droevig te voelen. Zij zijn ook net als jou begonnen aan het avontuur om te gaan werken in het buitenland. Natuurlijk kun je ook af en toe Whatsappen en Skypen met vrienden en familie in Nederland!

5. Stel jezelf open voor je nieuwe thuis

Wanneer jij gaat wonen en werken in het buitenland is het belangrijk dat jij jezelf opstelt voor je nieuwe omgeving. Het is voornamelijk belangrijk dat je nieuwe mensen leert kennen waarbij jij je op je gemak voelt. Wanneer je last hebt van heimwee ben je vaak geneigd je verlegen en alleen te voelen. Het is belangrijk dat jij jezelf niet afsluit, maar jezelf juist probeert open te stellen voor nieuwe mensen. Krijg je bijvoorbeeld een keer een uitnodiging voor een feest van je collega op werk? Doen. Doen. Doen. Maak je die avond niet gelijk talloze nieuwe vrienden? Geen paniek, je hebt in ieder geval jezelf overwonnen en hebt een nieuwe uitdaging overwonnen (daar mag je best trots op zijn). 

6. Neem spullen mee uit je vertrouwde omgeving

Last but not least’, neem spullen mee van thuis. Nou moeten we bij deze tip wel zeggen, bij de één helpt het ontzettend de overgang naar je nieuwe omgeving te vergemakkelijken en bij de ander maakt het het alleen maar erger. Bepaal dus voor jezelf van tevoren of dit jou eventueel kan helpen.  

We hopen dat je een fan-tas-ti-sche tijd gaat hebben wanneer jij de uitdaging aangaat door te gaan werken in het buitenland! En vergeet niet, zo’n 90% van de mensen heeft wel eens last van heimwee (you'll never walk alone). 


Wat vind je van deze blog?

heimwee

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in