Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

10 hotspots in het mooie Madrid!

Laatste update: 14 maart 2023  ◦  7 oktober 2020 door Foto van Stan Stan  ◦  5 minutes leestijd
Wonen in Madrid

Madrid, de hoofdstad van Spanje en een paradijs voor cultuur- én foodlovers. Want hé, je bent in het land van de flamenco, verse tapas, siësta (heerlijk!) en tientallen bezienswaardigheden om je ogen uit te kijken. Vervelen is dus echt een no go als je gaat wonen en werken in Madrid. Kan jouw must visit list nog wel wat input gebruiken, noteer dan alvast deze 10 hotspots in Madrid! Vamos a Madrid!

5 Trustpilot-sterren Review van

Uitstekende ervaring

Ik ben heel blij met de hulp die ik gekregen heb van de medewerkers bij Yobbers! De recruiter was heel vriendelijk en hielp me bij al m'n vragen. Ze zocht samen met mij wat de beste opties waren voor mij wat me echt een goed gevoel gaf omdat ik eerst zelf nog niet wist wat ik wou gaan doen. Ze heeft me echt nog enthousiaster en meer zeker gemaakt over m'n keuze! ..lees meer

29 mei 2021

Madrid is één van de meest geliefde steden van Spanje. Dit Spaanse metropool heeft meer dan drie miljoen inwoners en tóch is het centrum van Madrid intiem en gezellig. De stad ademt historie en de vele bezienswaardigheden zijn ontelbaar. Van groene parken en indrukwekkende paleizen tot gezellige barrios (wijken) en lange winkelstraten; Madrid heeft het allemaal. Veel te zien en te bezoeken dus!

1. Mercado de San Miguel

De Mercado de San Miguel is de meest indrukwekkende overdekte markt van Madrid. Als je op zoek bent naar heerlijke tapas, dan ben je hier op de goede plek! Voor foodlovers is dit een must om naartoe te gaan. Op deze markt kun je de cultuur van Spanje proeven. Het is te vergelijken met de foodhallen van Amsterdam. De Mercado de San Miguel ligt achter een van de bekendste pleinen van Madrid: Plaza Mayor. Door deze ligging en de authentieke sfeer is de Mercado de San Miguel een van de grootste trekpleisters van Madrid. Een hotspot in Madrid die je niet mag missen!

 

 

2. Templo de Debod

Het verhaal achter de Templo de Debod gaat eeuwen terug. Het is namelijk een Egyptische tempel die oorspronkelijk uit de 4e eeuw voor Christus komt. Deze tempel werd bedreigd door het stijgende water in de rivier de Nijl. Hierdoor is hij uit elkaar gehaald en uiteindelijk geschonken aan Spanje door de Egyptische regering. De tempel is in 1971 steen voor steen weer in elkaar gezet in het park Parque del Oeste. In dit park heb je een fantastisch uitzicht over de hele stad. Zeker de moeite waard om te genieten van dit uitzicht! ‘s Avonds is de tempel prachtig verlicht, dus ook in de avond kun je een bezoek brengen aan de Templo de Debod.

3. (Del Buen) Retiro Park

Het Retiro park ligt centraal gelegen in Madrid. Het is het grootste park van Spanje. Onder de inwoners van Madrid heeft het de naam ‘Del Buen Retiro park’. De vertaling hiervan is ‘aangename afzondering’. Het park is de tuin van de stad. Echt een plek om even tot rust te komen en te genieten van het groen in deze metropool. Locals komen naar het park om te sporten, wandelen, picknicken of om te relaxen. Het Retiro Park is de perfecte spot om na het werken in Madrid te genieten van zelfgemaakte sangria met verse tapas.

4. Het Palacio de Cristal

Een gebouw wat in het oog springt in het Retiro Park is het Palacio de Cristal. Dit is een enorm gebouw van glas; een soort broeikas. Deze kas was er voor bedoeld om exotische planten in te onderbrengen. Tegenwoordig worden er verschillende tentoonstellingen in het paleis gehouden! Het paleis is indrukwekkend mooi en moet je dus zeker gezien hebben als je in Retiro Park bent. 

5. Palacio Réal

Een ander indrukwekkend paleis in Madrid is het Palacio Réal. Dit is het koninklijk paleis van Madrid. Het Palacio Réal is een van grootste trekpleisters van de stad. Het paleis is enorm! Het heeft een oppervlakte van wel 135.000 m2 en meer dan 3400 kamers! Hierdoor is het het grootste paleis van de wereld. Het paleis wordt nog steeds gebruikt als werkplaats door de koning van Spanje. Je kunt dus ook zelf een bezoek brengen in het overweldigende paleis van de koning! Maaaar… helaas is er een kleine kans dat je de koning zelf tegenkomt.

6. Ontdek de pleinen van Madrid

Madrid staat bekend om haar prachtige pleinen. Als je gaat werken in Madrid is een plein die je niet mag missen Puerta del Sol. Dit is een van de bekendste pleinen van de stad. Het is een centraal gelegen plein in Madrid. Een ander bekend plein is Plaza de la Villa. Dit is een van de oudste pleinen die je in de stad kunt vinden. Gelegen aan dit plein is het oude authentieke gemeentehuis van Madrid. Waar je ook langs moet gaan is Playa Mayor. Dit plein is omringd met fantastische gekleurde huizen met leuke balkonnetjes waar veel gezelligheid is te vinden. Een leuke plek om een kleurrijke fotoshoot te doen!

7. Plaza de la Paja

Plaza de la Paja is een heerlijke plek om even lekker tot rust te komen op het terras. Op dit plein hangt een authentieke, rustige sfeer. Dit komt mede doordat er geen verkeer rijdt. Hier kun je de vogeltjes horen fluiten. Door de rust op Plaza de la Paja heb je niet door dat je hier in een van de drukste steden van Europa bent. Doordat er geen auto’s rijden is er genoeg plaats voor gezellige terrasjes. Hier kun je lekker lunchen of na het werk genieten van de verrukkelijke tapas. Werken in Spanje, wie wil dat nou niet? 

 

8. Ontdek de leukste wijken in Madrid

Als je aan hotspots denkt moet je niet alleen aan pleinen, monumenten of activiteiten denken. Denk bijvoorbeeld ook eens aan de verschillende wijken die een stad heeft. Madrid staat bekend om haar diverse wijken met veel verschillende sferen. Zo is Chueca een hele alternatieve wijk. Dit is een van de meest levendige en trendy buurten van Madrid. Je kunt ook op zoek gaan naar de beste tapas in La Latina. Neem een kijkje in de kleurrijke wijk Lavapiés of ga juist naar Malasaña. Hier vind je verschillende winkels om je vintage producten te scoren! 

9. Almudena Kathedraal

De Almudena Kathedraal is de katholieke kathedraal van de stad. De kathedraal is nog niet zo oud als je zou denken bij de meeste kathedralen. De plannen voor de bouw waren er al wel in de 16e eeuw, maar de bouw werd eeuwenlang uitgesteld. Pas in 1879 werd de bouw gestart, maar door oorlogen werd de bouw weer stilgelegd. Uiteindelijk is de kathedraal in pas 1993 afgebouwd! Deze kathedraal is zo speciaal door de vele felle kleuren in de prachtige plafonds en koepels. Doordat de kathedraal nog niet heel lang open is, is alles nog in zeer goede staat. Veel toeristen komen een bezoekje brengen aan deze adembenemende kathedraal. De entree is gratis, dus het is zeker de moeite waard voor jou om hier eens langs te gaan.

10. Het bijzondere treinstation Atocha

Het treinstation Atocha is het centraal station van Madrid. Het is het grootste station van heel Spanje. Het is hier vaak druk met mensen die komen werken in Madrid, maar veel mensen komen ook voor iets heel anders. Het Atocha station is namelijk erg bijzonder, omdat in het station een enorme tropische tuin is gevestigd. De tuin is wel 4000 vierkante meter groot met maar liefst 260 verschillende tropische planten! In deze tuin leven er verschillende tropische dieren, zoals schildpadden en vissen. Veel mensen komen speciaal naar het station Atocha om een kijkje te nemen in deze fantastische tuin. 

Hebben jij deze leuke hotspots in Madrid inmiddels genoteerd op jouw must visit list als je gaat werken in deze bruisende stad? Stuur vooral de foto's door, want dat vinden wij héél leuk! Ontbreekt er nog een hotspot? Laat het dan ook zeker weten in de reacties!


Wat vind je van deze blog?

Spanje wonen in Madrid Madrid

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in