Zeker weten?

Vrije tijd Good to know

12 handige apps tijdens jouw avontuur in het buitenland!

Laatste update: 1 augustus 2022  ◦  7 februari 2019 door Foto van Suzanne Suzanne  ◦  4 minutes leestijd
Verschillende apps die handig zijn op reis waaronder Uber

Ga jij binnenkort reizen of werken in het buitenland? Wij hebben voor jou een lijstje gemaakt met de meest handige (reis) apps die je kunt gebruiken wanneer jij gaat wonen en werken in het buitenland. Lees snel verder en begin goed voorbereid aan jouw avontuur!

Financieel

Transferwise 
Transferwise is een app waar je heel goedkoop geld kan wisselen. Transferwise gebruikt de echte valutakoers om expats, buitenlandse studenten, bedrijven, freelancers en mensen met een internationaal leven te helpen geld te sturen, ontvangen en uitgeven. Dit gebeurt veilig, gemakkelijk en tegen een zeer lage prijs! Een handige app waar ik zelf ook meerdere keren gebruik van heb gemaakt tijdens mijn reis in Australie. 

Talen

Duolingo
Wil jij op een snelle en leuke manier een andere vreemde taal leren? Dan raden wij je aan om de App Duolingo te downloaden. Het is gratis en het is een hartstikke leuke manier om een nieuwe taal te leren of te verbeteren.

Jongen die een foto maakt met zijn iphone

Transport 

Uber

Uber is dé app die je kunt gebruiken wanneer jij even snel van A naar B wilt. Voer eenvoudig je bestemming in en binnen enkele minuten zal je worden opgepikt door een taxi die zich in jouw buurt begeeft. De Uber taxi’s rijden 24/7, het hele jaar door. Dus ook na een gezellig nachtje stappen kun jij gerust de app er bij pakken!

Skyscanner

Skyscanner is een onmisbare app om vliegmaatschappijen en vliegticket sites met elkaar te vergelijken! Daarnaast kun jij via deze app hotels en huurauto’s zoeken, vergelijken en boeken van over de hele wereld! 

Accommodatie

Hostel world

Het maakt niet uit of je nou een weekendje weg gaat naar een Europese stad of gaat backpacken in Azië of Australië, de HostelWorld app laat jou een groot aanbod aan hostels zien tegen de beste prijs! Vind bijvoorbeeld hostels in Sydney, Bangkok of Hanoi. Uit eigen ervaring kunnen wij je vertellen dat het verblijven in hostels je heel erg helpt bij het vinden van andere avonturiers waar je de leukste avonturen mee kunt beleven!

Booking.com

Booking.com is de beste app voor het reserveren van hotels, appartementen, vakantiewoningen, maar ook hostels. Booking.com biedt maar liefst meer dan 1,5 miljoen accommodaties aan. Jij hebt de keus om je verblijf te filteren op beoordelingen van reizigers, prijzen, de locatie en nog vele andere criteria’s. 

Bed van een hotelkamer met een mooi uitzicht

Locals

Couchsurfing

Couchsurfing is een unieke manier om vrienden te maken met mensen over de hele wereld. Wat het inhoudt? Via deze app kun jij gemakkelijk gratis verblijf regelen bij mensen thuis bij je volgende bestemming (meer dan 230.000 bestemmingen). Blader door de miljoenen lokale hosts die één of meerdere plekken aanbieden om te verblijven. De host kan vervolgens jou accepteren en verwelkomen in zijn/haar woning. Uit eigen ervaring kan ik jou vertellen dat het echte een super leuke ervaring is. Zelf heb ik vier keer in mijn leven gebruik gemaakt van Couchsurfen in Darwin, Perth, Adelaide en Melbourne. Met nog een Nederlands meisje hebben wij samen met de lokale hosts hele leuke uitjes gemaakt, van naar de bios gaan, picknicken tot een dagje naar een eiland. De hosts vinden het maar al te leuk om toeristen/backpacken hun eigen stad of land te laten zien. Een unieke reiservaring wat ik iedereen kan aanraden!

Spotted by locals

Spotted by Locals is een app waar jij tips kunt teruglezen van de lokale bevolking in meer dan 70 steden. De lokale bevolking kan jou als geen ander vertellen wat de leukste spots zijn in hun stad. Op deze manier vermeid jij de toeristische plekken en ervaar je stad vanuit het perspectief van een local, een local z’n perspectief. De locals die je voorzien van tips via deze app wonen zelf in de stad/streek, spreken de lokale taak en schrijven alleen over hun favoriete plekken en houden deze up-to-date. 

Eten

Foursquare

Met de Foursquare app vind jij de beste plekken om te eten, drinken of te winkelen in de omgeving waar jij woont en werkt. Via de app kun je handige tips ontvangen van de wereldwijde community en kun je bijhouden waar je bent geweest en waar je graag naar toe zou willen!

Fotografie

Trover

Trover is de perfecte app voor avonturiers die van fotograferen houden! Via deze app kun jij honderdduizenden prachtige reisfoto’s bekijken. Jij kan op jouw beurt ook je reisfoto’s delen om anderen te inspireren om iets van de wereld te zien! Een leuke alternatief voor Instagram!

Een digitale kaart die bekeken wordt op een smartphone

Roadtrips

Maps.me

Maps.me is een app die veel weg heeft van Google Maps. Het is een wereldwijde offline kaart met reisplanner, GPS navigatie en verkeersinformatie. Met deze app heb jij direct toegang tot gedetailleerde kaarten van alle landen, waar op de wereld je ook bent. Je zult nooit meer de weg kwijt zijn. Doordat jij deze app offline kan gebruiken is internet- of Wi-Fi verbinding niet nodig. Persoonlijk vind ik dit één van de fijnste apps die er is. Ik heb regelmatig van deze app gebruik gemaakt in onder andere Vietnam, Australië en IJsland.

Packpoint

Packpoint is een hele handige inpak-lijst app die jou precies vertelt wat je in moet pakken voor een reis. De Packpoint app vertelt jou precies wat je in moet pakken in je bagage, koffer of backpack op basis van je reisduur, het weer op je bestemming en geplande activiteiten tijdens je reis. Of er nu een relaxte zonvakantie voor het verschiet ligt, een backpack reis of een actieve wintersport vakantie, jij weet precies wat je in moet pakken! 


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in