Zeker weten?

Vrije tijd Hotspots

De Lissabon #Bucketlist top 10!

Laatste update: 14 februari 2023  ◦  16 januari 2021 door Foto van Suzanne Suzanne  ◦  6062 keer bekeken  ◦  4 minutes leestijd
Twee mensen die genieten van de ondergaande zon in Lissabon

Ga jij binnenkort het avontuur aan in Lissabon? Wij hebben voor jou een #bucketlist gemaakt met de 10 leukste (volgens ons) must-see’s en must-do’s voor de stad! Lees snel verder!

De Lissabon #BUCKETLIST

Wanneer jij gaat wonen en werken in Lissabon zal de stad je letterlijk verrassen! Het is een hele levendige stad met een goede sfeer en de lokale bevolking is erg vriendelijk. Ga jij binnenkort het avontuur aan in Lissabon? Wij hebben voor jou een #bucketlist gemaakt met de 10 leukste (volgens ons) must-see’s en must-do’s voor de stad! Geheid dat jij na een tijdje als bijna echte ‘local’ het lijstje met gemak kunt aanvullen. 

1. Alfama

De wijk die voor ons bovenaan staat is de wijk Alfama. Jij kunt hier heerlijk door de charmante straten ronddwalen. Het is een hele kleurrijke wijk met een romantische uitstraling. De wijk bestaat uit vele smalle schattige stegen, kronkelige straten en trappen waar je vele bars kunt vinden! Geniet ‘s avonds van een drankje in een van de bars luisterend naar de traditionele Portugese muziek dat op de achtergrond gespeeld wordt. Sky Bar Lisboa is één van de plekken die je niet mag overslaan om dit drankje te doen. De bar grenst aan de wijk Alfama en is de perfecte plaats om een drankje te nuttigen terwijl jij geniet van een indrukwekkend uitzicht over Lissabon!

2. Zonsondergang

Bewonder de betoverende zonsondergang (en het uitzicht over de stad) bij kasteel Sao Jorge, de Portas do Sol of een van de vele prachtige uitzichtpunten dat Lissabon rijk is!

"Watching the Sunset in Lissabon" zal naar meer smaken waardoor jij iedere dag een ander uitzichtpunt wilt opzoeken! Geniet van het uitzicht en vergeet even alles om je heen! Tip: Neem een goede fles wijn mee + een borrel. Fijne avond!

3. Portugese picknick

Ga eens voor een Portugese picknick. Laad je mand vol met flessen wijn, heerlijke salades, broodjes, vis, olijven, kaas en plof neer aan de Rivier de Waag, een stadspark of waar ook maar! Aangezien de locals ook graag gaan picknicken, zul je niet enige zijn!

4. De locals!

Meng je tussen de lokale bevolking. Door het gesprek aan te gaan met de lokale bevolking zul je veel meer leren over de Portugese gewoonten, gebruiken, cultuur en de omgeving van Lissabon! Ook weten de locals vaak de plekjes aan te wijzen waar de ‘toeristen’ niet komen!

Local in Portugal

5. Famous markten!

Lissabon bestaat uit heel veel leuke markten die zeker een bezoekje waard zijn wanneer jij gaat wonen en werken in Lissabon! Bezoek bijvoorbeeld de vlooienmarkt Feira da ladra of de overdekte foodmarket Mercado da Ribeira. Deze markt draait volledig om eten en drinken. Alle wereldkeukens kun je hier terugvinden, de uitgelezen kans dus om lekker bourgondisch te genieten! 

6. Sintra

Heb je een vrije dag? Bezoek dan eens het dichtbijgelegen stad Sintra. De stad dat door UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed staat vol prachtige landhuizen, kastelen en paleizen. Ontdek de prachtige bezienswaardigheden en de heuvels in de omgeving. Het zal aanvoelen alsof je in een sprookje bent beland. Een uitstapje waard!

7. Pasteis de Nata

Probeer eens de lokale zoetigheid Pasteis de Nata. Wij vinden dat je de lokale lekkernij zeker niet over kunt slaan! Deze Portugese custard taartjes (gebakjes met vanille room) zijn echt om je vingers bij af te likken!

Pasteis de Nata, Portugese zoetigheid

8. Huizenjacht!

Ga op huizenjacht in Lissabon! Nee, niet letterlijk op huizenjacht, maar dwaal rond door de straten van Lissabon en aanschouw de prachtige Portugese huizenbouw. Je zult omringt zijn door kleurrijke huizen met mooie tegels, deurposten en mooie planten in potten om het af te maken. Bezoek zoveel mogelijk kleurrijke huizen die stuk voor stuk Instagram-waardig zijn!

9. Tram 28!

Het boegbeeld van Lissabon, de gele tram! Laat je vervoeren door Tram 28. Tram 28 is één van de populairste attracties van Lissabon. De antieke en charmante tram kan je naar alle mooie plekken van Lissabon vervoeren. Dit is een hele goede manier om de stad te ontdekken en is nog goedkoop ook!

10. Visit Portugal!

Heb je vrije dagen? Maak uitstapjes door de rest van het land. Portugal is een heel mooi land wat van alles te bieden heeft! Zo kun je genieten van het Algarve gebied in het zuiden, maar ook het eiland Madeira waar wereldvoetballer Cristiano Ronaldo geboren is, is absoluut een bezoekje waard! Maak dus zoveel mogelijk dagtripjes of roadtrips. Wij hebben de leukste weekendtrips voor je uitgelicht in deze blog. Ga er in je vrije tijd lekker op uit. Voor je het weet ben je weer in het koude Nederland!


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in