Zeker weten?

Ervaringen Studeren

Voor het eerst in mijn leven vliegen!✈

Laatste update: 5 augustus 2022  ◦  28 maart 2017 door Foto van Jeroen Jeroen  ◦  2 minutes leestijd
Stage lopen in Italië

Ik woon nu samen en alles wat er is gebeurd in Italië heeft ervoor gezorgd dat ik volwassen ben geworden.

In mijn 2e studie jaar kreeg ik van mijn mentor te horen dat ik op buitenlandse stage kon. Samen met een vriendin waren we gelijk geïnteresseerd. Ik wilde graag gaan werken in het buitenland omdat dit mij een uitdaging leek, niet alleen voor mijzelf maar ook een uitdaging in mijn leerproces. Na wat onderzoek hadden we besloten dat we graag naar Malta wilden. Door omstandigheden kon dit helaas niet doorgaan. Al vrij snel kwamen wij erachter dat er nog 2 meiden van onze klas op buitenlandse stage gingen. Hun gingen naar Italië en zo hebben we binnen twee weken alsnog een buitenlandse stage in Italië kunnen regelen. Alsof gaan werken in het buitenland nog niet spannend genoeg is, ging ik ook voor het eerst in mijn leven vliegen.
Vanaf het eerste moment in Italië kwam er gelijk veel op mij af. Ten eerste moest ik mij tegen iedereen in het Engels verduidelijken, daarna kwam het besef dat ik niet meer in Nederland was. Als Nederlandse boerenzoon kwam dit best hard aan en voor ik het wist had ik heimwee. Ik miste mijn drie zusters en mijn vader (mijn rots in de branding) was er niet om op terug te vallen.
Stage lopen in Italië
Stage lopen in Italië
Nu moest ik mijzelf gaan redden, gelukkig samen met mijn nu beste vriendinnen. Simpele dagelijkse dingen zoals wassen, boodschappen, koken, afwassen en stage moest ik nu helemaal zelfstandig doen. Dankzij mijn stage heb ik echt gezien hoe het er in de Italiaanse zakenwereld eraan toe gaat.
Ik werd overal bij betrokken en ik mocht in één van mijn laatste weken mee naar Madrid om een evenement mee te maken waarbij ik had geholpen. Alles kwam beetje bij beetje op orde en zo werd ik steeds zelfstandiger. Uitgaan, strand, cocktails, rondreizen we konden heel veel doen en zien in onze vrije tijd dit was naast stage een mooie gelegenheid om van de Italiaanse cultuur te kunnen genieten.
Ik ga deze geweldige ervaring nooit vergeten. Ik heb veel geleerd van het werken in het buitenland en ik ben hierdoor veel zelfstandiger en meer tot mezelf geworden. Je wordt vrienden met mensen waarvan je het nooit zou verwachten en creëert een hele sterke band. Tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds erg veel profijt van wat ik in Italië heb geleerd. Ik woon nu samen en alles wat er is gebeurd in Italië heeft ervoor gezorgd dat ik volwassen ben geworden.
Stage lopen in Italië

Wat vind je van deze blog?

stage werken in Italië Italië wonen in Italië ervaring

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in