Zeker weten?

Ervaringen Studeren

Onze vriendschap is alleen maar sterker geworden

16 februari 2017 door Foto van Iballa Iballa  ◦  3042 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd

Ik kan niet wachten totdat ik weer aan een nieuw avontuur begin!

Vanaf het moment dat ik in Nederland kwam wonen is mijn hele leven gaan draaien om het realiseren van mijn droom: werken en wonen in het buitenland. Het was daarom ook niet zo gek dat ik elke kans aangreep om die droom waar te maken. 3 stages, 3 landen en 3 totaal verschillende culturen.
4 jaar geleden begon het in Madrid. Samen met een klasgenootje zouden we samen vijf maanden naar deze wereldstad gaan om te gaan werken in het buitenland. Ik was nog nooit eerder alleen weggeweest en vooral ook niet zo lang. Madrid heeft een heel nieuw persoon van me gemaakt. Ik heb geleerd om met geld om te gaan, mezelf open te stellen voor nieuwe culturen, waar ik nog nooit mee te maken had gehad en het realiseren van mijn dromen. Doordat ik geen geweldige stage had, waar ik bijna nooit heen hoefde heb ik veel meer van de stad gezien dan ik had durven hopen. De Madrilenen zijn lieve en hartverwarmende mensen, die je altijd in nood zouden helpen. Jammer genoeg was het leren van de lokale mensen daar erg lastig en leerde ik meer Zuid-Amerikanen kennen, wat ik zeker niet erg vond. Ondanks mijn afkomst was mijn Spaans minimaal. Daarom ging ik een cursus doen bij een kleine school, waar ik in de week 4 uren terecht kon. Doordat al mijn lessen meteen in het Spaans waren en ik ook niet in het Engels mocht antwoorden, ging het leren van Spaans veel sneller dan verwacht. De mensen die hier werkten waren geweldig, het waren lieve mensen die hun cursussen meer op de kaart probeerden te krijgen. Als ik ook ergens mee zat kon ik altijd bij hun terecht.
2 jaar later stond Pistoia, Italië op de planning. Een rustig dorpje dat een halfuur van Florence vandaan is. Samen met 3 vrienden stapte ik in het vliegtuig om te gaan werken in het buitenland, waarna we vervolgens al het avontuur in wilden stappen door met de trein te gaan in plaats van te worden opgehaald. In Pistoia werden we opgehaald en naar ons appartement gebracht. Tenminste dat is we dachten, na nog geen 5 minuten kwamen we aan bij een Villa waar we 10 weken zouden verblijven. Op school hadden ze ons al gewaarschuwd dat sommige vriendschappen zo’n periode niet zouden overleven. Dat is niet gebeurd, onze vriendschap is alleen maar sterker geworden en dat is hij nog steeds. In deze 10 weken werken in het buitenland heb ik mensen die bij ons woonden beter leren kennen. Ze kwamen vanuit Frankrijk, Oostenrijk en Zweden. Na de eerste week was het al of we een kleine familie waren geworden, elke maandag gingen we pizza eten en elke vrijdag hadden we omgedoopt tot cocktailavond. Elk weekend was ik op pad met mijn vrienden om nieuwe plekken te ontdekken in Toscane en om zoveel mogelijk bezienswaardigheden te gaan bekijken.
Als je alles in Italië moet samenvatten gaat het vooral om lekker eten, wijn drinken en de mooie plekken. Vanzelfsprekend ga je van het land houden.
Ook dit jaar stond er weer een buitenlandse stage op de planning. Van al het werken in het buitenland dat ik heb gedaan, moest ik het meest wennen aan Malta. Voornamelijk aan het vele verkeer op het eiland en de onvriendelijke mensen. Over 17 kilometer deed je anderhalf uur met de bus, als de bus al kwam opdagen. Dit was altijd weer een verrassing. Maar nadat ik gewend was aan Malta, werd ik er verliefd op. Al snel zag ik de kleine dingen die het eiland mooi maakten: de Blue Lagoon, Gozo, de silent city Mdina, de vissersdorpjes en de club waar we al snel herkend werden en vrienden met het personeel werden. En zelfs mijn stage was geweldig hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze stage opdrachten hebben mogen doen voor grote namen zoals Chanel of Armani of zelfs voor Coca-Cola? Ondanks dat ik het moment dat ik aan kwam meteen naar huis wou, had ik het voor geen goud willen missen en door de vriendschappen wilde ik niet meer naar huis.
Na drie totaal verschillende ervaringen met werken in het buitenland heb ik meerdere dingen geleerd. Je leert jezelf kennen, ik ben er voornamelijk achter gekomen wat ik met mijn leven wil gaan doen. En je kan van meerdere mensen horen dat je vrienden maakt die je nooit zal vergeten en contact mee blijft houden, maar dat is echt iets wat je zelf moet ondervinden. Ik heb nog steeds vrienden waar ik regelmatig contact mee heb en nog probeer op te zoeken. Ik kan niet wachten totdat ik weer aan een nieuw avontuur begin!

Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in