Zeker weten?

Ervaringen Vaste banen

Twijfel niet, grijp deze kans in Barcelona en ga er voor!

Laatste update: 14 augustus 2023  ◦  1 november 2018 door Foto van Isabella Isabella  ◦  5275 keer bekeken  ◦  2 minutes leestijd
Vrouw die uitkijkt over Barcelona

Op het moment dat ik mijn school zo goed als afgerond had en ik in mijn laatste stageweken zat, ontving ik een mailtje van Yobbers met een offer om te werken in Barcelona.

Hallo (toekomstige) avonturiers! 

Mijn naam is Isabella en ik ben in juli 2018 naar het prachtige Barcelona verhuisd. Zelf ben ik van Italiaanse afkomst, maar Spanje is, naast Italië, het land wat het meeste in de buurt komt van mijn Italiaanse roots en cultuur. Omdat mijn familie in Italië woont, stond werken in Italië bovenaan mijn lijstje. Helaas waren er op dat moment geen beschikbare vacatures bij Yobbers voor werk in Italië. Omdat ik ook in Barcelona familie en kennissen heb wonen leek werken in Barcelona mij ook erg leuk!

Ik stond al een paar jaar ingeschreven bij Yobbers. Voorheen wilde ik namelijk graag als Au Pair werken in Amerika of Italië. Ik had toch maar besloten om eerst mijn school af te maken. School is natuurlijk ook erg belangrijk. Op het moment dat ik mijn school zo goed als afgerond had en ik in mijn laatste stageweken zat, ontving ik een mailtje van Yobbers met een job offer in Barcelona. Heel toevallig ging ik in de zomer van 2018 naar Barcelona om mijn kennissen op te zoeken. Ik was daarom al in Barcelona toen de sollicitaties plaats vonden. Normaal gesproken gaat het sollicitatiegesprek via Skype, maar omdat ik al in Barcelona was kon het sollicitatiegesprek face-to-face plaats vinden. 

Plein in Barcelona

Ik werd erg goed geholpen met wat er allemaal geregeld moest worden alvorens ik ging werken in Barcelona. Natuurlijk moet je wel alles zelf regelen van wat er allemaal geregeld moet worden in Nederland. Ik ben hier nu iets langer dan twee maanden. Allereerst verbleef ik in een Airbnb om vanaf daar geschikte woonruimte te vinden in Barcelona. Binnen een maand had ik een appartement gevonden. Daarnaast heb ik ook nog eens een vast contract gekregen omdat mijn nationaliteit hier erg gewild is. Een vast contract krijgen is hier in Barcelona, net als in Nederland, niet heel gebruikelijk meer. Ik ben dus erg trots dat ik dit heb weten te bereiken. 

Of jij jezelf nou tijdelijk of voor altijd in het buitenland ziet zitten, het is hoe dan ook een geweldige kans om jezelf te ontwikkelen. In Nederland woonde ik al op mijzelf, dus ik was al erg zelfstandig. Maar mocht je dit nog niet zijn, dan word je dat hier zeker! Twijfel niet langer, grijp deze kans en ga ervoor. Leer van je eigen gezelschap genieten en ontmoet nieuwe mensen. Trek jezelf uit je veilige omgeving om ook van andere te kunnen leren. Werken in het buitenland zal je leven verrijken!

Plekken in Barcelona

Wat vind je van deze blog?

werken in barcelona spanje wonen in barcelona werken in spanje wonen in spanje ervaring barcelona

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in