Een bijzondere vriendschap!

11 oktober 2017 door
Foto van Petra Koedooder
Petra Koedooder  ◦  1542 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
jeee

Het is niet omdat ze zielig of hulpbehoevend zijn. Maar het is gewoon omdat het kan, zo leuk is om te geven en mensen blij te maken.

Mijn naam is Petra en hou van taal, landen, samenlevingen en culturen wereldwijd. In 2016 kwam ik voor het eerst op Sri Lanka en voelde mij helemaal op mijn plek. Tijdens een rondreis zag ik veel van het eiland. In het heuvellandschap bezocht ik Nuwara Eliya, maakte een waanzinnige treinreis vanaf het backpackers plaatsje Ella naar Kandy waar ik o.a. de tempel van de tand zag. Ik beklom Sigiriya en spotte olifanten in National Parken.
bloemetjes
Tijdens mijn tweede vakantie bezocht ik plaatsjes als Galle en Negombo. Ik verbleef in een klein onbekend plaatsje Waskaduwa aan de westkust in ongeveer een uur onder Colombo de hoofdstad. Wat me het meest aanspreekt aan Sri Lanka is de zachte en vriendelijke bevolking. De eerste keer dat ik er was moest ik ontzettend wennen aan lokalen die je heel lang nakijken als je bijvoorbeeld langsloopt. Mensen zijn nieuwsgierig naar
je en houden graag een praatje. Op die manier ben tijdens mijn vakantie in Waskaduwa bij veel lokalen thuis terecht gekomen.
Ik kwam ook bij armere families en raakte bevriend met een grote familie in Wadduwa. Ik zag en hoorde veel over persoonlijke leefomstandigheden. Bij thuiskomst wilde ik iets doen en besloot zo nu en dan een klein bedrag over te maken bij speciale gelegenheden. Ik kreeg een half jaar lang mooie foto's en video's toegestuurd waaraan mijn geld besteed werd. We leerden elkaar kennen en er ontstond een leuke vriendschap. In juni 2017 ben ik voor het laatst geweest en heb na mijn vakantie al mijn foto's en 134 video's op een blog gezet. Je bent hier welkom en vind het leuk reacties te ontvangen.
lokals
Ik voel me thuis in dit land en wil er voor een langere periode heen om les te geven in Panadura, Wadduwa of Kalutara. Om mijn verblijf daar mogelijk te maken, heb ik mijn vrienden geld geschonken om een aanbouw van hun huis te verwezenlijken. Er wordt een extra kamer gebouwd waar ik een half jaar wonen kan. Dit geld hebben zij al en de werkzaamheden starten deze week.
Omdat dit echt om een hele arme familie gaat die zonder hulp van buitenaf een vrij uitzichtloze toekomst heeft, ben ik een geld inzamel actie
op een crowdfunding platvorm gestart. Voor de aanschaf van voor ons vanzelfsprekend interieur maar helaas niet overal zoals bedden, tafel met stoelen, kookbenodigdheden en meer. Het kunnen aanschaffen van bijvoorbeeld een wasmachine is echt een enorme luxe daar. Op de foto in dit artikel is te zien hoe Gayesha elke vroege ochtend de emmers en teilen water vult voor een kleren handwas van 9 mensen. Elke dag opnieuw. Het is niet dat
ik om donaties vraag omdat het nodig is. Ik begrijp zelf heel goed dat deze mensen een heel leven lang zonder dit soort luxe geleefd hebben, niet anders weten en het leven zo gewend zijn. Het is niet omdat ze zielig of hulpbehoevend zijn. Maar het is gewoon omdat het kan, zo leuk is om te geven en mensen blij te maken.
Dit is mijn manier van bijdrage aan ontwikkelingswerk in het buitenland. Deze manier is heel persoonlijk en direct en verspreid hem graag verder. Ik wil er graag een poosje wonen en mijn gastgezin helpen. Mijn vraag is wie wil mij helpen deze familie te helpen? De foto's waar ik met het jonge gezin op sta zijn gemaakt toen we in Juni op tour waren. Ik heb bij dit artikel ook
voor en zijkant van het huis waar zij wonen en leven geplaatst. Voor meer
indrukken van beeldmateriaal verwijs ik je naar mijn project pagina. Waar tevens meer informatie over donaties staat.
Vind je het leuk me te komen opzoeken wanneer ik in Sri Lanka ben en wil je mijn hulp bij het organiseren van je eigen tour of rondreis? Ik help je graag! Ik ken een hele goede tour guide en kan je in contact brengen zonder bemiddelingskosten van een organisatie. Het enige wat je hoeft te doen is mij vertellen wat je zou willen zien, doen of meemaken en je vliegticket boeken.
selfie

Vrijwilliger Sri Lanka Hulpverlening

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures