Zeker weten?

Ervaringen Vaste banen

Werken in Praag als HR Generalist!

Laatste update: 22 januari 2023  ◦  6 augustus 2018 door Foto van Martje Martje  ◦  3595 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Martje in Praag

Ik zou zeker iedereen aanraden om te gaan werken in het buitenland!

Hi avonturier,

Mijn avontuur is begonnen op het moment dat ik afgestudeerd was en niet wist wat ik wou gaan doen. Maar ik wel zeker wist dat het iets moest worden dat niet in Nederland was. Op het moment dat ik in contact kwam met Yobbers wist ik dat hier iets positiefs uit zou voortvloeien. Dit door de reden dat ze een divers aanbod bieden voor mensen die graag willen werken in het buitenland en actief met je mee zoeken naar wat jij zoekt en wilt. Mijn focus voor een buitenlandse baan was eerst op Scandinavië maar toen ik de vacature in Praag van HR generalist voorbij zag komen heb ik mijn kans gegrepen en ben ik gaan werken in Tsjechië. Dit omdat het een baan is met mooie ontwikkel- en doorgroei mogelijkheden en het ook een goede startersfunctie is. Dit is uiteindelijk erg goed uitgepakt want ik woon inmiddels al 6 maanden in Praag en heb het ontzettend naar mijn zin!

Foto's van Praag in polaroids

Ik werk in Praag als HR Generalist wat betekent dat je HR support biedt aan het bedrijf op alle mogelijke vlakken. Dit biedt veel variatie en vele nieuwe uitdagingen. Verder is het op mijn werk ontzettend druk met af en toe veel chaos waardoor je snel nieuwe dingen kunt leren. Tegelijkertijd is het ook een gezellig team met de combinatie van Nederlandse en Belgische collega’s die ook de stap hebben genomen om te gaan werken in het buitenland. Daarnaast zijn er ook gezellige Tsjechische collega’s. Van mijn Tsjechische collega’s leer ik af en toe nog een paar Tsjechische woorden, zoals goedemorgen en goed weekend ,wat ook maar goed is want ik heb nog maar 1 Tsjechische les gehad tijdens mijn periode werken in Praag. Deze taal is erg moeilijk voor ons Nederlanders om te leren doordat het een Slavische taal is maar met wat handen en voeten werk kom je ver.

Verder is het begin van het werken in het buitenland wonen natuurlijk ook een hele uitdaging. Je moet bijvoorbeeld een heel nieuw sociaal leven opbouwen. Gelukkig ging dat bij mij snel aangezien ik met allemaal andere expats werk en je er dus achter komt hoe klein de expat wereld in het buitenland kan aan voelen. Verder is Praag ook een bruisende stad waar op alle vlakken altijd wat te beleven is, van natuur tot cultuur tot vele festivals. De natuur buiten Praag is prachtig om te gaan hiken maar ook de vele bier festivals zijn altijd gezellig. Praag is nog altijd het “bierland” van Europa. En tegelijkertijd ook de groenste stad van Europa met de vele parken. Genoeg redenen dus om te gaan werken in Praag!

Praag is de groenste stad van Europa.
Praag is de groenste stad van Europa.

Wat mij het meest heeft verbaasd in de afgelopen 6 maanden werken in het buitenland is de prachtige natuur in Tsjechië. Ik ben een weekend naar de bergen gegaan en het was echt zo mooi. De natuur is nog zo authentiek en ongerept, je loopt vanaf je pensioen in de natuur en je hoort alleen de krekeltjes tsjirpen. Dit is iets wat ik absoluut vaker ga doen want op deze manier leer je ook een ander kant van Tsjechië kennen. Ook zijn er naast Praag leuke stadjes te ontdekken tijdens je periode werken in Tsjechië, zoals Brno en Karlovy Vary. En het positieve is dat alles erg goed te bereiken is met het openbaar vervoer.

Ik zou zeker iedereen aanraden om te gaan werken in het buitenland! Je ontwikkelt jezelf, leert jezelf goed kennen en het is een fantastische ervaring. Kortom, deze uitdaging is iets wat ik mijn hele leven zal blijven herinneren en wie weet hoelang ik hier nog blijf of verder ga naar een ander avontuur!


Wat vind je van deze blog?

human resources wonen in Praag werken in Praag Praag

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in