Zeker weten?

Ervaringen Vaste banen

In het echt ziet het er nog veel mooier uit!

Laatste update: 17 februari 2023  ◦  12 oktober 2018 door Foto van Björn Björn  ◦  5072 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Björn in Athene

Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging in mijn leven! Werken in Athene stond hoog op mijn verlanglijstje. Maar waar moest ik beginnen en welke dingen stonden mij te wachten? Yobbers hielp mij de stap te zetten!

Ik wilde graag het avontuur aangaan in het buitenland om te werken. Ik wist niet hoe te beginnen en heb mij daarom ingeschreven bij Yobbers. Ik stapte er blanco is. Ik wist namelijk niet wat Yobbers allemaal te bieden had. Op de website stonden zoveel opties en er is zoveel aanbod. Wat wil ik nou eigenlijk? Het enige wat ik wist is dat ik houd van reizen, van oude gebouwen, architectuur en geschiedenis. Ik heb mij daarom verdiept in de plaatsen Valencia, Malta en Athene. Al vrij snel had ik het besluit genomen om te werken in Athene. Deze stad heeft zoveel mooie architectuur en een rijke geschiedenis. Je kunt het op camera vast leggen, maar in het echt ziet het er nog veel mooier uit!

 In het echt ziet het er nog veel mooier uit!
In het echt ziet het er nog veel mooier uit!

Het bevalt mij hier heel goed in Athene, zelfs boven verwachting. Vooral de mensen in Athene hebben mij verrast. Wanneer je probeert de Griekse taal te spreken doen zij erg hun best om je zo goed mogelijk te helpen. De jongeren hier spreken grotendeels Engels en zij zijn ook erg behulpzaam. Daarnaast zijn mijn collega’s allemaal hartstikke leuk. Mijn collega’s zijn een mix van alle landen in Europa. Ik leer hier wel 5 of 6 talen tegelijkertijd. Ik ben mijn Spaans aan het verbeteren en ook door te luisteren verbeter ik mijn Portugees. Gelukkig lijken de Scandinavische talen allemaal een beetje op elkaar waardoor ik Deens, Noord en Zweeds leer. Je moet natuurlijk niet tegen ze zeggen dat hun talen op elkaar lijken want daar zijn ze het niet mee eens. Ik ben werkzaam in Athene voor een project van een bekende software gigant. Ik ben echt ontzettend blij dat ik de keuze heb gemaakt om te gaan werken in Athene. 

Adembenemend uitzichtpunt over Athene
Adembenemend uitzichtpunt over Athene

Sinds ik werk in Athene heb ik slechts zes dagen regen gehad. Dit waren ook nog eens zes dagen achter elkaar. Niemand in Athene kon mij vertellen wanneer de laatste keer was dat zij regen hadden gezien. Zij zien voornamelijk alleen maar zon! Athene heeft aan de kust van Piraeus meer dan 25 kilometer strand. Het is erg makkelijk te bereiken en daarom ga ik regelmatig na het werk nog even de zee in voor een verkoelende duik. 

 

Je hebt Athene en de buitenwijken van Athene. De buitenwijken van Athene zijn misschien nog wel het meest fascinerend. Je ziet hier ouderen tafeltennissen en kinderen gaan met hun ouders van 19:00 uur tot ongeveer 23:00 uur naar de speeltuin omdat het overdag te warm is om actief bezig te zijn. Nu is het halverwege oktober en zijn de de temperaturen wat aangenamer (overdag 26 graden). Maar koud wordt het hier zeker niet. In de winterperiode is het gemiddeld rond de 18 graden. Zodra het voorjaar wordt nemen de temperaturen alweer toe. Athene is een absolute aanrader wanneer je wilt gaan werken in een land waar het altijd lekker weer is en waar ze goed eten hebben. Ze hebben hier heerlijke Gyros, Souvlaki, Salades en visgerechten. Er is voor ieder wat wils en alles is vers. Er wordt hier voor je gezorgd zoals je het nog nooit ervaren hebt. De mensen zijn zeer gastvrij en vriendelijk.

De kust van Piraeus
De kust van Piraeus

Mochten jullie besluiten om te gaan werken in Athene neem dan vooral contact op met Yobbers. Zij kunnen jou in contact brengen met mij. Ik geef je heel graag een rondleiding door het zonnige Athene. Ik hoop dat je na het lezen van mijn ervaring ook het buitenlandse avontuur aan wilt gaan. Wie weet ontmoeten wij elkaar al heel snel wanneer jij gaat werken in Athene.


Wat vind je van deze blog?

athene ervaring

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in