Zeker weten?

Ervaringen Vaste banen

Peter zijn onvergetelijke avontuur in Lissabon!

Laatste update: 3 augustus 2022  ◦  20 juli 2020 door Foto van Maaike Maaike  ◦  2949 keer bekeken  ◦  5 minutes leestijd
Werken in het buitenland

Lisboa, oftewel Lissabon. De Portugese hoofdstad met zijn vrolijke pastel gekleurde gebouwen, rijke geschiedenis, bruisende sfeer en culinaire hotspots. Gebouwd op zeven heuvels biedt deze stad overal adembenemende uitzichten. Lissabon is dan ook niet voor niks één van de populairste steden om te gaan wonen en werken!

5 Trustpilot-sterren Review van

Mijn erg positieve ervaring met Yobbers

Nadat ik op de site van Yobbers had gesolliciteerd op verschillende banen in het buitenland kreeg ik binnen een paar dagen een online gesprek. Hierin werd gekeken welke baan/banen bij mij paste. Vervolgens kreeg ik een gesprek met het bedrijf, ook dit verliep erg soepel en fijn. In mijn geval ben ik aangenomen bij een bedrijf in Valencia. Ik zou het iedereen aanraden om via Yobbers een baan te regelen. Fijn contact van het begin tot het einde van je sollicitatie! ..lees meer

18 juli 2022

Iemand die hier alles vanaf weet is Peter, hij werkt al sinds 2019 in Lissabon. In Lissabon maakte hij nieuwe vrienden, ontdekte de levendigheid van de stad en geniet hier (nog steeds) met volle teugen van het leven! Nieuwsgierig geworden naar Peter zijn ervaring? Hieronder vertelt hij alles over zijn avontuur. Laat je inspireren!  

Mijn avontuur in Lissabon

Op 22 Juni 2019 begon mijn avontuur in het buitenland dat ik via Yobbers heb gevonden. Ik ben kort na mijn achttiende verjaardag op zoek gegaan naar werk in het buitenland. Ik was toe aan iets anders in het buitenland, omdat mijn persoonlijke situatie in Nederland er niet heel hoopvol uitzag. Correct, ik ben inmiddels negentien jaar. Ik werk nu meer dan een jaar in Lissabon, Portugal. Inmiddels ben ik ook de langstzittende van het project, omdat ik de laatste medewerker ben van de eerste golf. 

 

Ik ben ontzettend blij dat het sollicitatieproces vrijwel vlekkeloos is verlopen, mede dankzij Yobbers. Ik meldde me aan op de webpagina, stelde mijn voorkeuren in en kreeg al direct deze baan aangeraden. Ik hoefde het geen tweemaal te lezen om er zeker van te zijn dat ik me wilde inschrijven. Al snel werd ik gebeld door een vertegenwoordiger van het bedrijf.. en geloof het of niet, binnen een maand woonde ik officieel in Lissabon! Het was een compleet impulsieve beslissing om hier naartoe te gaan. Ik heb dan ook wel echt wel mijn persoonlijke overwinning gehad. Ik ben hier kort na mijn achttiende verjaardag helemaal alleen naartoe gegaan en ik heb zelf mijn eigen weg gevonden. 

 

In Januari 2020 heb ik vanuit Lissabon een rondreis gemaakt door Europa. Ik ben door Spanje, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Duitsland, België en Nederland gereisd met de trein. Mijn vrije dagen waren hier gemakkelijk voor in te plannen met werk. Het was natuurlijk ontzettend leuk om even terug te zijn in Nederland en oude bekenden te ontmoeten. Wel moet ik toegeven dat ik ontzettend opgelucht was om daarna weer terug in Lissabon te zijn.

Wonen in Lissabon

Ik kon ervoor kiezen om in een, door de werkgever vergoed, appartement te gaan wonen in Lissabon. Dit natuurlijk tegen een kleine inkorting van je salaris. Ik kwam terecht in een tof appartement, met leuke mensen uit Italië en Duitsland. We kunnen goed met elkaar overweg. Het is natuurlijk geen wonder dat je snel overweg kunt met je collega's in Lissabon, omdat je allemaal iets gemeen hebben. Je hebt alles achtergelaten om hier te mogen en kunnen leven.  

 

Wonen in Lissabon is toch wel één van de beste ervaringen in mijn leven, misschien wel de beste tot dusver. Het leven voelt hier zo anders, de architectuur, de omgeving, de parken, de stranden. Dat de stad is gevestigd op zeven heuvels is op zichzelf al ontzettend gaaf. Het biedt vaak een prachtig uitzicht tijdens een doodnormale dagelijkse wandeling. Al snel ben ik me ook op de plaatselijke bevolking gaan richten, omdat ik me er persoonlijk over verbaas dat er zo veel collega's hier alleen maar met collega's omgaan. Deze plek heeft zo veel meer te bieden! Ik zeg altijd: 'Als ik meer Nederlanders had willen ontmoeten, was ik wel daar gebleven.' Ik treed zelf veel op in uitgaansbuurten zoals Bairro Alto en Alfama en heb het hier ontzettend erg naar mijn zin.

Werken in Lissabon

Mijn tijd in Lissabon tijdens COVID-19

Ik kan mij voorstellen dat je rond deze tijd vragen hebt over het COVID-19, dus ik zal mijn ervaring hiermee even delen. Ik heb geen enkel moment getwijfeld over het feit dat ik hier wilde blijven.. terug naar Nederland gaan is voor mij persoonlijk geen optie. Ik heb alles hier en heb Nederland achter me gelaten. Al snel na de internationale verspreiding van COVID-19 zijn we vanuit huis in Lissabon gaan werken. Ik ben kort daarna verhuisd naar mijn eigen appartement in Graça. Ik woon dicht bij een winkel, dus hoef niet per se veel naar buiten. 

 

Gelukkig is Portugal extreem effectief omgegaan met de pandemie. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik meerdere spreekwoordelijke ‘kogels’ heb ontweken door uit Nederland te verhuizen toen ik hier de kans voor had. Hierdoor is het leven in Portugal vrij snel weer open gegaan, met begrijpelijke restricties. Ik voel me persoonlijk niet alsof ik word tegengehouden om mijn ding te kunnen doen. Winkels zijn weer open en ook restaurants en café's openen langzaam weer. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je je handen regelmatig desinfecteert en in drukke plekken, waaronder openbaar vervoer en winkelcentra, een mondmasker draagt. Al met al ziet de situatie er hier vrij hoopvol uit.

"Ik ben eindelijk gaan leven. Ondanks wat ik achter me heb gelaten, zou ik deze keuze in een oogwenk nogmaals maken"

Ik zal meeste ervaringen die ik hier heb opgedaan nooit meer vergeten. De mensen hier zijn compleet anders, open-minded, vriendelijk en sociaal. Als ik terugkijk naar wie ik anderhalf jaar geleden was, herken ik mezelf amper terug. Ik ben eindelijk gaan leven. Ondanks wat ik achter me heb gelaten, zou ik deze keuze in een oogwenk nogmaals maken. 

 

Mocht je de tijd hebben genomen om alles hiervan door te lezen, vertel ik je graag dat dit nog maar een voorproefje is van mijn complete ervaring van werken in het buitenland. Heb je ook altijd al interesse gehad om in het buitenland te gaan werken? Misschien wel om te gaan wonen en zoals ik niet meer terug te gaan? Waar wacht je nu nog op?

 

Ben jij hierdoor ook zo enthousiast geworden en wil jij ook het avontuur aangaan in het buitenland? Bekijk dan snel al onze mogelijkheden. Yobbers helpt je graag met het vinden van een leuke baan in het buitenland!

Werken in Lissabon

Wat vind je van deze blog?

Lissabon ervaring

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in