Zeker weten?

Ervaringen Vaste banen

Mijn eerste werkervaringen in Zuid-Europa — fantastisch!

Laatste update: 27 januari 2023  ◦  24 december 2018 door Foto van Robert Robert  ◦  3243 keer bekeken  ◦  2 minutes leestijd
Robert zit op een muurtje met Lissabon en de bekende Ponte 25 de Abril brug op de achtergrond

Mijn naam is Robert en ben in de zomer van 2018 afgestudeerd. Dit voelde voor mij als het moment om nog een keer te wonen en werken in het buitenland. Tijdens mijn studie heb ik mijn stage in het buitenland gevolgd. Deze ervaring heeft mij enorm getriggerd om dit nog een keer mee te maken.

Na mijn studie vertrokken naar Lissabon!

Het starten van mijn werkleven in een zonnig zuid-Europees land (waar ik het werk in mijn eigen taal kan doen) was voor mij de perfecte mogelijkheid! Ik woon sinds september in Lissabon en zelfs nu het al december is, is het er nog heerlijk zonnig! Naast het werken doe ik veel met mijn collega’s. Lissabon is een prachtige stad met veel sightseeing. Ook kun je er heel goed stappen, dus de vrije dagen vliegen om! Op dit moment werk ik fulltime (40 uur). De werkgever in Lissabon regelt voor jou een kamer in een appartement, die je deelt met een aantal collega’s. Het appartement waar ik in woon is erg netjes en ruim opgezet. Ook heb ik een eigen badkamer! De werkgever heeft meerdere appartementen die allemaal een goede verbinding hebben met het openbaar vervoer. Mijn appartement ligt nog geen 10 minuten lopen van het treinstation!

Robert met de Portugese vlag

Contact opgenomen met Yobbers

Begin 2018 heb ik besloten dat ik na mijn afstuderen in Lissabon wilde gaan werken. Ik heb daarom gelijk na mijn afstuderen in juli contact opgenomen met Yobbers. Eerst wilde ik natuurlijk mijn scriptie halen, maar toen ik deze had gehaald ging het allemaal heel snel! Ik ben door Yobbers via de telefoon goed geholpen en heb zo een duidelijk beeld gekregen wat ik kon verwachten van het werk door Yobbers. Na het telefoongesprek met Yobbers ben ik gelijk in contact gebracht met de werkgever! Ook de werkgever heeft alles heel snel afgehandeld. Ik kon eind juli al beginnen, maar ik heb ervoor gekozen om in september te starten, dit was geen enkel probleem. Voor de Nederlanders is het mogelijk om bij verschillende projecten te beginnen. Je hebt namelijk zelf de keuze welke je het meeste aanspreekt en voor welk project jij graag de klantenservice wil gaan doen. Op dit moment is de vraag erg groot naar Nederlandse werknemers in Lissabon!

Ik kan de gids spelen voor mijn vrienden en familie!

Wat naast het wonen en werken in het buitenland ook erg leuk is, is dat er in mijn geval veel bezoek langs komt. Het is niet duur om hier heen te vliegen en met familie en vrienden over de vloer heb je snel de ‘'vakantievibe’’ te pakken. Als je hier woont kun je zelf de gids spelen en al het leuke van Lissabon laten zien in de stad. Mocht je twijfelen, kan ik op basis van mijn ervaring alleen maar aanraden om toch die stap te zetten om (weer) te gaan wonen en werken in het buitenland!

Robert voor de ingang van een kathedraal

Wat vind je van deze blog?

reizen Europa

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in