Zeker weten?

Ervaringen Vaste banen

Studeren in Finland: de beste keuze die ik ooit heb gemaakt

Laatste update: 23 mei 2023  ◦  10 februari 2019 door Foto van Gooitzen Gooitzen  ◦  8859 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Studeren in Finland, Gooitzen

Wie denkt aan wonen en studeren in het buitenland, denkt niet aan Finland. True, right? Toch wist ik vanaf het begin dat ik in Scandinavië wilde studeren, want ik was er nog nooit eerder geweest. Achteraf gezien is studeren in Finland de beste keuze die ik ooit heb gemaakt.

Studeren in Finland

Ik ben Gooitzen de Vries, 22 jaar en ik studeer Commerciële Economie. Voor mijn studie heb ik een halfjaar gestudeerd (en gewoond) in Kuopio, Finland. De beste keuze die ik ooit heb kunnen maken! Finland is het land van de duizend meren. Als je dit opzoekt op Google dan zie je dat Finland zo’n 188.000 meren heeft. Echter, Finland heeft meer dan alleen meren. De natuur is prachtig, de mensen zijn vriendelijk, de winters zijn fantastisch en daarnaast valt er veel te beleven wanneer je gaat wonen, studeren of werken in Finland.

Door de strenge winters en zwoele zomeravonden valt er veel te beleven als je gaat wonen in Finland. Zo kun je zomers lekker gaan wandelen of fietsen door de prachtige uitgestrekte bossen. Natuurlijk mag een frisse duik in het meer niet ontbreken. Wat ook lekker is, is een barbecue. In Finland is het nooit te laat (of te vroeg) voor een barbecue. Een traditie die zowel in de zomer als in de winter wordt gedaan.

Het Noorderlicht in Finland

Het leukste seizoen is de winter in Finland

Als je van winter houdt, dan is Finland een échte aanrader als je wilt studeren of werken in het buitenland. In de winter kunnen de temperaturen oplopen tot wel 40 graden onder nul. Ga je wonen in Finland dan is het dus geen overbodige luxe om warme kleding aan te schaffen. Daarnaast ligt er rond november of december een groot pak sneeuw. Heerlijk is dat … lekker op je snufferd gaan omdat het zo glad is. Eerst vet hard “AUWWW” roepen en vervolgens hardop lachen (lol). Het klinkt misschien heel cliché, maar Finland is het land waar ik een onvergetelijk avontuur heb beleefd en waar ik mijn grenzen heb verlegd. 

Vier mensen die over een besneeuwde weg in het bos lopen

Grenzen verleggen in Finland

Het leukste wat ik heb gedaan tijdens mijn periode in Finland, was dan toch wel mijn reis naar Lapland. Hier heb ik veel avonturen mogen beleven en tevens mijn grenzen verlegd. Zo zat ik in het plaatsje Skitbotn. Hier heb ik gebruik mogen maken van een traditionele Finse saunasessie gevolgd door een duik in de Noorse Zee. En dat terwijl de temperatuur 30 graden onder nul lag. Echt niet normaal koud. De eerste paar tellen, nadat je uit de sauna bent gestapt, denk je van: oh dit valt best mee. Maar daarna piep je wel anders. Dan krijg je een “Usain Bolt-momentje” naar de sauna. En hé … dat is lekker, als je weer in die sauna van 80 graden (of warmer) zit. Dit is nog maar het topje van de ijsberg. Een huskytocht door het adembenemende landschap van Lapland is ook echt super leuk.. echt een onvergetelijke ervaring! Een échte aanrader! En wat misschien wel het allermooiste is, of wat de meeste impact op mij heeft gemaakt, is het noorderlicht a.k.a. Aurora Borealis. Ik weet nog wel dat ik met mijn Erasmus vrienden in de auto zat en dat het noorderlicht uit het niets op kwam dagen. We stapten uit … *grabs popcorn*.

Ervaring in Finland

Finland heeft een plek in mijn hart veroverd

Wonen in Finland is echt een unieke ervaring. Een ervaring om nooit te vergeten. Ik heb hier een prachtig avontuur mogen beleven. Het liefst zou ik nog wel een keer willen werken in Finland, op een huskyfarm of met sneeuwscooters. Dat lijkt mij echt fantastisch!

Mijn persoonlijke tip: ga wonen en werken in Finland. Finland is een geweldig land met vele leuke tradities waar veel te beleven valt. Maar het allerbelangrijkste is: verleg je grenzen en ga op avontuur! 😉


Wat vind je van deze blog?

Finland Europa

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in