Geweldig nieuws: Grenzelooswerk wordt Yobbers!
Lees meer!

Emma’s ervaring in Lissabon

1 maart 2021 door
Foto van Femke Brink
Femke Brink  ◦  804 keer bekeken  ◦  2 minuten leestijd
Emma - Werken in Lissabon

Werken in het buitenland, dat stond altijd nog op de wensenlijst van Emma. In 2020 werd deze droom werkelijkheid en stapte ze in het vliegtuig naar Lissabon. Nu, een paar maanden later, geniet ze nog elke dag van dit avontuur. Haar ervaring in één woord? Fantastisch! In deze blog deelt ze haar ervaring met werken in Lissabon; van het sollicitatieproces tot het zonnige Lissabon!

Hoe ben je op het idee gekomen om in het buitenland te gaan werken? 

Ik wilde altijd nog een keer een periode in het buitenland werken. Na een stage van een half jaar in Mexico smaakte dit naar meer. Dat avontuur wilde ik nog wel eens een keer aangaan!

Hoe verliep het proces van solliciteren tot en met het verhuizen naar je nieuwe werkplek? 

Het sollicitatieproces bij Grenzelooswerk liep heel goed en soepel. Tijdens dit proces heb ik leuke mensen gesproken en het ging allemaal erg snel. Ik solliciteerde op een vacature in Lissabon en binnen een paar weken was ik aangenomen. Nu werk ik alweer een paar maanden in Portugal als klantenservicemedewerker bij Bol.com.

Wonen in Lissabon

Zijn er dingen waar je tegenaan liep? 

Je hebt natuurlijk altijd dingen waar je tegenaan loopt. Wat moet je allemaal zelf regelen? En wat wordt er voor je geregeld? Gelukkig werd ik daar goed en professioneel bij geholpen.

Hoe ervaar je het leven in het buitenland? 

In één woord: fantastisch! Alles is leuk, fijn, gezellig en mooi hier. Als je op jezelf gaat wonen in het buitenland ben je echt op jezelf aangewezen, waardoor je ontzettend snel en makkelijk nieuwe vrienden maakt. Iedereen is erg sociaal en aardig. Superleuk! Ook ontdek ik heel veel nieuwe dingen. Eén van de gaafste dingen die ik heb meegemaakt? By far surfen! Ik had dit nog nooit eerder gedaan en het is supergaaf. Dit is echt een nieuwe hobby van mij geworden!

Strand Lissabon

Waarom raad jij mensen aan om in het buitenland te gaan werken? 

Het is een enorme ervaring en ondervindt veel nieuwe dingen! Je leert nieuwe mensen kennen, culturen en nieuwe plekken. Je bent een hele ervaring rijker!

Ben je in persoonlijk opzicht gegroeid?

Groeien doe je altijd! Ik merk aan mijzelf dat ik veel meer alleen durf sinds ik woon en werk in Portugal. Ergens een kopje koffie drinken in Nederland deed ik niet zo snel. Hier geniet ik er met volle teugen van!

Sunset wonen in Lissabon

Welke tip zou jij meegeven aan mede-avonturiers die willen werken in het buitenland? 

Wees jezelf en geniet van alles wat je meemaakt en ziet! Durf dingen te ondernemen en ga lekker het avontuur aan!

Heb jij net als Emma ook de droom om te gaan werken in het buitenland? Wacht niet langer en maak jouw droom waar. Check snel de leukste vacatures in het buitenland en ga ervoor!


Werken in Lissabon Wonen in Lissabon Lissabon Werken in Portugal Wonen in Portugal Portugal

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures