Zeker weten?

Ervaringen Vaste banen

Dit is de beste beslissing die ik ooit heb gemaakt!

Laatste update: 14 februari 2023  ◦  28 november 2018 door Foto van Mike Mike  ◦  2 minutes leestijd
Overzicht van Lissabon en een typische gele tram in Lissabon

Iedereen heeft wel eens dat gevoel een nieuwe uitdaging nodig hebben. Ik zette deze stap naar Lissabon! Mijn tip is dan ook: pak de kans met beide handen aan om te gaan werken in het buitenland! Lees hier mijn geweldige ervaring in Portugal.

Ik kan begrijpen dat de stap om alles achter te laten en alles opnieuw op te bouwen in het buitenland een eng idee kan zijn. Maar ik kan uit eigen ervaring vertellen dat zodra je eenmaal bent begonnen met werken in het buitenland alles op zijn plek valt. Lissabon is echt een fantastische stad en de Portugezen zijn super vriendelijk!

Zodra ik aankwam in Lissabon werd ik op het vliegveld opgehaald door iemand van het 'welkomstteam' van mijn nieuwe werk. Het welkomstteam liet mij direct mijn accommodatie zien waar ik zou gaan wonen in Lissabon! Daarnaast hielpen zij mij met alle papieren, zoals het inschrijven bij de gemeente zodat ik zorgeloos kon beginnen met werken in Lissabon. Mijn werkgever heeft accommodaties door heel Lissabon. Het scheelt dus een hoop tijd en energie omdat je zelf niet nog eens op zoek moet naar geschikte woonruimte in Lissabon. Mocht je dus willen gaan werken in het buitenland zonder al het geregel van een accommodatie dan is deze vacature perfect voor jou!

Op dit moment ben ik alweer drie weken aan het werk in deze prachtige stad en ik kan je vertellen dat ik mij er al helemaal thuis voel! De mooie gebouwen gecombineerd met luxe mooie pleintjes.... het is een hele beleving! Op het werk hangt er een hele gezellige sfeer. Mijn collega's gaven mij gelijk echt het gevoel van warmte en dat je welkom bent.

Voor mijzelf weet ik het al zeker... ik heb de beste keuze van mijn leven gemaakt! Ik kan het ook echt iedereen aanraden om te gaan werken in Lissabon. Elke vrijdagmiddag ga ik samen met het team een heerlijk pilsje drinken en genieten van de mooiste plekken van Lissabon. Of ik ga gewoon heerlijk een kopje koffie of thee drinken in één van de vele koffie huisjes samen met mijn gezellige collega's. 

Lissabon is voor nu mijn thuis en daar ben ik echt heel blij mee!

Mike in Lissabon

Wat vind je van deze blog?

werken in Lissabon Portugal werken in Portugal Lissabon vast contract wonen in Lissabon

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in