Van zomerbaantje naar full-time werken in het buitenland!

7 november 2016 door
Foto van Chris van Looij
Chris van Looij  ◦  2543 keer bekeken  ◦  2 minuten leestijd

Door te werken in het buitenland ga je out of your comfortzone

Mijn naam is Chris van Looij, ik ben 25 jaar oud en al ongeveer 6 jaar werkzaam in het buitenland. Ik ben ooit begonnen bij een touroperator. Na het afronden van mijn studie zat ik even in een dip. Ik zat met vragen over wat mijn volgende stap zou zijn en of ik überhaupt wel een baan in de sector van mijn gekozen studie zou willen. Ik wilde er even tussen uit maar niet zonder geld komen te zitten. Werken in het buitenland bood uitkomst. Ik ging werken in Italië op een groot recreatie park. Dit deed ik voor een grote touroperator. Mijn werkzaamheden waren het onderhouden van mobile homes en de op en afbouw van tenten. Dit is mij zo goed bevallen dat ik na de winter in het voorjaar weer aan de slag ging, en zo gingen een paar jaren voorbij. Wat als een zomerbaantje begon werd full-time werken in het buitenland. Elk jaar kreeg ik een betere functie.
Nu werk ik al een jaar bij een tentbouwbedrijf, waar ik het reizen combineer met timmerwerkzaamheden. We zijn werkzaam over de hele wereld. Voorheen reed ik heel Europa rond en nu pak ik ook een vliegtuig naar China, Amerika of Australië. Een unieke ervaring!
Door te gaan werken in het buitenland ga je out of your comfortzone. In het begin is alles onbekend en zul je dus zelf je wegwijs moeten maken. Je wordt dus zelfstandiger. Persoonlijk heb ik in de beginperiode beter met geld leren omgaan, huishoudelijke klussen, technische vaardigheden verbeteren, leren plannen, mezelf aan een andere cultuur kunnen aanpassen en natuurlijk de talenkennis. Ik vind dat je je zelf ontwikkelt als je ver verwijderd bent van alles wat bekend is. Je staat voor meer uitdagingen. Je leert met stress om te gaan. En het is altijd een avontuur. En nu vele jaren later is het nog steeds een avontuur om elke keer weer op pad te gaan. Je raakt nooit in een sleur omdat je altijd een soort van het onbekende opzoekt. Ik vind werken in het buitenland geweldig!

Tent opbouwer Bouwwerkzaamheden Italië

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures