Op je blote voeten een koud biertje serveren!

4 juli 2018 door
Foto van Jelrik Stevens
Jelrik Stevens  ◦  3129 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
Jelrik die uitkijkt over Curacao

Ik deed alles op de automatische piloot, het leven werd te voorspelbaar en eentonig.

Ik ben Jelrik Stevens, 21 jaar en ik vind het echt super gaaf om te gaan werken in het buitenland. In 2016 was ik klaar met studeren en ben ik in Nederland fulltime gaan werken. Maar na een jaar was de uitdaging er volledig uit. Ik deed alles op de automatische piloot, het leven werd te voorspelbaar en eentonig. En echt waar, daar functioneer ik super slecht op.

Daarom besloot ik om de uitdaging aan te gaan en ben ik gaan werken op Curacao. Want hey, bij elk groot buitenlands avontuur groei je persoonlijk als mens. En dat geeft écht een kick. Daarnaast leer je op een bijzondere manier zoveel leuke mensen kennen. Dat soort contacten zijn erg waardevol voor mij. Het geeft mij namelijk voldoening, en dat is waar ik naar streef. Bij voldoening verlang je niet naar meer dan op dat moment aanwezig is. Je wordt niet geplaagd door gevoelens van behoefte of verlangens. En het klinkt heel psychologisch, maar het is wel mijn conclusie na mijn avonturen tot nu toe.

Curacao zit vol met werkende jongeren die allemaal de uitdaging zijn aangegaan om te gaan werken in het buitenland. Je leert hier zonder twijfel een heleboel leuke inspirerende Nederlanders en Antillianen kennen. Daarnaast heb ik erg veel opgestoken van de mentaliteit. In Nederland zijn we gestresst en leven we heel erg in patronen. Op Curacao is alles ''tranquilo'', ofwel: doe rustig aan.

In het begin is het wennen, maar op ten duur kun je een rustig praatje met de cassiére in de supermarkt heel erg waarderen. Je gaat helemaal mee in de mentaliteit van de Antillianen en je zult op ten duur ervaren dat je automatisch van dag op dag bent gaan leren leven.

Uiteraard is het warme weer een absoluut pluspunt wanneer je gaat werken op Curacao. Het voordeel van een eiland is dat er veel wind staat. Deze wind maakt de temperatuur heel comfortabel. Ook kun je op het eiland heel erg goed feesten. Het is erg leuk om met je vrienden die je hebt gemaakt naar een feest te gaan, je slippers uit te trekken en met je voeten in het zand en een biertje in je hand te dansen op typische Antilliaanse muziek. En als je niet van feesten houdt, dan kun je je op het eiland ook prima terugtrekken. Want ook dat is lekker aan Curacao, iedereen leeft met de mentaliteit van: leef en laat leven.

Iedereen leeft met de mentaliteit van: leef en laat leven.
Iedereen leeft met de mentaliteit van: leef en laat leven.

Tijdens mijn periode werken in het buitenland heb ik in de horeca gewerkt. Ik werkte af en toe avonden in de bediening, maar was vooral te vinden op het strand of achter de bar. Zo was het erg gaaf om cocktails te leren maken. Werken in het buitenland op het strand lijkt op het eerste gezicht perfect, maar een 8 uur durende dienst is onder de Caribische zon en het warme zachte zand af en toe door bikkelen. Dat mag jou echter niet tegenhouden. Dat door bikkelen is zwaar, maar het is vooral een verrijking. En hoe vet is het om met je zonnebril en je blote voeten onder palmbomen te lopen en koude biertje te serveren terwijl je uitkijkt op blauw water? Ik bedoel maar.

Tot slot kun je tijdens je periode werken op Curacao het eiland op een leuke manier ontdekken. Ik stapte met mijn collega's en/of huisgenoten vaak in de auto, met wat biertjes in de tas, zonder dat we een eindbestemming hadden. Vaak reden we naar het uiterste westen (het is daar echt mooi) en deden we simpelweg waar we op dat moment zin in hadden. Het kon zijn dat we gingen snorkelen, aan de bar gingen zitten, aan het strand gingen liggen of de Christoffelberg gingen beklimmen.

Tijdens je periode werken op Curacao het eiland op een leuke manier ontdekken.
Tijdens je periode werken op Curacao het eiland op een leuke manier ontdekken.

Al met al kan ik het werken op Curacao gewoon heel erg aanraden. Je bent weg uit het patroon in Nederland, weg van huis, je trekt uit je comfortzone, je gaat naar een land waar je letterlijk en figuurlijk warm wordt ontvangen door de lokale bevolking, je leert super veel mensen kennen, je gaat grenzen over die je als mens laten groeien en je gaat een super toffe werkervaring opdoen.

Het is makkelijk zeggen vanaf mijn kant, maar als je twijfelt weet je het antwoord ongetwijfeld al lang. Als je intuïtief 'ja' zegt, dan moet je ervoor zorgen dat je het gaat regelen.

Go for it!

Jongen met een voetbal op het strand van Curacao

Barman Curaçao Restaurant Horecawerk

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures