Waar een wil is, is een weg! 😃

21 januari 2016 door
Foto van Edward Verhoeve
Edward Verhoeve  ◦  2628 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd

Ik ga genieten van wat de wereld mij te bieden heeft

Vier jaar geleden begon mijn verhaal; werken in het buitenland. Toen ik 18 jaar werd kreeg ik samen met mijn zus een vakantie van mijn moeder naar Lloret de Mar. Toen we hier het nachtleven bezochten viel het me al gauw op dat er veel Nederlanders aan het werk waren. Ik had hier en daar een praatje gemaakt met deze mensen en het begon mijn interesse te trekken.
Na er een anderhalve week gezeten te hebben en met verschillende mensen te hebben gepraat kwam ik tot de conclusie dat ik dit ik ook wou doen. Het werk op zich maakte me niet uit. Want ik voelde een bepaalde drang dat ik graag naar het buitenland wilde en wou werken in het buitenland.
Zo gezegd zo gedaan. Terug in Nederland ben ik het internet gaan afspeuren naar advertenties voor verschillende barren in Spanje. Het duurde niet lang voordat ik had gevonden wat ik wilde en al snel kreeg ik bericht terug dat ik door de sollicitatie ronde heen was.
Kort daarna kreeg ik weer bericht dat ze me wilden aannemen. Ik had er zin in en wou al gelijk vertrekken. Gelukkig kon dit al 2 weken na mijn sollicitatie! (er zat 1 maand tussen mijn vakantie van Lloret en mijn terug reis naar Spanje om te werken!)
Waar ik terecht kwam was een klein dorpje genaamd L'estartit. Het was een dorpje omringd door campings. Het was tevens mijn eerste keer dat ik met barwerk te maken kreeg. Het ging me gelukkig erg goed af. Ik hoefde niet de Spaanse taal te kennen want het was een Nederlandse bar met een Nederlandse eigenaar. Engels was wel een pré. Gelukkig was dit geen probleem voor mij. Hier heb ik de tijd van mijn leven gehad. De mooiste 2,5 maand. We hadden genoeg tijd om zelf ook te kunnen genieten van alles wat L'estartit ons te bieden had. Ik had het er zelfs zo naar me zin dat ik het jaar daarop weer terug ben gegaan om voor dezelfde eigenaar te werken. Maar aan al het moois komt een eind.
Iedereen wordt een jaartje ouder en denkt aan je toekomst. Want.. Het is erg moeilijk om je baan te behouden als je voor zo een lange tijd weg wilt. Dus besloot ik hierna een tijdje in Nederland te blijven en een serieuze baan te zoeken. Na 2,5 jaar hetzelfde werk gedaan te hebben begon het buitenlandse avontuur weer te kriebelen en heb ik weer contact gezocht met mijn oude werkgever in Spanje. Hij vond het weer vanouds leuk dat ik weer bij hem wou komen werken.
Ik ben weer terug gegaan, heb mijn baan opgezegd en besloot voor mezelf dat ik niet meer terug wou naar Nederland maar wou blijven werken in het buitenland. Ik heb het zomerseizoen afgemaakt en doordat ik er al 3 seizoenen had gewerkt had ik al een aardig netwerk opgebouwd van werkers uit andere landen. Zodoende ben ik vanaf deze herfst aan het werk in Frankrijk. Hier doe ik heel ander werk maar geniet er nog steeds volop van! Momenteel werk ik op verschillende campings in Frankrijk om caravans te renoveren en te her-schilderen. Dit doe ik totdat de zomer weer begint. Wat ik deze zomer ga doen is nog onbekend, wat ik wel weet is dat ik niet meer terug ga naar Nederland om daar te werken. Ik ga genieten van wat de wereld mij te bieden heeft. Waar een wil is is een weg, en die weg is voor iedereen weggelegd. Je moet het alleen wel zelf willen.

Barmedewerker Uitgaansleven Spanje

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures