Geweldig nieuws: Grenzelooswerk wordt Yobbers!
Lees meer!

Vijf maanden vertoeven in het adembenemende Azië!

24 februari 2020 door
Foto van Kaylee Planting
Kaylee Planting  ◦  749 keer bekeken  ◦  2 minuten leestijd
Kaylee in Chiang Mai

Het enige wat ik je kan meegeven is als je de kans krijgt om te wonen en te werken in het buitenland je dit met beide handen moet aanpakken. Dit is een ervaring voor je leven!

Trustpilot 5 stars Review van Ashley Bos

Heel blij

Vriendelijk, behulpzaam en betrouwbaar ! ..lees meer

23 september 2019

Op 1 september begon het Azië avontuur voor mij. Eigenlijk onvoorstelbaar hoe snel 5 maanden voorbij vliegen en wat voor avonturen en ontwikkelingen je mee kan maken in zo’n korte tijd. Ik heb er een lange tijd naar uitgekeken om voor 5 maanden mijn ouderlijke huis te verlaten en mijn ontwikkeling voort te zetten in het buitenland. Op mijn mbo-opleiding heb ik ervoor gekozen om dit avontuur niet aan te gaan door angst om mijn huiselijke basis te verlaten. Uiteindelijke ontzettend veel spijt van deze keuze gehad waardoor ik op mijn HBO geen seconde heb hoeven nadenken over deze beslissing die ik ging nemen. Deze ervaring en ontwikkeling wil ik iedereen meegeven, ook als je het moeilijk vindt om het structurele leven in Nederland achter te laten. Op het begin vond ik het lastig om het drukke leven los te laten, omdat dit een gewenning is die je al 24 jaar lang hebt, maar naarmate je je eraan overgeeft merk je dat je van elk cultureel en avontuurlijk moment geniet. Onthoud goed dat elk obstakel die je omarmd een kans geeft om een sterkere versie van jezelf te worden. Afgelopen vijf maanden heb ik in Thailand en op Bali samengewoond met een meisje die ik eerder niet kende, maar die uiteindelijk een goede vriendin is geworden.

Je houdt er niet alleen persoonlijke ontwikkelingen aan over, maar ook nieuwe vriendschappen. Ik kan wel meegeven dat ik in deze afgelopen 5 maanden tijd Thailand en Bali heb uitgespeeld. Nu vraag je je natuurlijk af wat heeft zij dan ondernomen? Je kunt beter vragen wat niet! Hierbij de meest indrukwekkende momenten van mijn tijd in Azië: Tempels en watervallen bezocht, vulkanen en bergen beklommen, adembenemende zonsopgangen/zonsondergangen meegemaakt, leuke mensen ontmoet, Thais/Indonesisch recepten gegeten waar ik vooraf nog nooit van had gehoord, olifanten geknuffeld, geziplined door de jungle, gefeest, gelachen en genoeg vitamine D opgebouwd om het aankomende 1,5 jaar er weer tegenaan te kunnen. De combinatie van reizen en wonen in Azië heeft mij gemaakt zoals ik nu ben en mijn ervaringen kan ik nu in de praktijk gaan uitoefenen. Zodra ik ben afgestudeerd zal ik zeker mijn reis voortzetten en meerdere plekken gaan bewonderen, want dit is voor mij de meest effectieve manier om mezelf nog meer te ontwikkelen.

Ik heb zoveel geleerd over mezelf en over wat ik wil en niet wil in mijn leven. Ik ben zo dankbaar dat ik dit heb mogen doen. Niemand neemt dit meer van mij af. Ik heb volop genoten en ik raad het jou ook zeker aan! Wil je meer weten over mijn ervaring en de manier waarop ik mijn leven in Thailand en op Bali heb geleid stel gerust vragen.

Kaylee in Ayutthaya
Kaylee in Ayutthaya
Kaylee in Khao Ngon Nak National Park
Kaylee in Khao Ngon Nak National Park

Azië Thailand Studeren in Bangkok, Thailand

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account