Geweldig nieuws: Grenzelooswerk wordt Yobbers!
Lees meer!

Après ski, jägermeister en sneeuw! ⛷

11 april 2016 door
Foto van Vera Bastiaansen
Vera Bastiaansen  ◦  3587 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd

‘ While you’re young, you should travel – you should take the time to see the world and taste the fullness of life.’

Hallo allemaal! Mijn naam is Vera Bastiaansen, een 19 jarige studente die de opleiding Toerisme volgt aan De Rooi Pannen in Breda. Zoals de meeste wel weten kan je aan het einde van je opleiding je eind stage in het buitenland gaan doen. Ik was vorig jaar vijf maanden naar Italië geweest en wilde een keer het winterseizoen meemaken in een wintersport gebied. Na wat rond gekeken te hebben bij verschillende hotels kwam ik bij Vakantiehotel der Brabander uit, een hotel in Winterberg. Gevestigd in het mooie Sauerland. Vanuit Nederland is Winterberg maar 3 uurtjes rijden. Dit leek mij dus ideaal om te gaan doen.
Half december ben ik vertrokken vanuit Breda om eens vijf maanden van de après-ski, Jägermeiser, sneeuw en Duits sprekende mensen te gaan genieten. Nou dit heb ik heb dus geweten. Ik ben nu bijna klaar met mijn stage maar kan terug kijken op een geweldig seizoen in hotel der Brabander.
Overdag werkte ik achter de receptie en hielpen we alle wintersporters met vragen over de pistes, weervoorspellingen en sneeuwkwaliteit. Vanaf begin Januari tot begin Maart zaten we helemaal vol met families, gezellige jongeren en leuke stelletjes. We probeerden iedereen een super vakantie te bezorgen door onze goede service, gastvriendelijkheid en het fijne vakantiegevoel over te brengen aan de gasten.
Werken achter de receptie was vaak erg hard werken, maar ik heb er ontzettend van genoten. Het deed mijzelf goed als de gasten super tevreden naar huis gingen of gelijk weer hun boeking plaatsten voor volgend jaar, dat ik zelf met een grote glimlach achter de receptie zat. Bij der Brabander hoort ook der Brabander Skihütte. Deze skihütte was elke dag geopend tot half 7 en ’s avonds vanaf 9 uur ging het feest gewoon door en werden er verschillende drankjes gedronken en lekker gefeest. Het drankje Jägermeister heb ik hier toch wel leren drinken en is hier toch wel echt een standaard drankje geworden. Wat heb ik leuke avonden daar beleefd zeg, samen met collega’s die ondertussen je vrienden en vriendinnen waren geworden. Samen gezellig dansen en gek doen. Deze avonden maakte het gewoon super leuk, die hebben mooie en leuke herinneringen met zich mee gebracht!
Doordat der Brabander een groot team heeft gingen we vaak samen leuke dingen doen. Zoals een dag winkelen in de buurt, lekker stappen in het dorp, gezellig een drankje doen in de bar of bij elkaar in het appartement. Je woont samen met meerdere collega’s wat het ook extra leuk maakt en het onderling heel gezellig maakt. Het leuke aan werken bij der Brabander vond ik mede doordat ik heb kunnen leren skiën of snowboarden door onze eigen skischool. Dit vond ik al gelijk erg leuk en wilde dus zo snel mogelijk van de rode pistes af. Dat was toch wel mijn doel. Nou dat was nog een dingetje, ik vond het heel leuk om te skiën van alle blauwe pistes maar elke keer als ik boven aan de rode piste stond durfde ik niet meer. Uiteindelijk ben ik samen met een skileraar gegaan en was ik zo ontzettend trots dat mijn doel behaald was!!
Ik raad echt iedereen aan om een keer een seizoen in een wintersportgebied te gaan werken en vooral in hotel der Brabander. Ik heb een super leuke stagetijd hier gehad. Je leert er zoveel leuke nieuwe mensen kennen en je leert ook ontzettend veel over jezelf. De tijd gaat super snel en voor je het weet is de stage helaas weer voorbij, maar de herinneringen vergeet je niet!

Stage in Winterberg Duitsland Wintersport

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures