Zeker weten?

Ervaringen Studeren

Studeren in Valencia, dat stond voor mij al lange tijd vast!

Laatste update: 1 augustus 2022  ◦  24 mei 2019 door Foto van Jildou Jildou  ◦  3 minutes leestijd
Studeren in Valencia

Misschien heb je haar tijdens jouw sollicitatie aan de telefoon gehad: onze recruiter Jildou! Zij weet als geen ander hoe het is om in het buitenland te wonen. Haar favoriete stad? By far Valencia! In deze blog deelt Jildou haar ervaring met studeren in Valencia.

Wonen in Spanje

Ik heb altijd al de droom gehad om een tijdje naar het buitenland te gaan en tijdens mijn studie HRM deed de kans zich eindelijk voor om voor een langere tijd in het buitenland te wonen. Dat het Spanje moest worden stond eigenlijk al vast voor mij. De taal, het klimaat maar vooral het heerlijke eten (en vergeet de goede wijn niet) spreken mij enorm aan. 

Studeren in Spanje

Studeren in Valencia

Ik heb me meteen opgegeven voor een minor aan de universiteit in Valencia en in januari 2017 vloog ik die kant op. Ik had natuurlijk het weerbericht gecheckt en ik wist wel dat het natuurlijk niet elke dag zonnig zou zijn, zelfs niet in Spanje. Mijn eerste dag begon dus ook met regen. Wat mij wel meteen opviel waren de vrolijke oranje sinaasappeltjes in de bomen in de stad en het Turia park. Toch heb ik achteraf niet veel regen gehad tijdens de periode dat ik in Valencia woonde. Zelfs in januari kon je vaak prima in je t-shirt op het terras zitten lunchen. De Spaanse lunches zijn trouwens fantastisch als je net zoveel van lekker eten houdt als ik. Voor weinig geld heb je een compleet 3 gangen menu inclusief drankje en koffie toe. Wist je trouwens dat Paëlla oorspronkelijk uit Valencia komt? En dat de traditionele variant niet met zeevruchten is maar met kip en konijn. 

Paella de Valenciana

Een stukje Nederland in Valencia: de fiets

In het oude centrum zijn veel leuke smalle kronkelstraatjes waardoor je soms even gedesoriënteerd kunt raken van waar je bent. Door de hoge gebouwen kun je de kathedraal ook niet altijd zien om als uitgangspunt te nemen. Je snapt dat ik hierdoor natuurlijk best een paar keer ben verdwaald tijdens het wonen in Valencia… De eerste keer raakte ik lichtelijk in paniek en was ik bang de weg niet meer terug te vinden. Later begon ik steeds vaker een nieuwe afslag te nemen om zo nog mooiere straatjes te ontdekken. Het leuke is dat je je hierdoor steeds meer een local begint te voelen en jezelf erop betrapt af en toe te denken: ‘goh daar heb je weer zo’n toerist…’ Toch blijf ik diep vanbinnen een typische Nederlandse en heb ik in mijn eerste week een tweedehands fiets op de kop weten te tikken zodat ik lekker op de fiets naar school kon. Hier is Valencia gewoon super geschikt voor omdat de stad vlak is en er veel fietspaden zijn die door het Turia park lopen. Dit park is trouwens ook één van de hotspots in Valencia!

Wonen en studeren in Valencia

Voordelen van studeren in Valencia

Wat ik het fijnste vond aan het studeren in Valencia is dat je je grenzen durft te verleggen en ook zelfstandiger wordt. Ik merkte dat het heel fijn was om niet de normale verplichtingen van thuis te hebben zoals een sporttraining of tal van verjaardagen waar je toch wel even je gezicht moet laten zien. Omdat je eigenlijk vanaf 0 begint ben je veel flexibeler om je vrije tijd in te delen hoe jij dat wil in plaats van in het gebaande pad te blijven hangen. Of het nou een taalcursus, sightseeing of het maken van nieuwe vrienden is, jij kiest. Ik zou nog heel lang door kunnen gaan over waarom wonen in Valencia zo gaaf is, maar uiteindelijk is het iets wat je zelf moet ervaren. 

Plaza ayuntamiento

Wil jij net als Jildou wonen in Valencia? Goed nieuws: dat kan via Yobbers! Bekijk direct alle vacatures in Valencia en ga binnenkort de Spaanse zon en (en oke, héél af en toe regen) tegemoet!


Wat vind je van deze blog?

student Valencia

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in