Studeren in Valencia, dat stond voor mij al lange tijd vast!

24 mei 2019 door
Foto van Jildou Tromp
Jildou Tromp  ◦  2668 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
Fietsen door Valencia

Hi! Ik ben Jildou en ik werk momenteel bij Grenzelooswerk als recruiter. Wil je weten waarom ik dit doe? Dat is allemaal begonnen in mijn favoriete stad: Valencia.

Ik heb altijd al de droom gehad om een tijdje naar het buitenland te gaan en tijdens mijn studie HRM deed de kans zich eindelijk voor om voor een langere tijd in het buitenland te wonen. Dat het Spanje moest worden stond eigenlijk al vast voor mij. De taal, het klimaat maar vooral het heerlijke eten (en vergeet de goede wijn niet) spreken mij enorm aan. 

-

Ik heb me meteen opgegeven voor een minor aan de universiteit in Valencia en in Januari 2017 vloog ik die kant op. Ik had natuurlijk het weerbericht gecheckt en ik wist wel dat het natuurlijk niet elke dag zonnig zou zijn, zelfs niet in Spanje. Mijn eerste dag begon dus ook met regen. Wat mij wel meteen opviel waren de vrolijke oranje sinaasappeltjes in de bomen in de stad en het Turia park. Toch heb ik achteraf niet veel regen gehad, zelfs in Januari kon je vaak prima in je T-shirt op het terras zitten lunchen. De Spaanse lunches zijn trouwens fantastisch als je net zoveel van lekker eten houdt als ik. Voor weinig geld heb je een compleet 3 gangen menu inclusief drankje en koffie toe. Wist je trouwens dat Paëlla oorspronkelijk uit Valencia komt? En dat de traditionele variant niet met zeevruchten is maar met kip en konijn. 

Paella de Valenciana

In het oude centrum zijn veel leuke smalle kronkelstraatjes waardoor je soms even gedesoriënteerd kunt raken van waar je bent. Door de hoge gebouwen kun je de kathedraal ook niet altijd zien om als uitgangspunt te nemen. Je snapt dat ik hierdoor natuurlijk best een paar keer ben verdwaald… De eerste keer raakte ik lichtelijk in paniek en was ik bang de weg niet meer terug te vinden. Later begon ik steeds vaker een nieuwe afslag te nemen om zo nog mooiere straatjes te ontdekken. Het leuke is dat je je hierdoor steeds meer een local begint te voelen en jezelf erop betrapt af en toe te denken: ‘goh daar heb je weer zo’n toerist…’ Toch blijf ik diep vanbinnen een typische Nederlandse en heb ik in mijn eerste week een tweedehands fiets op de kop weten te tikken zodat ik lekker op de fiets naar school kon. Hier is Valencia gewoon super geschikt voor omdat de stad vlak is en er veel fietspaden zijn die door het Turia park lopen.

-

Wat ik het fijnste vond aan een periode in het buitenland is dat je je grenzen durft te verleggen en ook zelfstandiger wordt. Ik merkte dat het heel fijn was om niet de normale verplichtingen van thuis te hebben zoals een sporttraining of tal van verjaardagen waar je toch wel even je gezicht moet laten zien. Omdat je eigenlijk vanaf 0 begint ben je veel flexibeler om je vrije tijd in te delen hoe jij dat wil in plaats van in het gebaande pad te blijven hangen. Of het nou een taalcursus, sightseeing of het maken van nieuwe vrienden is, jij kiest. Ik zou nog heel lang door kunnen gaan over waarom Valencia zo’n gave stad is om te wonen, maar uiteindelijk is het iets wat je zelf moet ervaren. In mijn werk bij Grenzelooswerk kan ik elke dag mijn avontuur herbeleven en doorgeven. Dus ben je nog niet gek van mijn verhalen en wil je dit ook beleven? Druk dan op de sollicitatiebutton en dan bel ik je zo snel mogelijk om je vragen te beantwoorden en je meer te vertellen!

Plaza ayuntamiento

Valencia Wonen in Valencia Werken in Valencia

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account