Zeker weten?

Ervaringen Studeren

Sabine haar geweldige tijd in Málaga!

Laatste update: 16 februari 2023  ◦  29 januari 2021 door Foto van Sabine Sabine  ◦  4 minutes leestijd
Stage lopen in Malaga!

In februari 2015 was het zover: mijn avontuur in Spanje begon. Als deel van mijn studie International Tourism Management aan de NHTV in Breda, vertrok ik vijf maanden naar het buitenland voor mijn werkstage. Dat ik hier vijf jaar later nog steeds zou wonen, had ik op dat moment nooit verwacht.

Stage lopen in Málaga

Ik weet nog goed dat ik het verlossende woord kreeg dat ik uitgekozen was door de stageplek van mijn keuze. Mijn oog was gevallen op de stad Málaga, in Spanje. Het land heeft me altijd al getrokken; ik vond de taal prachtig, het eten heerlijk en het weer is er bijna altijd goed. Bovendien wilde ik graag een vreemde taal leren, en ik dacht dat Spaans me in de toekomst zeker zou helpen in mijn carrière. Ik zou gaan werken bij een talenschool, waar buitenlanders naartoe komen om Spaans cursussen te volgen. Ik zou me hier vooral bezig houden met social media en fotografie.

Vol goede moed vertrok ik aan mijn avontuur. Ik vertrok met mijn vader naar de stad, op zoek naar een verblijfplaats. Toen hij uiteindelijk na een paar dagen weer vertrok, was dat best even spannend. Ik stond er nu écht alleen voor. Ik had toen ik studeerde al op kamers gewoond, maar het is toch heel anders als je naar het buitenland verhuist. Een beetje verloren vertrok ik terug naar huis, waar ik besefte dat ik de aankomende maanden ontzettend veel zou gaan leren. Niet alleen over het land, werk en de taal, maar zeker ook over mezelf.

Mijn eerste werkdag in Màlaga

Na een aantal dagen geacclimatiseerd te hebben, had ik mijn eerste werkdag. Vol zenuwen vertrok ik naar de talenschool. Mijn baas begroette me en vroeg me: “Wil je in het Engels praten, of in het Spaans?” “Eh, liever Engels” antwoordde ik. “Oké, maar vanaf morgen gaan we over op het Spaans”. Dat begon goed! Het Spaans wat ik had geleerd op Duolingo en tijdens mijn studie, viel toch behoorlijk tegen. Een tekst in je hoofd stampen is toch heel wat anders dan een volledig gesprek voeren!

Vrienden maken in Màlaga

Gelukkig voelde ik me al snel thuis op mijn stageplek. De sfeer was ontzettend ontspannen en ik had een goede klik met iedereen op kantoor. Ik heb veel geluk gehad, ik mocht namelijk na 4 uur gewerkt te hebben, nog 4 uur lang les volgen. Dit heeft me aan de ene kant geholpen om mijn Spaans naar een hoger niveau te tillen, en aan de andere kant leerde ik nieuwe vrienden kennen. Ik heb tijdens mijn stage een onvergetelijke tijd gehad. Mijn baan voelde totaal niet als werk. Ik kreeg veel vrijheid in mijn taken en mocht mee op uitstapjes en naar kookklassen om te fotograferen. Het was een onvergetelijke tijd, waarin ik onwijs veel heb geleerd en nieuwe ervaringen heb opgedaan. Dat dit echter zo’n grote impact op mijn leven zou hebben, had ik niet verwacht. De reden dat ik hier 5 jaar later nog steeds zit is namelijk dat ik mijn Spaanse vriend leerde kennen.

Stage lopen in Malaga!

Op een van mijn eerste avonden stappen (die in Málaga trouwens pas beginnen om een uur of twee ‘s nachts!) kreeg ik een knappe Spanjaard in het vizier. We hadden oogcontact, en na een tijdje kwam hij op me af. We wisselden telefoonnummers uit, en van het een kwam het ander. Het leek wel een film, hij liet me Andalusië zien en brachten veel tijd met elkaar door. Aan mijn stage kwam na vijf maanden en eind, maar ik was nog niet klaar om afscheid te nemen van de stad en van mijn vriend.

Na mijn studie terug verhuizen naar Màlaga

Ik vertrok daarom terug naar Nederland voor een jaar, om mijn studie succesvol af te ronden. Zodra ik mijn diploma in the pocket had, ben ik meteen weer terug verhuisd naar Málaga. Dit was weer een nieuw avontuur, omdat ik nu écht aan mijn carrière begon. Ik moest opnieuw op zoek naar werk en kwam terecht bij een bedrijf dat vakantiehuizen verhuurt. Dit was weer een volledig andere ervaring, omdat ik nu full-time baan had waarmee ik geld verdiende. Uiteindelijk ben ik hier twee jaar gebleven, en heb ik ook weer nieuwe vrienden gemaakt.

Verhuizen naar Alicante

Inmiddels woon ik met mijn vriend in Alicante, we zijn hier voor zijn werk heen verhuisd. Dit was geen makkelijke stap; we moesten onze vrienden achterlaten, en mijn vriend ook zijn familie. We zijn echter wel van plan om over een aantal jaar weer terug te verhuizen naar Málaga of voor een tijd naar Nederland te gaan. Ik zou ook graag aan mijn vriend laten zien hoe het is om in Nederland te wonen.

Na een aantal jaar voor een baas te hebben gewerkt, besloot ik om samen met mijn vader een eigen bedrijf te starten, TwoImprove. Ik ben erg dankbaar dat ik zoveel vrijheid heb, en mijn familie en vrienden in Nederland regelmatig kan bezoeken.

Aan iedereen die twijfelt om naar het buitenland te gaan voor stage of werk, zou ik willen zeggen: ga ervoor! Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Buiten dat je veel leert over een andere cultuur, hoe het is om te werken in het buitenland en vrienden maakt, is het iets wat je als persoon vormt. In deze jaren heb ik veel over mezelf geleerd. Ik ga nu veel makkelijker uitdagingen aan, omdat ik weet dat als ik in het buitenland een leven op kan bouwen, alles aankan. 

Stage lopen in Malaga!

Wat vind je van deze blog?

student Spanje wonen in het buitenland wonen in Spanje ervaring wonen in Malaga Malaga

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in