Zeker weten?

Ervaringen Studeren

It starts with you!

14 november 2016 door Foto van Ruben Ruben  ◦  3454 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd

God created Mauritius first, then heaven came, which was an exact copy from Mauritius.

Mijn naam is Ruben Scheper, een 24 jarige Toerisme student aan Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Ik kom uit een klein dorpje genaamd IJhorst met ongeveer 1300 inwoners. Vrij klein vergeleken met de steden en landen waar ik ben geweest.
Voor de mensen die ook uit een klein dorpje komen die kennen het wel: een vaste vriendengroep waarmee je dan in het weekend flink op stap gaat, iedereen uit het dorp kent elkaar, lekker voetballen bij de lokale voetbalvereniging etc. Na mijn middelbare school kwam ik op het idee om iets met Toerisme te gaan doen, zo kwam ik dan ook in Leeuwarden terecht. International Tourism Management met verschillende mensen uit verschillende landen en culturen. Vooral in dit soort studies krijg je de kans om een deel van je studie in het buitenland uit te zitten, of het nou studeren of een stage in het buitenland is, ik heb beide kansen gegrepen.
Voor het eerst het huis uit, want ik woonde tijdens de 2,5 jaar van mijn studie nog gewoon in IJhorst. In September 2014 kwam daar verandering in, ik ging voor 4 maanden International Business Management studeren aan Institute of Technology in Carlow, Ierland. Wat een prachtige ervaring, de Ieren, een ontzettend vriendelijk volk die je overal wel bij willen helpen. De mensen waarmee ik studeerde, waren veelal Fransen, Duitsers, Zuid-Koreanen, Ieren en Finnen. Altijd mensen om naar terug te komen en te bezoeken in hun eigen landen.
Na mijn Iers avontuur kwam ik voor een jaar wat in een gat en ben ik maar gaan werken, totdat ik mijn cv op een site zette en in contact kwam met een facilitator op Mauritius. Een Nederlandse man die al ongeveer 15 jaar op het eiland woonde en studenten in contact bracht met bedrijven op Mauritius. Na een goed Skype gesprek ben ik met hem in zee gegaan en binnen 2 weken had hij een bedrijf gevonden. Ik zou voor een Destination Management Organisation werken in Floréal. Na een Skype gesprek met de Marketing manager en alle documenten voor het visum etc geregeld te hebben vertrok ik 18 juni 2016 naar Mauritius. Voor het eerst buiten Europa, een vliegreis van ongeveer 14uur. Eenmaal geland werd ik opgehaald door mijn huisbaas en naar Flic en Flac gebracht, wat voor ongeveer 6 maanden mijn woonplaats zou worden. Die eerste autoreis vergeet ik nooit weer…
Op Mauritius komen 5 continenten samen en dat maakt dan ook dat er verschillende culturen in vrede naast elkaar leven. Zo heb je de Voor-Indiërs, Creolen, Franko-Mauritianen en Sino-Mauritianen. Voor mij een behoorlijke cultuurshock, de eerste 2 weken van mijn werken in het buitenland. Gelukkig leefde ik samen in Flic en Flac met verschillende studenten, wat door de maanden heen een hechte familie is geworden. Studenten die uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Madagaskar, Rusland, China en Denemarken kwamen. One big family!
Ik kan jullie een kleine samenvatting geven wat ik gedaan heb naast het werken in het buitenland: Boat trips, catamaran trips, excursions like seakart, hiken van 3 verschillende bergen, 7 cascades, 7 coloured earth, Casela safari park etc. Ik werkte gemiddeld 5 dagen in de week, dus in de weekenden pak je dan ook alles aan en ga je erop uit om dingen te doen. Te bizar voor woorden wat Mauritius wel niet allemaal te bieden heeft voor zo’n klein eiland. My colleague told me ones, a quote from Marc Twain: God created Mauritius first, then heaven came, which was an exact copy from Mauritius.
Als je al twijfelde om te gaan reizen, hoop ik dat die nu weg is. Grijp je kans en leef gewoon een beetje. It starts with you, dus ga werken in het buitenland!

Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in