Waarom kom je hier niet heen? 🙌

7 oktober 2015 door
Foto van Neil Harlaar
Neil Harlaar  ◦  4060 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd

Mijn totaal beeld van mijn stage en leven in Los Angeles is geweldig, wees een uitgaand persoon en niet bang om je eigen ding te doen, je gaat hier de tijd van je leven hebben

Mijn naam is Neil Harlaar, een 23 jarige Toerisme student die is opgegroeid in de Noordoostpolder in Flevoland. Het dorpje waar ik opgegroeid ben heeft 20.000 mensen en is dus relatief klein, ik zeg dit omdat ik van een dorpje naar een stad met 10 miljoen inwoners ben gegaan in 4 jaar tijd.
De studie die ik volg is Tourism Management of International Tourism Management. Ik volg dit aan de Hogeschool Stenden te Leeuwarden. Wat een avontuur is die school. Studeren in het Engels, in een klas zitten met twaalf mensen, gemixt met 3 Duitsers, 1 Spaanjaard, 2 Bulgaren, 1 Chinees, 1 Roemeen en 4 Nederlanders. Ik kan heel Europa nu langs. 2.5 jaar studeerde ik in Leeuwarden, een heleboel mensen leren kennen, culturen mogen ervaren, drankjes en eten gehad waar ik nog nooit van gehoord heb. Zeker een aanrader voor een cultureel nieuwsgierig persoon!!
Het laatste half jaar van mijn studie ben ik in Zuid-Afrika geweest, wat een cultuur schok beland je dan in. De mix van de rijkste en armste mensen op de wereld naast elkaar, de vriendelijkheid en het ons gevoel dat Afrikanen je geven opende mijn ogen op een compleet nieuwe manier. Na 5 maanden in Zuid-Afrika geweest te zijn was het tijd om een stage in het buitenland te zoeken.
Mijn Duitse vriend deed ook zijn stage in het buitenland, in Los Angeles en zei tegen mij: ‘Waarom kom je hier niet heen?’, ik dacht waarom ook niet. Ik solliciteren en solliciteren en solliciteren en uiteindelijk vond ik een stage bij Bikes and Hikes LA. Dit was pas het begin van het avontuur: Je visum!
Na een hele berg papier werk en 1-2 maanden later had ik dan uiteindelijk mijn visum. Wat ik iedereen aanraadt is het volgende: Ga niet naar een Nederlands bedrijf maar bel naar Intrax en regel alles met hun. Veel Nederlandse bedrijven doen hetzelfde maar het kost jou alleen een paar honderd Euro extra. Dit kost je misschien wat extra energie maar bespaart je een heleboel geld, wat je later goed kan gebruiken voor jouw buitenlandse reis.
Bikes and Hikes LA. De nummer 1 op drie lijsten van Tripadvisor boven Universal Studios en Warner Brothers, werk ik bij een jong maar snel, ontwikkelend en energiek bedrijf! Bij dit bedrijf leer je alles wat het inhoudt om een niche market op de kaart te zetten in een van de meest actieve steden van de wereld, Los Angeles. Je werkt elke dag aan iets anders, klanten over de vloer, fietsen repareren, marketing/social media, groep tours, events, dagelijkse administratie, noem het allemaal maar op. Ik ben tot nu toe heel blij met mijn stage in het buitenland! Je krijgt een kleine vergoeding, een fiets, de baas neemt je mee naar events en je leert hoe het is om een bedrijf op de been te houden.
Los Angeles. Wat een gigantische stad, ik kan het bijna niet uitleggen in woorden. Een voorbeeld is je rijdt van Amsterdam naar Rotterdam en alles om je heen is stad. Wat in Nederland (even) snel is kost je hier al snel een uur. Het weer is geweldig, 300 dagen per jaar zon en als het regent duurt dat maximaal een paar uur. De levensstijl in de stad is voor mij als volgt: Heel erg laidback en relaxed maar mensen werken kneiter hard om te krijgen wat ze willen. Strand, zon, mooie mensen, drukte, veel armoede, autostad, levend en nooit stil. Dat is hoe ik Los Angeles ervaar op het moment.
Mijn totaal beeld van stage lopen in het buitenland en leven in Los Angeles is geweldig, wees een uitgaand persoon en niet bang om je eigen ding te doen, je gaat hier de tijd van je leven hebben. Als jullie vragen hebben vraag ze via Facebook: https://www.facebook.com/neil.harlaar

Commerciële dienstverlening Stagiair Verenigde Staten

Reacties

Suyenne Alberta Silie Suyenne Alberta Silie 😃💬

Wil je een reactie plaatsen?

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account