Zeker weten?

Ervaringen Studeren

Nadeige’s avontuur in Taiwan!

Laatste update: 2 maart 2024  ◦  21 september 2020 door Foto van Nadeige Nadeige  ◦  4 minutes leestijd
Studeren in Taiwan

Al van jongs af aan wil ik naar het buitenland. Wonen, werken, studeren, het maakt mij niet uit hoe, maar ik wist dat ik het ooit zou doen. Wonen en werken in het buitenland staat bij veel mensen op hun wishlist. Tijdens een internationale studie kreeg ik de kans om deze droom waar te maken.

5 Trustpilot-sterren Review van

Ich habe letztes Jahr nach Stellen im…

Ich habe letztes Jahr nach Stellen im Ausland gesucht und da wurde mir Yobbers in der Suche direkt vorgeschlagen. ( Leider weiss ich das genaue Datum nicht mehr, wann ich mit Yobbers das erste Mal in Kontakt gekommen bin, glaube aber es war im Juni letzten Jahres) Was soll ich sagen, man findet sich schnell und gut auf der Seite zurecht und bei Interesse wird man auch zügig kontaktiert. Ich war in Kontakt mit der lieben Nina, welche mich auch durch den ganzen Bewerbungsprozess geleitet und unterstützt hat. Am Ende hat sie mich in Kontakt mit der Firma in Kontakt gebracht und der Rest ergab sich dann nach den Vorstellungsgesprächen und ich hatte einen Vertrag. Yobbers ist sehr zu empfehlen, aber leider nicht die Firma bei der ich letztendlich dann gearbeitet habe, aber da kann Yobbers nichts dafür, da sie nur vermitteln, doch das machen sie wie schon erwähnt sehr gut und zügig. LG Marcel Ludwig ..lees meer

1 maart 2024

Het avontuur begint!
Op 30 augustus was het zo ver, met ingepakte koffers en een jas (die ik van de zenuwen thuis had laten liggen) zat ik in de trein naar Schiphol. Ik was nog maar een paar keer zonder mijn ouders op vakantie gegaan en was niet eerder buiten Europa geweest. De spanning voor het onbekende was enorm, maar dat zakte gelukkig af tijdens mijn veertien uur durende vlucht. 

Als je goed kijkt zie je de schildpadden in het water
Als je goed kijkt zie je de schildpadden in het water

Voor het eerst aan de andere kant van de wereld
Aangekomen in Taiwan kwam ik er al snel achter dat de halfjaar durende cursus Mandarijn (die ik had gevolgd om de taal te begrijpen), toch niet genoeg was om mezelf wegwijs te maken. De zestig Chinese karakters die ik kende, konden niet op tegen de zevenduizend karakters die een goed opgeleide Chinees kent. Toen ik eenmaal de ondergrondse metro had gevonden, zag ik tekens die ik herkende als het cijfer drie, een berg en een olifant. Nou, daar schoot ik natuurlijk niet zo veel mee op. Op mijn beste Chinees heb ik gevraagd wat het bord betekende en kwam ik er achter dat de combinatie van de karakters staan voor “platform”. Dat had ik zelf nooit kunnen verzinnen. Door veel te oefenen met het vragen stellen in het Chinees redde ik mijzelf steeds beter.

Wonen in het buitenland

Cultuur verschil in Taiwan voor een Nederlandse student
Het verschil in de cultuur tussen Nederland en Taiwan was in het begin even wennen, maar ik kon mij er snel genoeg op aanpassen gelukkig. Zo is het bijvoorbeeld helemaal niet beleefd om je hand op te steken wanneer een docent een vraagt stelt als je gaat studeren in Taiwan. Ook staat iedereen bij de bushalte of de metro netjes in de rij om naar binnen te lopen, in plaats van dat we er met zijn allen tegelijkertijd in proberen te stappen. Daarnaast doen mensen in Taiwan veel meer in groepsverband in plaats van alleen. Hierdoor heb ik hele leuke groepsactiviteiten mogen doen met mijn studiegenoten. Ik heb bijvoorbeeld ontzettend veel natuurgebieden bezocht wat vanuit de universiteit werd geregeld.

Studeren in Taiwan

Leven en eten in het kleurrijke Taiwan
In de weken die volgden heb ik mij gestort op mijn studie, aan de business school van National Taipei University. Mijn kamer deelde ik met drie andere internationale studenten. Dat maakte de hele ervaring alleen maar gezelliger natuurlijk, doordat je allemaal aan een nieuw avontuur bent begonnen. In dit traditionele Taiwanese verblijf waren twee kookplaten verdeeld over veertien verdiepingen, waar allemaal vrouwelijke studenten woonden. Ik begreep al snel dat er van koken niet veel zou komen in mijn studietijd in Taiwan.

Puur om het geweldige eten zou je mij morgen alweer terug kunnen sturen. Van dumplings tot eendennek, je kan het zo gek niet bedenken of ik heb het daar wel geprobeerd. Ook met het eten is de Taiwanese cultuur erg collectief. Zo ga je met je vrienden eten bij een restaurant waar op de tafel een grote draaischijf staat. Hierop worden dan meerdere gerechten geserveerd waarvan je samen eet. Doordat je elke avond uit eten gaat (voor €3 tot €5) maakt dit het erg leuk om nieuwe plekken te ontdekken. Bij veel verschillende restaurants heb ik authentieke gerechten gegeten. Taiwan biedt veel mogelijkheden om te genieten van andere opties naast de Taiwanese keuken. Verschillende restaurants die ik bezocht waren bijvoorbeeld vanuit; Korea, Japan, Indonesië, China en wanneer ik heimwee had, de McDonald’s. 

Studeren in Taiwan

Wat ik voornamelijk heb gedaan in zonnig Taiwan
Tijdens het wonen in Taiwan werkte ik hard aan mijn studie, zodat ik in mijn vrije tijd zo veel mogelijk kon zien van het land. ‘s Ochtends vroeg stond ik op voordat de zon opkwam om tai chi lessen te volgen of pakte ik mijn tas en ging ik een berg beklimmen. Aangekomen op het  hoogtepunt van de berg kon ik dan de zon op zien komen. Als ik mijn ogen dicht doe, ben ik zo weer bovenop de Elephant Mountain en zie ik het fantastische uitzicht over de hoofdstad, Taipei. In de weekenden ging ik er op uit met de vrienden die ik had gemaakt om steden te bezoeken door het hele land.


De hoogtepunten van studeren in Taiwan zijn voor mij niet de grote steden gevuld met wolkenkrabbers, hoewel deze toch erg bijzonder zijn om mee te maken. Mijn hoogtepunt is het weekend dat ik heb gevierd op het eiland Xiao Liu Qui. Hier lig je heerlijk languit op het witte strand en kijk je uit op een helderblauwe zee. Je kunt snorkelen tussen het koraal en de scholen met vissen en schildpadden. Zelfs in januari zijn de temperaturen nog warm genoeg om je dag in een bikini door te brengen, dus dat heb ik ook zeker gedaan. Na een dag van heerlijk ontspannen loop je zo langs het strand terug naar het dorpje om daar op de nachtmarkt de bekende stinky tofu te halen of iets anders lekkers om te eten, zoals gebakken rijst met groenten of vis. 

Mijn vijf maanden wonen en reizen in Taiwan waren fantastisch. Door deze ervaring heb ik mezelf beter leren kennen. Als je de optie hebt om te werken in het buitenland of te studeren raad ik het zeker aan. Het is voor mij de beste ervaring tot nu toe geweest en ik kijk uit naar mijn volgende avontuur.


Wil jij gaan werken in het buitenland? Stuur dan je CV op voor een vacature die bij jou past! 

Wonen in Taiwan

Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in