Het is zomaar weer om...

14 september 2015 door
Foto van Angelique Herder
Angelique Herder  ◦  4169 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd

Als ik nog 10 keer een stage mocht doen zou ik het zo nog 10 keer in het buitenland willen doen.

Hallo allemaal,
Graag wil ik mijzelf even voorstellen. Ik ben Angelique Herder, 22 jaar oud en woonachtig in Lemmer. Ik heb 2 buitenlandse stages gedaan en graag wil ik mijn ervaring met jullie delen.
In januari 2014 ben ik vetrokken naar Gran Canaria voor een stage in het buitenland van 10 weken voor de opleiding schoonheidsspecialiste. Ik heb stage gelopen in het hotel Gloria Palace Amadores. Hier zag ik in het begin wel tegen op. De eerste twee weken moet je erg wennen aan de mensen daar en met wie je op één kamer leeft. Van mijn stage in Gran Canaria heb ik heel veel geleerd. Ik als stagiaire heb daar heel veel mogen doen. Ik gaf veel behandelingen en werd behandeld als werknemer. Niet alleen heb ik mij ontwikkeld op vakgebied maar ik heb ook moeten leren om voor mijzelf te kunnen zorgen. Alles wat je moeder thuis doet moest je nu zelf doen in het verre buitenland. En je bent natuurlijk in een vreemd land waar je geen Nederlands spreekt, dit was voor mijn taal ontwikkeling een verbetering. Het was voor mij een hele omschakeling met alles, ik moest er ook erg aan wennen om 40 uur per week te werken. Maar het leven bestond niet alleen uit stage lopen in het buitenland. Ik had twee vrije dagen om leuke dingen te kunnen doen en het eiland te kunnen bekijken. Op Gran Canaria was er ook genoeg gelegenheid om uit te kunnen gaan. De 10 weken vlogen om en ik heb daar een geweldige tijd gehad. In die tijd heb ik heel veel ervaring opgedaan in zowel het vakgebied als mijn eigen ontwikkeling. Je leert er ook ontzettend veel nieuwe mensen kennen. Ik heb zelfs met een aantal mensen nog steeds leuk contact.
Ik heb gekozen om nog mijn niveau 4 allround schoonheidsspecialiste er achter aan te doen en daarvoor moesten we ook stage lopen en heb ik weer voor een buitenlandse stage gekozen. Toen ben ik ook in januari vetrokken naar Gran Canaria en heb ik in het hotel Gloria Palace San Augustín & Gloria Palace Royal gewerkt. In beide hotels heb ik weer heel veel geleerd en ik ben hierdoor heel erg zelfstandig geworden. In Gloria Palace Royal had ik nog meer verantwoording dan in de andere twee hotels. Soms kwam het voor dat we deze salon zelf moesten runnen omdat er dan niemand van de leiding aanwezig was. Dit was een stage van 11 weken maar deze was ook zomaar weer om. Van deze laatste stage plaats heb ik ook een prachtige referentie mee gekregen.
Als je de kans krijgt om een stage in het buitenland te doen of kunt werken, dan moet je dit zeker een keer doen! Je leert zoveel en het is zo goed voor je ontwikkeling. Het leven bestaat niet alleen uit werken je heb ook genoeg ruimte om leuke dingen te kunnen doen en je familie en vrienden kun je altijd via Skype spreken. Ik heb ook genoeg kaartjes gehad en genoeg lekker eten vanuit Nederland. Als ik nog 10 keer een stage mocht doen zou ik het zo nog 10 keer in buitenland willen doen. Je buitenlandse stage of werk kun je zelf zo duur maken als je wil. Mijn stage in het buitenland heeft maar €150,- gekost en je heb recht op een aantal vergoedingen. Deze ervaringen staan ook prachtig op je cv.

Schoonheidsspecialiste Spanje Commerciële dienstverlening

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures