Zeker weten?

Ervaringen Studeren

Studeren in de prachtige Franse stad Nice!

Laatste update: 16 februari 2023  ◦  3 juli 2019 door Foto van Moniek Moniek  ◦  3918 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd
Studeren in Frankrijk

Mijn naam is Moniek, ik ben 21 jaar oud. Tijdens mijn studie mocht ik een half jaar studeren in het buitenland. Ik wilde graag mijn Franse taal verbeteren en aan het strand wonen, dus de keuze om te gaan studeren in Frankrijk was snel gemaakt. De bestemming? Het zonnige Nice!

In de klas met internationale studenten

Tijdens mijn opleiding kreeg ik de mogelijkheid om voor een half jaar te studeren in het buitenland. Ik wilde graag mijn Franse taal verbeteren en aan het strand wonen, dus koos ik voor het zonnige Nice in Frankrijk. Tijdens dit half jaar volgde ik een Erasmus programma. Daardoor zat ik in de klas met internationale studenten van over de hele wereld, waaronder Mexico, Oostenrijk, China, Ierland en Amerika. Tijdens de lessen kregen wij de mogelijkheid om te vertellen over onze cultuur. Ik vond het erg interessant om van iedereen deze verhalen te horen. 

Tijdens dit half jaar heb ik dus niet alleen meer geleerd over de Franse cultuur, maar ook over veel andere culturen. Het is erg leuk om te zien wat ‘normaal’ is in de ene cultuur, terwijl dit eigenlijk een beetje ‘gek’ is in een andere cultuur. Dit is het leuke aan studeren studeren in het buitenland!

Studeren in Nice

Wonen in Nice

Wonen is Nice is fantastisch! Het is een stad die aanvoelt als een dorp. Binnen een maand wist ik prima overal de weg te vinden. De stad heeft veel verschillende aspecten. Naast het strand en de haven, is er ook een park, een mooie winkelstraat en “vieux ville”, het oude centrum van Nice, waar de leukste barretjes en cafés zijn! De sfeer in Nice is precies zoals je die verwacht, iedereen is relaxt en doet het rustig aan. Regelmatig ging ik uit school nog even naar het strand om nog een paar zonnestralen te pakken. De terrasjes, waar je de lekkerste cocktails kan drinken, zitten altijd vol. Fransen houden van wijn drinken en lang borrelen en dit is een traditie die ik snel heb overgenomen toen ik ging wonen in Frankrijk. Toen ik mij op een gegeven moment begon te irriteren aan de toeristen, wist ik dat ik mij hier écht thuis voelde. Maar tijdens het studeren in het buitenland heb ik niet alleen maar op mijn handdoekje gelegen. In de omgeving van Nice kan je super goed hiken. Mijn favoriete plek was Eze. Voor €1,50 pak je de bus naar Eze, stap je uit in het dal en loop je naar boven via een steil pad. Dit is in de brandende zon zeker een uitdaging, maar je eenmaal boven wordt je beloond met een pracht uitzicht!

Studeren in Nice
Studeren in Nice

Wonen aan de Côte d’azur is echt een droom

Nice is perfect gelegen en je bent omringd door nog meer mooie steden aan de kust. Met de bus kan je gemakkelijk én goedkoop nieuwe plekken ontdekken. Binnen vijf minuten sta je op het strand van Ville-France-Sur-Mer. Monaco ligt om de hoek en is gemakkelijk te bereiken met de bus. Dit is echt een compleet andere wereld van luxe, de ene naar de andere dikke auto komt voorbijrijden. Met de trein reis je gemakkelijke naar Cannes, Antibes of Marseille, maar ook Italië is dichtbij. Zo ben ik een dagje naar de Italiaanse stad Genova gegaan. Wanneer je gaat studeren in Nice, is er genoeg te ontdekken!

Het wonen in het buitenland vond ik fantastisch. Je staat er voor een half jaar echt even alleen voor. Dit is in het begin best even spannend. Je komt met je koffers aan op het vliegveld in een stad waar je nog niemand kent. Maar doordat je alleen bent, stap je veel sneller op mensen af en zo ontstaan heel snel vriendschappen. Iedereen zit in hetzelfde schuitje als jij en is opzoek naar nieuwe contacten. Voor mij was dit een ervaring die ik nooit meer ga vergeten. Ik heb zo veel geleerd over andere culturen, maar ook over mijzelf. Dus tegen iedereen die twijfelt om te studeren of werken in het buitenland, zeg ik, doe het!


Wat vind je van deze blog?

student frankrijk ervaring

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in