Zeker weten?

Ervaringen Studeren

The Mother City

2 december 2015 door Foto van Shereen Shereen  ◦  4728 keer bekeken  ◦  3 minutes leestijd

Ik ben echt verliefd geworden op Zuid-Afrika en ik denk dat mensen die hier zijn geweest deze mening met mij delen!

Ik zal me allereerst even voorstellen. Mijn naam is Shereen Stronkhorst, 22 jaar oud en net afgestudeerd van de opleiding Voeding & Diëtetiek aan de Hanzehogeschool. Afgelopen februari begon mijn eerste verre reis met als bestemming Kaapstad, oftewel, The Mother City. Vol spanning en energie zaten we in het vliegtuig, klaar voor ons avontuur! Na twee vluchten van in totaal 15 uur landden we in Kaapstad. Dit was een heel onwerkelijk moment. Een paar uur geleden stond je nog op Nederlandse bodem en nu stapte je uit op Afrikaanse grond. De eerste indruk was in ieder geval top: Het was 30 graden met een felblauwe lucht, stralende zon en uitzicht op de beroemde Tafelberg. Onderweg van het vliegveld naar ons nieuwe huis werd je wel even op de feiten gedrukt. We reden langs kilometers lange townships, waar mensen leven van vrijwel niks, onder een golfplaten dak. Hier zag je gelijk dat Kaapstad verschillende kanten kent en dat rijkdom en armoede hier naast elkaar liggen. Door onze host werden we afgezet bij ons studentenhuis. We woonden in een buurt waar verschillende studentenhuizen (vol met Nederlanders) van dezelfde organisatie verbleven.
Ik heb met al deze mensen een geweldige tijd gehad en zo genoten van Kaapstad. Hier verveel je je nooit! Je kunt in Kaapstad namelijk bergen beklimmen, chillen op het strand, lekker eten in één van de duizenden restaurantjes, feesten & festivallen, surfen, winkelen, ronddwalen in verschillende parken, musea bezoeken, met haaien of zeehonden zwemmen en noem maar op! Wat verder heel typisch is in Kaapstad en Zuid-Afrika is BRAAIEN. Dit is eigenlijk gewoon barbecueën op z’n Afrikaans. Grote groepen vrienden en familie komen dan bij elkaar om lekker vlees te eten en wijn te drinken. Dit was dan ook één van onze bijna wekelijkse activiteiten. Je ziet echt dat Afrikanen genieten van het leven. Op verschillende plekken zie je grote groepen mensen die samen lekker aan het eten, drinken en muziek maken zijn. Ik vond dit zo mooi om te zien!
Naast Kaapstad heb ik verder nog veel meer van Zuid-Afrika gezien. In April hebben we de Gardenroute gedaan. Dit is één van de bekendste roadtrips van Zuid-Afrika. Ik heb in die week ook de hoogste brug bungee jump gedaan. Deze brug is 210 meter hoog. En geloof me, dat is echt hoog. Het was dan ook het engste wat ik ooit in mijn leven heb gedaan, maar tevens ook één van de leukste ervaringen!
Daarbij zijn wij in juni nog twee weken op reis gegaan. Met de backpack op de rug begonnen we de trip. We vlogen van Kaapstad naar Durban, waar we vervolgens een auto hebben gehuurd voor het vervolg van de reis. We hebben zulke mooie, onbeschrijflijke dingen gezien. Nooit had ik geweten dat natuur zo mooi kan zijn. Verder hebben we natuurlijk verschillende safari’s gedaan voor het spotten van de BIG FIVE. Wij hadden alleen weer de pech dat geen enkele leeuw zich wilde laten zien aan ons, waardoor wij aan het eind naar het Lionpark zijn gegaan in Jo’burg. Dit was achteraf hartstikke leuk en we mochten ook nog knuffelen met welpjes, hartstikke schattig. Één van de vetste dingen die we op onze reis hebben gedaan is een tandembungeejump achterover in een soort canyon, The Big Swing genoemd. Ik heb nog nooit zo hard gegild in mijn leven! Daarbij verbleven we de twee weken steeds in verschillende, leuke hostels, waar altijd erg vriendelijk personeel werkt. Ook Lesotho en Swaziland hadden we als bestemming in onze roadtrip. Dit zijn twee landen die binnenin Zuid-Afrika liggen. Vooral Lesotho is echt een aanrader, hier liggen de Drakensbergen bij, waar wij een tour in hebben gedaan. We hebben bovenop de berg in de Highest Pub of Africa een lekker biertje gedronken in de sneeuw! Het eindpunt van onze trip was in Johannesburg, waar we na 3000 km verder weer moe maar zeer voldaan op het vliegveld stapten naar Kaapstad.
Half juli 2015 zat het avontuur er op en was het tijd om naar huis te gaan! Met gemengde gevoelens ging ik dan ook naar het vliegveld. Zonde om zo’n mooi land achter te laten, maar ook fijn om weer veilig in Nederland te zijn bij al je vrienden en familie.
Ik zou iedereen aanraden om te reizen of te werken in het buitenland! Op reis gaan voor een lange tijd was iets wat ver buiten mijn comfort zone lag, maar ben blij dat ik hier uit ben gestapt en deze ervaring heb gehad! Daarbij ben ik echt verliefd geworden op Zuid-Afrika en ik denk dat mensen die hier zijn geweest om te reizen of te werken in het buitenland deze mening met mij delen!

Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in