Zeker weten?

Ervaringen Studeren

Een onvergetelijk studie ervaring in Azië!

Laatste update: 23 december 2022  ◦  31 mei 2016 door Foto van Peter Peter  ◦  3 minutes leestijd
Heimwee heb je geen tijd voor!

Je perspectief op de wereld veranderd, komt als een heel ander persoon terug en je zult nooit meer dezelfde persoon zijn. En dat in een positieve zin!

Hallo iedereen, mijn naam is Peter Manuputty! Ik ben 25 jaar en woonachtig in het mooie Groningen en momenteel ben ik bezig met afstuderen aan de opleiding Small Business & Retail Management.

Een half jaartje studeren in het mooie zuidoost Azië klinkt bijna als een droom. Nou dromen kunnen dus daadwerkelijk uitkomen. Ik heb de mogelijkheid gehad om een half jaar van huis een minor te volgen in het derde jaar van de opleiding. Verdeeld over twee landen en niet de minste namelijk Thailand en Indonesië. In Thailand heb ik drie maanden lang in Bangkok gewoond en in Indonesië op het Island of Gods. Ook wel Bali genoemd! Nou goddelijk was het absoluut. Een bijnaam die ze naam helemaal eer aan doet.

Azië

Een half jaar van huis is niet zomaar iets. Er komt veel geregel bij kijken. Zuidoost Azië biedt gelukkig het voordeel dat je elke dag van de ene verbazing valt in de andere. Heimwee heb je geen tijd voor er is namelijk veel te zien en nog meer te beleven. Ik ben begonnen in Bangkok the City of Angels. Nou indruk maakt de stad zeker. Door de smog is de zon weinig zichtbaar maar de temperatuur is standaard rond de 35 graden of warmer. Bangkok is echt een geweldige stad. Er is van alles te beleven! Ik zou alleen al een heel artikel kunnen schrijven over de culture verschillen die je de eerste dagen ervaart en raar vind. Toch wennen deze culturele verschillen snel en na een aantal dagen kijk je er niet meer van op dat men je geen hand geeft maar je groet door middel van een wai.

Thailand is één van de mooiste landen ter wereld. Of je nu het noorden aan het ontdekken bent of het zuiden. Een aanrader is om het noorden te ontdekken per motor. Je bent vrij om te staan en gaan waar je wilt. Het noorden is ontzettend indrukwekkend en beschikt over een geweldig uitzicht. De absolute place to be is Pai en moet boven aan je to do list staan mocht je naar het noorden van Thailand afreizen. Waar het noorden uitblinkt in mooie landschappen, vind je in het zuiden van Thailand de parelwitte stranden en blauwe zeeën. Het is daadwerkelijk zo mooi als op de brochure. Dream beach vlak bij Koh Phi Phi is photoshop in real life.

Azië
En net wanneer je denkt dat er geen mooiere plekken in de wereld bestaan dan Thailand kom je in Bali terecht. Het is een geweldige plek die vele gezichten kent. Als je van feesten houd ben je zeker op de juiste plek in Bali. Daarnaast zijn er hele mooi stranden. Mooi stukken natuur en culturele bezienswaardigheden. De beste tip die ik je voor Bali kan geven is om een scooter te huren. Je kan dan helemaal je eigen gang gaan en alles in Bali is op rij afstand prima te doen. En als je dan toch op Bali bent maak dan ook even de tijd voor een uitstapje na de nabijgelegen eiland Lombok en Gili Trawangan!

Ik vergeet ongetwijfeld zoveel dingen te vertellen. Ik heb de gekste avonturen meegemaakt, de mooiste dingen beleefd en zoveel moois gezien. Spijt ga je er absoluut niet van krijgen. Je perspectief op de wereld veranderd, je komt als een heel ander persoon terug en je zult nooit meer hetzelfde zijn. En dat allemaal in positieve zin! Ohja, de minor zorgde elke laaste week van een blok voor stress en vooral weinig slaap.


Wat vind je van deze blog?

reizen tips

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in