Mijn ongelooflijk leuke tijd in Malta!

13 februari 2020 door
Foto van Birga Tillner
Birga Tillner  ◦  194 keer bekeken
Malta

Degenen die leven, zien veel, maar degenen die reizen, zien meer. Reizen is een van mijn favoriete dingen om te doen sinds mijn vroege jeugd! Op tweejarige leeftijd ging ik voor het eerst op het vliegtuig naar het Caribisch gebied. Sindsdien ben ik vooral dol op zonnige reisbestemmingen.

Naast mijn liefde voor reizen, is het leren van vreemde talen en het leren kennen van nieuwe mensen een van mijn passies. Kort voor de zomer wist ik niet zeker wat ik wilde doen tijdens mijn semester pauze. Ik vond het heel belangrijk om een vakantiebaan te hebben, maar ook om nieuwe en onbekende plaatsen te verkennen. Dus ik zocht naar vacatures op internet en kwam de baan tegen als supervisor voor taalreizen voor jongeren op Malta. De beslissing was niet moeilijk voor mij en daarom stuurde ik direct mijn sollicitatie. De daaropvolgende dagen ontving ik een bevestiging en het bedrijf liet me onmiddellijk weten dat mijn vlucht al was geboekt. Nu was er maar één vraag: wat is het addertje? Werken waar andere mensen op vakantie gaan en alles betaald krijgen, hoe kan dat?

Trustpilot 5 stars Review van Brian

Niet denken maar doen! :D

Na een lange tijd werken in een fabriek in Nederland was ik wel toe aan vernieuwing. Ik ben een avontuurlijke backpacker die van uitdaging houdt. Ik heb er altijd al van gedroomd om in het buitenland te leven en te werken. Mede dankzij Grenzelooswerk.nl kon ik deze wens vervullen. Ik ben aan de slag gegaan in een gasthof in Oostenrijk. Mijn taken zijn ontbijt verzorgen, kamers schoonmaken, gasten in en uit-checken, in het restaurant meehelpen. Oftewel een allrounder! Het klinkt veel werk maar dat is het helemaal niet als je goed je taken verdeeld heb je ook nog eens veel vrije tijd! Lekker wandelen, fietsen, klimmen, nieuwe plekken verkennen en dat midden van de dag!! Ik raad iedereen aan om dit ook te gaan doen zeker als je jong bent! Heb je nog geen verantwoordelijkheden en heb denk je erover om te gaan werken in het buitenland? Dan moet je het NU doen! Ik hoop met mijn review meer mensen te stimuleren om te gaan reizen en werken in het buitenland. Dankjewel Grenzelooswerk!! ..lees meer

8 november 2019

Ik had niet veel tijd om over deze vraag na te denken, want een week na mijn semester ging mijn vlucht. Op het vliegveld was het een vreemd gevoel om te weten dat ik mijn hele zomer zou doorbrengen op een plek die ik nog niet ken en waar ik ook niemand kende. Maar ik ging de uitdaging aan en hier was ik achteraf super blij mee!

Op het vliegveld werd ik vriendelijk ontvangen. Ik ging daarna rechtstreek naar mijn accommodatie. Ik kreeg huisvesting bij een universiteit woning op Malta. Mijn kamer was erg klein, maar ik had mezelf vooraf op de hoogte gesteld van levensstandaard in Malta en wist dat de niet kon worden vergeleken met Duitsland. Bovendien zou ik daar sowieso nauwelijks tijd doorbrengen, omdat ik de aankomende weken vooral veel onderweg zou zijn.

-

Toen begon het avontuur. Ik had de verantwoordelijkheid voor ongeveer 15 jonge mensen uit Colombia, Duitsland, Oekraïne en Rusland. Naast al deze lieve kinderen leerde ik ook mijn collega-begeleiders kennen, die uit Duitsland, Colombia en Portugal kwamen.Samen hadden we een geweldige tijd! Het werk was soms vermoeiend, maar het eiland Malta fascineerde me met zijn schoonheid!

Het absolute hoogtepunt, was het eiland Gozo dat bij Malta hoort. De traditionele markten, de kristalheldere zee en het kustlandschap waren prachtig. Ook de pittoreske straten van de hoofdstad van Valletta, waren perfect om de werkdag af te sluiten met een drankje op terras

Ik heb er absoluut geen spijt van, dat ik mijn zomer op Malta heb doorgebracht. Gedurende deze tijd kreeg ik de kans om een ongelofelijk aantal nieuwe mensen te ontmoeten en heb ik mezelf verder ontwikkeld. Het was het beste wat ik had kunnen doen. Naar mijn mening moet iedereen de uitdaging aan gaan om te werken in het buitenland!

Malta vanaf de zee

werken op Malta Vakantiewerk Werken in het buitenland

Reacties

No Comments

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures