Finland: De beste keuze die ik ooit heb gemaakt!

10 februari 2019 door
Foto van Gooitzen de Vries
Gooitzen de Vries  ◦  4530 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
Jongen bekijkt een ijspegel

Wie denkt aan wonen en studeren in het buitenland, denkt niet aan Finland. True, right? Toch wist ik vanaf het begin dat ik in Scandinavië wilde studeren, want ik was er nog nooit eerder geweest. Achteraf gezien was dat de beste keuze die ik ooit heb gemaakt.

First things first

Ik ben Gooitzen de Vries, 22 jaar en ik studeer Commerciële Economie. Voor mijn studie heb ik een halfjaar gestudeerd (en gewoond) in Kuopio, Finland. De beste keuze die ik ooit heb kunnen maken! Finland is het land van de duizend meren. Als je dit opzoekt op Google dan zie je dat Finland zo’n 188.000 meren heeft. Echter, Finland heeft meer dan alleen meren. De natuur is prachtig, de mensen zijn vriendelijk, de winters zijn fantastisch en daarnaast valt er veel te beleven wanneer je gaat wonen, studeren en werken in Finland.

Door de strenge winters en zwoele zomeravonden valt er veel te beleven in Finland. Zo kun je zomers lekker gaan wandelen of fietsen door de prachtige uitgestrekte bossen. Natuurlijk mag een frisse duik in het meer niet ontbreken. Wat ook lekker is, is een barbecue. In Finland is het nooit te laat (of te vroeg) voor een barbecue. Een traditie die zowel in de zomer als in de winter wordt gedaan.

Het Noorderlicht

Het leukste seizoen is de winter

Als je van winter houdt, dan is Finland een échte aanrader. In de winter kunnen de temperaturen oplopen tot wel 40 graden onder nul. Daarnaast ligt er rond november of december een groot pak sneeuw. Heerlijk is dat … lekker op je snufferd gaan omdat het zo glad is. Eerst vet hard “AUWWW” roepen en vervolgens hardop lachen (lol). Het klinkt misschien heel cliché, maar Finland is het land waar ik een onvergetelijk avontuur heb beleefd waar ik mijn grenzen heb verlegd.

Grenzen verleggen

Het leukste wat ik in Finland heb gedaan was dan toch wel mijn reis naar Lapland. Hier heb ik veel avonturen mogen beleven en tevens mijn grenzen verlegd. Zo zat ik in het plaatsje Skitbotn. Hier heb ik gebruik mogen maken van een traditionele Finse saunasessie gevolgd door een duik in de Noorse Zee. En dat terwijl de temperatuur 30 graden onder nul lag. Echt niet normaal koud. De eerste paar tellen, nadat je uit de sauna bent gestapt, denk je van: oh dit valt best mee. Maar daarna piep je wel anders. Dan krijg je een “Usain Bolt-momentje” naar de sauna. En hé … dat is lekker, als je weer in die sauna van 80 graden (of warmer) zit. Dit is nog maar het topje van de ijsberg. Wat ook supergaande is, is een huskytocht door het adembenemende landschap van Lapland. Een onvergetelijke ervaring. Een échte aanrader! En wat misschien wel het allermooiste is, of wat de meeste impact op mij heeft gemaakt, is het noorderlicht a.k.a. Aurora Borealis. Ik weet nog wel dat ik met mijn Erasmus vrienden in de auto zat en dat het noorderlicht uit het niets op kwam dagen. We stapten uit … *grabs popcorn*.

Jongen die tussen de bergen in een meer springt

Finland heeft een plek in mijn hart veroverd

Wonen in Finland is echt een unieke ervaring. Een ervaring om nooit te vergeten. Ik heb hier een prachtig avontuur mogen beleven. Het liefst zou ik nog wel een keer willen werken in Finland, op een huskyfarm of met sneeuwscooters. Dat lijkt mij echt fantastisch.

Mijn persoonlijke tip: ga wonen en/of werken in Finland. Finland is een geweldig land met vele leuke tradities waar veel te beleven valt. Maar het allerbelangrijkste is: verleg je grenzen en ga op avontuur! 😉

Vier mensen die over een besneeuwde weg in het bos lopen

Werken in Europa werken in Finland wonen in Finland Lapland Finland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account