Zeker weten?

Algemeen Talen

Een nieuwe taal leren met Netflix

7 september 2020 door Foto van Maaike Maaike  ◦  4345 keer bekeken  ◦  2 minutes leestijd
Werken in het buitenland

Say whaaattt!? Netflix liefhebbers opgelet, hoe klinkt dit? Serie kijken, lekker in bed liggen (of op de bank), een zak chips nuttigen en tegelijkertijd een nieuwe taal leren? Precies ja. Het kan nu allemaal met de nieuwste tool van Google Chrome. Engels, Spaans of wat dacht je van Frans? Leren was oprecht nog nooit zo leuk…Super handig voor wanneer je gaat werken in het buitenland!

5 Trustpilot-sterren Review van

Snelle service, aardig personeel!

Ik werd echt super snel gebeld na mijn sollicitatie op een vacature voor Lissabon. De baan en alles wat er bij kwam kijken en alle opties etc. Werden erg goed uitgelegd. Aardig personeel. En ik heb er een baan in lissabon aan over gehoudem, dus jah gewoon geweldig! ..lees meer

31 augustus 2019

Je zult nu vast denken ‘allemaal leuk en aardig, maar hoe werkt dat dan?’. Nou komt-ie: Google Chrome heeft dus een nieuwe tool uitgebracht, namelijk ‘Language Learning with Netflix’. Wanneer jij je favoriete serie gaat kijken (Friends, Prison Break, The Big Bang etc.) krijg je twee ondertitels te zien. Dat wil zeggen: de ondertiteling in jouw eigen taal, maar ook de ondertiteling van de taal die jij wilt gaan leren. Ja, ja, je hoort het goed! Dit allemaal tegelijk. Stel je voor je gaat werken in Frankrijk, dan zou je Netflix dus op Nederlands en Frans kunnen instellen. 

Maar dat is nog niet alles, neeee… naast dat je de ondertitels in twee verschillende talen tegelijk ziet zijn er ook nog verschillende andere handige functies. Zo heb je onder andere een functie waarmee je op elk woord in de ondertiteling kan klikken om vervolgens gelijk de betekenis te krijgen. Een soort woordenboek 2.0 dus, zo kun je super snel je nieuwe taal leren. Handig voor als jij gaat werken in het buitenland. Verder kun je deze woorden ook nog laten uitspreken!

Last but not least’ - Je kunt de film ook automatisch stop laten zetten na elke zin. Zo kun jij eerst eens rustig kijken wat er nou precies gezegd wordt voordat de film (of serie) verder gaat. Persoonlijk vinden wij dit super handig, maar het is optioneel. Je kunt er dus ook voor kiezen om dit uit te zetten. Daarnaast kun je ook nog kleine dingen aanpassen zoals het lettertype en de lettergrootte. Een absolute aanrader wanneer je gaat werken in het buitenland en je van te voren graag de taal wat beter wil leren spreken. 

Al te veel series gekeken en op zoek naar nieuw kijkmateriaal? Hier een paar persoonlijke favorieten:

  • Friends (how you doin’)
  • La Casa de Papel
  • The Big Bang Theory
  • Gossip Girl (you know you love me xoxo)
  • Pretty Little Liars
  • Prison Break

 

Maar natuurlijk onze persoonlijke favorieten en zijn er gelukkig nog véél meer series en films!

How to succesvol een nieuwe taal leren? Met Netflix dus! (thanks Google Chrome). We hopen dat je met deze tip een fan-tas-ti-sche tijd gaat hebben wanneer je gaat werken in het buitenland! Heb jij nog andere tips om een nieuwe taal te leren of leuke series die wij absoluut nog MOETEN kijken? Let us know, in de reacties! 


Wat vind je van deze blog?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in