Geweldig nieuws: Grenzelooswerk wordt Yobbers!
Lees meer!

Grenzeloze Kalender September

30 augustus 2019 door
Foto van Gooitzen de Vries
Gooitzen de Vries  ◦  549 keer bekeken  ◦  4 minuten leestijd
Grenzeloze-kalender September

Daar is 'ie weer, de negende Grenzeloze-kalender staat weer voor je klaar. Blijf op de hoogte van de leukste festivals, events en activiteiten van over de hele wereld voor de maand september. Lees snel meer over de leukste hoogtepunten van september!

2 september: Wereld Kokosnoot Dag

Op 2 september wordt de kokosnoot letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet! Op deze dag wordt onder andere de oprichting van de APCC (Asian and Pacific Coconut Community) herdacht. Anyway, kokosnoten behoren tot de categorie steenvruchten en zijn échte vitaminebommen! Het vruchtvlees is zacht en heeft een vrij zoete en nootachtige smaak. De kokosmelk daarentegen heeft een zoetzure smaak. Hierdoor is de kokosnoot, of kokos, erg goed te combineren bij vlees- en visgerechten. Of natuurlijk bij een lekker stuk gebak in combinatie met ijs. Wie houdt er nou niet van gebak en ijs?

4 - 8 september: Outlook Kroatië

Outlook Kroatië hoor ik jou al denken? Voor de vakantiegangers die in het najaar naar Kroatië reizen of op vakantie gaan, is Outlook Kroatië zeker een must-do! Outlook is het grootste bass muziekfestival van Kroatië. Het festival vindt plaats op een fenomenale locatie, namelijk bij Fort Punta Christo. Als jij dit gaat Googelen, dan wil je zeker gaan werken in het buitenland, want wat ziet dit er weer schitterend uit! Check hieronder de highlights van Outlook van 2017! 

13 september: Vrijdag de dertiende

Voor sommigen een ongeluksdag, voor anderen een normale werkdag. Toch is vrijdag de dertiende niet een wereldwijde ongeluksdag. In sommige landen wordt dinsdag de dertiende als ongeluksdag gezien. In Italië is dit zelfs vrijdag de zeventiende. We hebben ook nog een funfact voor je. In Griekenland, Spanje en sommige Latijns-Amerikaanse landen bestaat geen bijgeloof op vrijdag de 13e. Hier wordt dinsdag de 13e gezien als de ongeluksdag. Italië heeft niks met de 13e. Hier is vrijdag de 17e een dag vol onheil. Geinig hè? 

13 - 15 september: Nova Batida in Portugal

Ga jij werken in Lissabon? Dan heb jij even mazzel. Nova Batida vindt plaats vanaf 13 september tot en met 15 september. Het festival is verdeeld over diverse locaties: LX Factory indoor, LX Factory VIP Terrace, Village Underground Outdoor (overdag) en Village Underground Indoor ('s nachts). Het leuke van Nova Batida is, is dat het rijkelijk gevuld is met diverse activiteiten. Zo wordt er bijvoorbeeld ook gefeest op boten in de nabijgelegen zee. Of wat dacht je van Portugese cuisine? Van vegetarisch tot verse vis uit de zee, er is voor ieder wat wils. Ook worden de volgende activiteiten door Nova Batida georganiseerd: workshops, fitness en surfen. Schrijf 13 tot en met 15 september maar vast op in je agenda, want hier kun jij heerlijk tot rust komen (en genieten!) wanneer je gaat werken in Lissabon. 

16 - 18 september: Oasis Music Festival in Marokko

Het beste van het beste: het Oasis Music Festival! Het in het Marrakesh gevierde festival is het grootste feest van Noord-Afrika. Oasis ontleent zich aan een elektronisch muziekpalet, gevierd in het Atlasgebergte nabij Marokko. Wie van house en techno houdt, moet zeker naar het Oasis Music Festival. Tevens draaien hier grote spelers. Denk hierbij aan Richie Hawtin en Jeff Mills. De unieke locatie en moderne muziek zorgen voor een heerlijke vibe. Als jij gaat werken in Marokko of in Lissabon, dan is een bezoekje aan dit festival zeker de moeite waard. Hieronder een korte sfeerimpressie. 

Oasis Music Festival

26 september: De dag van de talen

Eenmaal per jaar wordt de dag van de taal gevierd en is een initiatief van de Raad van Europa. Op deze dag staan we even stil bij de wereldwijde talenrijkdom. Naar schatting worden er wereldwijd meer dan zesduizend (officiële) talen gesproken. Wist je dat het Mandarijn de meest gesproken taal ter wereld is? Natuurlijk staat Spanje op de tweede plek en Engels op de derde plek. Wanneer jij voor een langere tijd gaat werken in het buitenland, werkt dit erg bevorderlijk voor je taalkunde. Stel je voor, jij spreekt binnen de kortste keren vloeiend Engels en/of Spaans, hoe vet is dat? Niet alleen leuk voor jezelf, maar het staat ook nog eens erg goed op je cv! 

27 september: De dag van het toerisme

Zoals de naam al doet vermoeden staat 27 september in het kader van toerisme. Lekker bakken onder de brandende zon, een duik nemen in kristalhelder zeewater of toch even de cultuursnuiver uithangen, wie kent het niet? Steeds vaker kiezen wij ervoor om op reis te gaan in het buitenland. Alleen in Nederland al is het toerisme met bijna 9 procent gegroeid in 2017 ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit komt neer op zo'n 42 miljoen gasten. Ook werken in het buitenland valt onder deze categorie. Steeds meer mensen kiezen voor het het buitenlandse avontuur en komen terug met een koffer vol ervaringen, herinneringen en een goedgevulde cv. Heb jij ook wel eens de kriebels of  gedachte gehad om in het buitenland te gaan werken, maar weet je niet waar je dit wil doen? Laat je inspireren door andere avonturiers.

27 - 29 september: Lake of Stars Festival in Malawi

In het weekend van 27 september tot en met 29 september wordt het Lake of Stars Festival gevierd. Het drie dagen durende festival vindt plaats langs de oevers van Lake Malawi, het op twee na grootste meer in Afrika.  Lake of Stars is meer dan een festival. Het prachtige en zonnige Malawi heeft namelijk veel meer te bieden. De diverse nationale parken, rijk aan bossen, dieren (olifanten, leeuwen, et cetera.) hellingen en rivieren, zorgen voor een unieke ervaring! 


Werken in het buitenland Wonen in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures