Grenzeloze Kalender November

1 november 2019 door
Foto van Myrthe de Groot
Myrthe de Groot  ◦  717 keer bekeken  ◦  4 minuten leestijd
Grenzeloze-Kalender november

Ja hoor... Daar is die weer! Alweer de op één na laatste Grenzeloze Kalender van 2019! Langzamerhand zitten de feestdagen er aan te komen dus die mochten niet ontbreken. Maar ook hebben we weer allerlei andere leuke evenementen wereldwijd voor je verzameld. Werken in het buitenland is alles behalve saai!

2-11 november: Kamelenfestival in Pushkar, India

In november vindt de officiële start van de Pushkar Fair plaats, ook wel het begin van de volle maan. Dit is de grootste kamelenmarkt in heel India! Het festival duurt 12 dagen en er komen kamelen handelaren vanuit het hele land op af. Maar ook voor toeristen is het een populaire attractie. Het hoogtepunt is de geweldige kamelen race door de zandduinen, echt een unieke ervaring! Het is daarnaast een super kleurrijk feest en mensen omarmen het leven in de woestijn, omdat dit juist daar soms zo lastig kan zijn.

5 november: World Tsunami Awareness Day

Ondanks het feit dat tsunami’s niet vaak voorkomen, zijn ze wel extreem dodelijk. Niet gek ook dat er daarom een internationale dag is georganiseerd om stil te staan bij de afschuwelijke gevolgen van deze natuurrampen. 5 november is dan ook in 2015 aangewezen door de VN als World Tsnunami Awareness Day. Voorkomen doe je het helaas niet maar zulk soort (inter)nationale dagen kunnen goed helpen bij het verminderen van schade als er eenmaal een tsunami heeft plaatsgevonden. Doordat er meer mensen zich bewust zijn van de fysieke en emotionele schade kan er ook samengewerkt worden tot mooie alternatieven!

6-9 november: Iceland Airwaves in Reykjavik, Ijsland

Op zoek naar een beetje licht in één van de donkerste periodes in IJsland? Bezoek dan het Iceland Airwaves festival! Hier komen honderden acts samen, van nieuwkomelingen tot bekende artiesten. Je kunt het overal terugvinden: bars, boekenwinkels, concertzalen… Noem maar op! Het festival op zichzelf is al een heel avontuur én dan ben je ook nog eens in het prachtige IJsland. Mocht jij willen werken in IJsland is dit festival zeker iets wat je meegemaakt moet hebben!

Iceland Airwaves in Reykjavik, Ijsland

14-16 november: Lantaarn festival in Chiang Mai, Thailand 

Hoogstwaarschijnlijk zul je van dit festival al verschillende indrukwekkende foto’s hebben gezien. Eigenlijk bestaat dit bijzondere lichtfestival in Thailand niet uit één maar uit wel twee feesten! Ze heten Loy Krahtong en Yee Peng maar worden altijd tegelijkertijd gevierd. Het verschil tussen de feesten? Bij Loy Krathong worden de lantaarns te water gelaten en bij Yee Peng gaan ze met behulp van wensballonnen de lucht in. Echt een schitterend spektakel! De stikdonkere hemel en het water worden verlicht met duizenden lantaarns. De stad Chiang Mai is prachtig versierd tijdens het festival. Overal hangen slingers en kleurrijke lampionnen. Ook vinden er optredens plaats, kun je overal heerlijk eten en wordt er vuurwerk afgestoken! Een echte must-do als jij gaat werken in het buitenland.

Lantaarn festival in Chiang Mai, Thailand

16 november: Intocht van Sinterklaas

Ja ja, het is bijna weer zo ver: de goedheiligman is bijna weer in ons land! Ook dit is natuurlijk een niet te missen evenement in november. Wist je dat wij in Nederland niet de enigen zijn die Sinterklaas vieren? In andere landen wordt dit, weliswaar op een andere manier, ook gevierd! Bijvoorbeeld Sinterklaas in Frankrijk, daar wordt hij ook wel Saint-Nicolas genoemd. Hier wordt niet op 5 maar op 6 december zijn ‘verjaardag’ gevierd, aan de hand van een vuurwerkshow en een fakkeloptocht. Ook in Oostenrijk vieren ze Sinterklaas. Maar hier is het meer een horrornacht dan een gezellig kinderfeest… In het land hebben ze geen pieten maar kennen ze als ‘hulp’ Krampus. Daarom wordt de nacht  van onze pakjesavond bij hen ook Krampusnacht genoemd. Geen gezellige optocht maar allerlei enge verklede mensen! 

28-29 november: Wine and Cheese festival in Budapest, Hongarije

Een festival toegewijd aan het proeven van de eerste wijnen van het nieuwe seizoen, deze vind je in Boedapest! Zoiets is één van de betere dingen aan werken in Boedapest. Overal staan wijnhandelaren langs de straten, waar je hun heerlijke wijnen kunt proeven. En als bonus krijg je er ook nog eens kaas bij, dat is gegarandeerd genieten. Er is muziek, dans en allerlei andere leuke optredens. Echt een goede manier om het nieuwe seizoen in te luiden!

Laatste week van November: Start van de kerstmarkten in Europa

Waarschijnlijk zit je met je hoofd nog helemaal niet bij Kerstmis. Of juist wel en ben je in september al begonnen met het luisteren naar kerstliedjes… Eind november is het dan alweer tijd voor het opbouwen van de eerste kerstmarkten door Europa. Van de typische Duitse kerstmarkten in Oberhausen, Innsbruck en Keulen tot aan de kerstmarkten in Italië, Tsjechië en ook tijdens het werken in Oostenrijk kun je genieten van de gezelligheid. Overal zul je de drukbezochte markten vol kraampjes met hebbedingetjes, eten en drinken en vermaak tegen komen. Deze zijn absoluut een goed begin voor het inluiden van de feestmaand!

De kerstmarkten in Europa

Nog meer tips voor het november lijstje? Laat het weten in de reacties!


Werken in het buitenland Wonen in het buitenland

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures