Grenzeloze Kalender Mei

1 mei 2019 door
Foto van Simon Oppedijk
Simon Oppedijk  ◦  641 keer bekeken  ◦  4 minuten leestijd
Grenzeloze Kalender Mei

Het is weer tijd voor de vijfde Grenzeloze-kalender. Blijf op de hoogte van de leukste festivals, events en activiteiten over de hele wereld in de maand mei!

2 mei: Lost & Found Festival op Malta

Dit festival is de beste manier om het festival seizoen te openen. Het Lost and Found festival wordt gehouden op het zonnige eiland Malta. Met meer dan 300 dagen zon per jaar is het gegarandeerd zonnig tijdens dit festival. De hele dag en nacht is het feest. Er is zelfs een pool en beach party gaande! Dit festival wil je echt niet missen! Geniet van je cocktail in je hand en heb uitzicht op een adembenemende zonsondergang!

6 mei: Dag van de lach 

Op 6 mei wordt er in meer dan 65 verschillende landen de dag van de lach gevierd. Lachen is goed voor je gezondheid en het voelt goed, dat weten we allemaal. Reizen zal zeker bijdragen om een lach op jouw gezicht te toveren. Je wordt gelukkiger van ervaringen dan van tastbare spullen. Wanneer je iets nieuws koop of krijgt, zoals bijvoorbeeld een tv, kleren of een telefoon, zal je geluksgevoel al snel afnemen. In tegenstelling tot reizen. Door te reizen zal je herinneringen maken. Niet alleen de voorpret, het reizen zelf maar ook de herinneringen blijven je het geluksgevoel geven. Reizen maakt je dankbaarder, gelukkiger, geeft je een frisse blik, zorgt voor minder stress en stimuleert je zelfvertrouwen. Waar wacht je nog op? Boek die reis, ga werken in het buitenland, maak herinneringen voor het leven, straal, tover die lach op je gezicht en lach de zon en de wereld tegemoet!

 

The moment may be temporary but the memory is forever.

Zittende jongen onderwater omringt door flesjes drank

Blijf nog even rustig zitten, houd je hoofd nog even koel. Er is natuurlijk veel meer kans op mooi weer aan het einde van de maand mei dan aan het begin van de maand. Hierdoor zullen er aan het einde van de maand meer festivals plaatsvinden dan in het begin van de maand. Voor welk festival in het buitenland ga jij? 

24 en 25 mei: Spring Festival in Alicante, Spanje

Het Spring Festival in Alicante focust zich op multi-genre, pop en rock. Veel mensen uit de
omgeving van Alicante komen naar het festival toe. Het festival duurt twee dagen en wordt
gehouden in een tentoonstellingshal, Institución Ferial Alicantina (IFA). Dit wordt gezien als
een bijzondere locatie waar ook zeker een buitengedeelte wordt vrijgemaakt zodat je goed
van het altijd zonnige weer in Spanje kunt genieten. Voordeel: de tickets zijn niet duur. Voor
dag 1 betaal je slechts 23 EUR. Wil je alle twee de dagen losgaan? Dan betaal je maar 37 EUR. Leuk prijsje voor een hele dag muziek, dansen en genieten van de zon! Wat wil een mens nog meer!

25 mei: Pineapple festival in Woombay, Australië

The Big Pineapple Festival vindt plaats aan de zonnige oostkust van Australië. Het festival is een combinatie van rock, hiphop, dance en indie. De line-up zal spelen op vijf verschillende podia en bestaat uit nationale en internationale muzikanten. Maar dat is nog niet alles, ook is er een silent disco! 3 DJs zullen spelen op 3 verschillende channels, daar zit sowieso iets bij waar jij helemaal los op kunt gaan!

25 en 26 mei: Diynamic festival München

Dit elektronische/techno muziekfestival vindt ook dit jaar weer plaats in het Duitse München. Dit geweldige festival is bekend over de hele wereld en wordt onder andere gehouden in Amsterdam, Londen, Istanbul maar ook nog verder over de grens zoals Buenos Aires en Sao Paulo. De organisatie van dit festival weet dus wel hoe ze ervoor moeten zorgen dat dit feestje onvergetelijk wordt. De grootste talenten uit de techno wereld zullen optreden! Mocht je hier niet bij aanwezig kunnen zijn? Geen zorgen! Op 1 juni vindt het festival plaats in onze eigen hoofdstad! 

27 mei: Dag van het park 

Op de dag van het park wordt er stilgestaan voor het groen in de stad. In heel veel parken in Nederland en België worden er activiteiten georganiseerd. Hopen op mooi weer dus, dat maakt zo’n dag natuurlijk altijd een stukje leuker! Welke parken in de wereld ook zeker een bezoekje waard zijn? Onder andere Southbank in Brisbane, Ueno Park in Tokyo, Stanley Park in Vancouver en Park Guell in Barcelona! 

30 mei – 2 juni: Primavera in Barcelona

Primavera is één van de meest populaire muziekfestivals van Barcelona. Er is vooral
alternatieve rock, indie en elektronische muziek; voor ieder wat wils dus! Bekende
headliners zijn Future, Cardi B, James Blake, Erykah Badu en J. Balvin. En alsof het aanbod
aan muziek nog niet genoeg is, zijn er ook kunsttentoonstellingen, een platenmarkt en veel
foodtrucks. Het festival wordt gehouden aan de kust, in het Park del Fòrum en in het Edificio Fòrum.


Grenzelooswerk

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account