Grenzeloze Kalender Februari

5 februari 2019 door
Foto van Suzanne Meinsma
Suzanne Meinsma  ◦  617 keer bekeken  ◦  3 minuten leestijd
Grenzeloze Kalender Februari

Het is weer zover. De maand februari is van start gegaan en dat betekent dat het tijd is voor de tweede Grenzeloze-kalender. Zo blijf jij altijd op de hoogte van alle festivals, events en activiteiten van over de hele wereld!

5 februari: Chinees Nieuwjaar
 

Op 5 februari start voor de Chinezen weer het Chinese Nieuwjaar, ook wel het lentefeest genoemd. Dit jaar (2019) is het jaar van de varken/zwijn. Het is voor de Chinezen het belangrijkste feest per jaar en wij vinden dat je dit ook minimaal een keer in je leven moet hebben meegemaakt. Vlieg bijvoorbeeld naar 1 van de grote Chinese steden; Hongkong, Beijing of Shanghai en vier het groots! Maar ook in de rest van Azië kun je goed terecht om het Chinees Nieuwjaar in te luiden! Het Chinees nieuwjaar wordt heel uitbundig gevierd met de traditionele leeuwen- en drakendansen. Omdat het zo’n traditioneel feest is vieren de Chinezen dit het liefst ook met hun familie. Dit resulteert er altijd in dat er ontzettend veel binnenlandse vliegreizen worden gemaakt. Meer dan 40 miljoen Chinezen pakken rond het Chinees Nieuwjaar het vliegtuig om familie te bezoeken! Maar ook ontzettend veel toeristen komen er ieder jaar op af. Staat dit ook op jouw #bucketlist? 

14 februari: Valentijnsdag
 

Woon en werk jij in het buitenland voor een tijdje? Maar woont je geliefde in Nederland? Begrijpelijk natuurlijk dat jij je liefde graag wilt zien met Valentijnsdag! Je liefde kan wellicht naar jou toe vliegen, of jij naar Nederland, maar is het niet veel leuker to meet each other halfway? Kies een leuke bestemming en maak er een leuke stedentrip van!

Wie weet kom je uit in een stad die je nooit zou hebben uitgekozen! Wist je dat de Argentijnen Valentijn een hele week vieren? Daarnaast vieren ze in juli 'de week van de Romantiek' wat een romantici zijn ze toch! 

Een koppel dat romantisch over een stad uitkijkt

16 februari: Pizzadag

Ben jij Valentijnsdag abrupt vergeten en neemt je geliefde jou dit een tikkeltje kwalijk? Maak het dan goed op nationale pizzadag en verras je geliefde met een overheerlijke pizza! Maak je eigen pizza, laat een pizza thuisbezorgen, ga lekker eten bij de pizzeria of haal een diepvriespizza bij de supermarkt. Maar is het niet veel leuker om een steenoven pizza te eten in het land der pizza’s? Je geliefde zal het je geheid vergeven wanneer jij een weekendje Rome, Milaan of Venetië voorstelt!

21 februari: dag van de moedertaal


21 februari is verkozen tot Internationale dag van de taal. Wij vinden dat elke moedertaal gekoesterd moet worden en dat geen enkele, zelfs de kleinste talen niet mogen uitsterven. Over uitsterven gesproken… De Friese taal (de tweede officiële taal in Nederland naast het Nederlands) is ook langzaam aan het uitsterven! Mede daarom is een aantal jaren geleden de campagne; Praat mar Frysk opgezet!


Nederlanders vind je over de hele wereld. Wij worden gezien als erg reislustige mensen die wel in zijn voor een avontuur. Wij Nederlanders mogen ook een aantal avontuurlijke ontdekkingsreizigers op ons naam zetten! Door deze ontdekkingsreizigers heette het huidige Australië vroeger New-Holland, heette de huidige stad New-York vroeger New-Amsterdam, is Nieuw-Zeeland vernoemd naar onze provincie Zeeland en is Tasmanië vernoemd naar onze ontdekkingsreiziger Abel Tasman. En dit was nog maar het topje van de ijsberg! Je zou bijna denken dat de Nederlandse taal een grote kans had om de wereldtaal te worden, maar dat mocht niet baten. 


Tegenwoordig spreken ongeveer 24 miljoen mensen de Nederlandse taal in de landen Nederland, België, Suriname, Aruba, Curaçao en Sint-Maarten. Daarmee mogen wij ons in de top 40 van de 600 plaatsen met meest gesproken talen in de wereld. Je hebt het vast zelf wel eens meegemaakt. Je bent op vakantie of op een lange reis en treft Nederlanders. Wij vinden het maar al te fijn om dan even een praatje in het Nederlands te maken! Als wij dat met z’n allen er inhouden, zal de Nederlandse taal nooit en te nimmer uitsterven.

Vlaggen van verschillende landen

Ken jij nog leuke evenementen in februari? Let us know!


Werken in het buitenland Wonen in het buitenland Grenzelooswerk

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account

Gerelateerde vacatures