Grenzeloze Kalender April

5 april 2019 door
Foto van Suzanne Meinsma
Suzanne Meinsma  ◦  640 keer bekeken  ◦  5 minuten leestijd
Grenzeloze Kalender April

Het is weer zover. De maand april is van start gegaan en dat betekent dat het tijd is voor de vierde Grenzeloze-kalender. Zo blijf jij altijd op de hoogte van de leukste festivals, events en activiteiten van over de hele wereld!

8 april: Snow Bombing, Oostenrijk

Zes dagen lang feest; klinkt goed, toch? Dat kun je meemaken tijdens het Snow Bombing muziekfestival in Oostenrijk. Van 8 tot 13 april wordt het einde van het winterseizoen in Mayrhofen gevierd met goede muziek en de laatste (kilo)meters op de skipiste. We adviseren je wel om na het nuttigen van een aantal biertjes niet meer de piste op te gaan. Mayrhofen wordt gezien als één van de betere skigebieden in Europa met 605 km aan pistes. Je kunt dit skigebied bereiken per vliegtuig, bus of auto. Van plan te gaan vliegen? Rechtstreekse luchthaven transfers gaan vanaf luchthaven Innsbruck, München en Salzburg. Als je met de auto komt, kun je meedoen aan de jaarlijkse ‘Road Trip’. Samen met andere festivalgangers rijd je in de richting van Mayrhofen. Onderweg wordt er ook nog een feestje georganiseerd en je komt met de hele stoet tegelijk aan op het festival. Mocht je zelf geen skiuitrusting hebben kun je er ook één huren bij één van de vele verhuurders in het gebied.  Doe dit wel op tijd, door de verwachte drukte kan het heel snel gaan. Op het festival zelf zijn vooral veel Engelse bezoekers. Een sterke line-up van bekende dj’s en bands zorgt voor gezelligheid tot in de vroege uurtjes. Internationale artiesten zoals Stormzy, The Prodigy, Groove Armada en Fatboy Slim zullen dit jaar aanwezig zijn. Deze zes dagen vol feest wil jij zeker niet missen!

12 april: Coachella Amerika

Ben jij een echte festivalganger en pak jij ieder jaar de agenda er weer bij om de weekendjes vrij te houden voor de meest vette festivals? Dan staat Coachella Valley Music & Arts Festival vast en zeker op je lijstje! Coachella is één van de grootste muziekfestivals ter wereld waar de bekendste artiesten optreden. Het festival vindt plaats in de buurt van Palm Springs bij Joshua Tree National Park midden in de Colorado woestijn! Je moet wel tegen de hoge temperaturen kunnen, want het kan er overdag wel 40 graden worden! Het festival heeft dan wel een prijskaartje en ligt nou niet bepaald om de hoek maar wij vinden dat je hier minimaal één keer in je leven bij geweest moet zijn. Het festival vindt plaats van 12 t/m 14 april en ook nog eens van 19 t/m 21 april. 

13 april: Songkran festival in Thailand

Het Songkran festival weerspiegelt de Thaise cultuur. Respect voor elkaar, de cultuur en de tradities. Wanneer jij gaat wonen en werken in Thailand zul je ongetwijfeld in aanraking komen met dit fantastische feest. Het is zeker een aanrader om dit mee te maken! Blok 13 t/m 16 april alvast in je agenda voor volgend jaar. Dit zijn de dagen van het Songkran festival. Wanneer jij dit te gekke feest mee gaat maken, is het wel zo handig om je zwemkleding en een extra setje kleding mee te nemen. Weet je waarom? Tijdens dit festival zijn er overal watergevechten. Streep deze van je bucketlist en maak je vrienden jaloers. Tevens is dit de mogelijkheid om dé perfecte Instagram foto te scoren. Sawa Dee Bhee Mai! (Vrolijk Nieuwjaar).

18 april: Byron Bay Bluesfest Australië

Het Byron Bay Bluesfest wordt gezien als het belangrijkste feest in Australië dat altijd wordt gehouden in het paasweekend. Hier vind je de typische Australische ‘laid back’ sfeer. Het feest wordt ieder jaar gehouden in Byron Bay, de backpackers bestemming van Australië. Meer dan 100.000 bezoekers komen hier ieder jaar op af. Ook niet zo gek als je je beseft dat er meer dan 200 grote namen komen! Ben jij in de buurt? Sla dit feest dan zeker niet over. Je kunt er kamperen, je vindt er maar liefst 5 bars, meer dan 100 food trucks, biertuinen en openluchtstadions. Ben jij in het prachtige Aussie land? We weten dat het een immens groot land is maar je mag dit eigenlijk niet missen!

21 april: Pasen 

Pasen wordt natuurlijk over de hele wereld gevierd, maar ieder land heeft zo zijn eigen paastradities, iets om mee rekening te houden mocht je in het buitenland zitten tijdens pasen. Waar wij onze paastak versieren met paasdecoratie, chocolade eieren zoeken in de tuin en kippen eieren decoreren, zo vieren ze het in Tsjechië en Slowakije heel anders. Daar krijgen de vrouwen billenkoek of ijskoud water over hen heen van de mannen. Dit doen zij omdat ze er in geloven dat de schoonheid en gezondheid van de vrouw dan behouden wordt. In Scandinavië verkleden meisjes zich als paasheksen en gaan langs de deuren om snoep te vragen. In Australië staat de paashaas niet centraal, maar de paas buideldas. In plaats van paashaas chocola eten zij daar paasbuideldas chocola.

26 april: Munich Frühlingsfest

Oktoberfeest ’s kleine zusje, zo wordt dit feest ook wel genoemd. Een echt Duits feest, dat betekent bier in overvloed! De ingrediënten van dit feest zijn; kermisattracties, livemuziek en sfeervolle biertenten. Het grote verschil tussen Frühlingsfest en Oktoberfest is dat er slechts twee grote biertenten zijn in tegenstelling tot de 14 biertenten op het Oktoberfest. Het is een stuk kleiner maar vele malen gezelliger! Wat je echt niet mag missen tijdens Frühlingsfest? Het vuurwerk op vrijdagavond. Elke vrijdagavond zal het festivalterrein verlicht worden door een vuurwerkshow, de perfecte manier om het weekend mee te beginnen. Op 27 April is er een markt waar meer dan 2000 verkopers staan. Ook is er de dag van Duitse gewoontes. Op deze dag worden de Duitse gewoontes gevierd zoals volksdansen, traditionele kleding parade, alles komt voorbij! De openingsceremonie is op 26 April, op 12 mei worden alle biertenten opgeruimd en is het feest afgelopen. Yes, dit is dus een Oktoberfest in de zon, tijdens dit feest wordt de lente gevierd. Met het zonnetje op je gezicht sta jij in je Duitse outfit een heerlijk biertje te drinken. Oh en dan nog dit .. het bier is goedkoper op Frühlingsfest dan op Oktoberfest, score!

27 april: Koningsdag

Op Koningsdag is het in elke straat in Nederland feest. Het is dé dag dat iedereen zijn oranje outfit uit de kast trekt, vlaggetjes op z’n wangen tekent en even een dagje helemaal los gaat. Waarom? Omdat onze koning jarig is. Ja, je vergeet het soms, maar eigenlijk vieren we de verjaardag van onze Willem. Als je het zo leest klinkt het inderdaad wel een beetje raar, vooral buitenlanders verbazen zich erg over het fenomeen “Koningsdag”. De cafés in de grote steden zitten vol, en door het hele land zijn festivals. Veel buitenlanders komen voor Koningsdag naar Nederland. Iedereen wil deel zijn van de Orange madness. Ze verbazen zich over de saamhorigheid van de Nederlanders, want iedereen is je vriend op Koningsdag.

Als we een vet evenement gemist hebben horen we dat altijd graag! 


Grenzelooswerk

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Meld je aan om een reactie te plaatsen.
Log in of maak een account